Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Kom i gang

Sjekkliste for sesongvariasjon

Klargjør appen din til årets neste store begivenheter. Følg denne sjekklisten for å sikre deg at både appen og kontoen din gjenspeiler tiden som ligger foran oss.

Trinn 1: Lær brukerne å kjenne

I forskjellige områder av verden feirer folk ulike høytider til ulike tider og på sine helt særegne måter. Bli kjent med brukerne dine, så du vet hvilke høytider eller begivenheter du bør ta høyde for i appinnholdet ditt. Med dataanalyseverktøy kan du finne ut mer om hvor trafikken din stammer fra. Hvis du så tar utgangspunkt i denne informasjonen, kan du oppnå størst mulig effekt med appen og maksimere inntektene dine.

• AdMob-rapporter: Med AdMob kan du opprette lagrede rapporter og legge til dimensjoner (f.eks. «Land») for å se en detaljert fremstilling av inntekter og andre viktige verdier.
  • Bruk Google Analytics for Firebase: Dette er en gratis, ubegrenset mobilanalyseløsning som er integrert i AdMob. Med Firebase får du en målgrupperapport i oversikten din som inneholder statistikk om den geografiske posisjonen til brukerne.  Du kan også bruke Firebase til å teste ut minstepriser, annonseplasseringer og en rekke andre funksjoner og innstillinger både i appen og AdMob-kontoen din.

Trinn 2: Gi appen et nytt utseende gjennom høytids- eller arrangementsinspirerte ikoner

Legg til et snev av høytidsstemning i kommunikasjonen med brukerne.

Finn inspirasjon i festlighetene målgruppen din er opptatt av. Du kan også vurdere å gi følgende elementer et høytidstema:

• Bakgrunner og design: Det kan hende at brukerne synes det er spennende med en diwali-inspirert bakgrunn i appen eller snøflak som faller på skjermen mens appen blir lastet inn.
  • Appfunksjoner: Hvis du tar med temabaserte funksjoner, for eksempel nye juleoppskrifter i matlagingsappen din eller nye bonuser, mynter, verktøy eller temabaserte våpen i spillappene dine, kan du generere økt appengasjement.
  • Spillnivåer eller karakterer: Hvis du er spillutvikler, kan du sette brukerne dine i rett stemning med et nytt og eksklusivt nivå eller karakterer du innfører bare i forbindelse med julen.
  • Apper: Du kan også stille hva det enn måtte være for behov brukerne dine får under høytiden, ved å lansere nye apper.

Med festlige ikoner kan du tiltrekke deg nye brukere.

Når brukere søker etter nye apper, er ikonet ditt det første de ser. Hvis de ikke blir overbevist ved første øyekast, er det mindre sannsynlighet for at de laster ned den aktuelle appen. Kle appen i høytidsdrakt:

• Utform høytidsspesifikke appikoner (f.eks. med julepreg).
  • Test ut forskjellige appikoner gjennom eksperimenter med oppføringer i appbutikken for å se hvilket av dem som fungerer best (Google Play).

Trinn 3: Optimaliser AdMob-kontoen

Ikke gå glipp av inntektsmuligheter. Logg på Google AdMob-kontoen din ofte for å gjennomgå oppsettet ditt:

Trinn 4: Generer økt trafikk til appen med en universell appkampanje

Med universelle appkampanjer i Google Ads er det enkelt å finne flere brukere til appen din. Jo flere brukere du har, dess større inntektspotensial har du i AdMob.

For at du skal kunne generere flere installasjoner, benytter vi oss av maskinlæring i universelle appkampanjer. Angi ønsket mål – «installasjoner» eller «handlinger i appen» – når du konfigurerer Google Ads-kontoen din, så blir de universelle appkampanjene automatisk optimalisert etter som det samles inn flere data.

Markedsfør appen din

Trinn 5: Oppdater appen regelmessig

Vi anbefaler at du kjører én til fire oppdateringer av appen hver måned, så du er sikker på at alt går som det skal.

Hvis du planlegger endringer i appen, bør du publisere disse forut for høytiden for å gi brukerne tid til å laste ned den oppdaterte appen.

I enkelte appbutikker kan det ta noe tid før du får godkjent nye apper eller oppdaterte apper du sender inn, spesielt under hektiske høytidsperioder som julen. Sørg derfor for at du sender inn appen i tide.

Ta en titt på denne videoen for å få mer informasjon.

Get ready for the Holiday Season & drive more Revenue

På «Min AdMob-side» kan du se personlig tilpassede tips for kontoen din. På denne siden kan vi vise tilpasset statistikk for å hjelpe deg med å optimalisere inntektene, når du er pålogget Google-kontoen du bruker med AdMob.