Etusivu ja aloittaminen

Juhlapyhien muistilista

Varmista tämän muistilistan avulla, että sovelluksesi ja tilisi ovat valmiit seuraaviin suuriin juhlapyhiin.

Vaihe 1: Ota selvää sovelluksesi käyttäjistä

Eri puolilla maailmaa on omat juhlapyhänsä, joita vietetään eri tavoin ja eri aikaan. Tutustu sovelluksesi käyttäjiin ja selvitä, mitkä ovat sovelluksesi kannalta tärkeimpiä juhlia ja tapahtumia. Data-analytiikkatyökalut voivat auttaa liikenteen alkuperän selvittämisessä. Voit maksimoida sovelluksesi potentiaalin ja tulosi seuraavien tietojen avulla:

• AdMob-raportit: AdMob tarjoaa mahdollisuuden luoda tallennettuja raportteja ja lisätä niihin ulottuvuuksia (kuten Maa), joiden avulla näet erittelyn tuloistasi ja muista tärkeistä mittareista.
  • Google Analytics for Firebase: AdMobiin integroitu maksuton ja rajoittamaton mobiilianalytiikkaratkaisu. Firebasen hallintapaneelissa on Yleisö-raportti, josta saat tietoa käyttäjien sijainnista.  Firebasen avulla voit myös testata mainoksen sijoitteluja, hinnan alimpia tasoja sekä muita sovelluksesi ja AdMob-tilisi sisältämiä ominaisuuksia ja asetuksia.

Vaihe 2: Käytä juhlapyhään tai tapahtumaan sopivia kuvakkeita

Lisää sovellukseesi ripaus juhlatunnelmaa käyttäjien iloksi.

Etsi ideoita yleisöllesi tärkeistä juhlapyhistä ja ota käyttöön uusia, teemaan sopivia

• taustakuvia ja muita kuvia: käyttäjät voisivat arvostaa esimerkiksi juhannusteemaista sovelluksen taustakuvaa tai sovelluksen latautumisen aikana näytöllä leijuvia lumihiutaleita
  • sovelluksen ominaisuuksia: esimerkiksi ruokasovelluksen uudet joulureseptit tai pelisovelluksen uudet bonukset, kolikot, työkalut ja teemaan liittyvät aseet voivat auttaa aktivoimaan käyttäjiä
  • pelitasoja tai hahmoja: jos olet pelikehittäjä, voit ilahduttaa käyttäjiä uudella, juhlaan liittyvällä tasolla tai hahmolla
  • sovelluksia: voit myös vastata loma-ajan kasvavaan kysyntään lanseeraamalla uusia sovelluksia.

Houkuttele uusia käyttäjiä juhlan mukaisilla kuvakkeilla.

Kun käyttäjät etsivät uusia sovelluksia, he näkevät ensimmäisenä kuvakkeesi. Jos se ei vakuuta heitä heti, he eivät todennäköisesti lataa sovellustasi. Paketoi sovelluksesi juhlapyhään sopivaksi toimimalla seuraavasti:

• Suunnittele juhlapyhää varten erillinen sovelluskuvake (esimerkiksi jouluaiheinen).
  • Testaa eri sovelluskuvakkeita sovelluksen tietosivun kokeilujen avulla, niin saat selville, mikä niistä on paras (Google Play).

Vaihe 3: Optimoi AdMob-tilisi

Älä hukkaa yhtään tilaisuutta tienata enemmän. Kirjaudu Google AdMob ‑tilillesi säännöllisesti ja käy asetuksesi läpi seuraavasti:

Vaihe 4: Lisää käyttäjämäärää universaalilla sovelluskampanjalla

Google Adsin universaalit sovelluskampanjat auttavat löytämään sovellukselle lisää käyttäjiä. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on tienata AdMobin avulla.

Universaaleissa sovelluskampanjoissa käytetään koneoppimista asennusten määrän kasvattamiseksi. Sinun tehtäväsi on valita tavoite (asennukset tai sovelluksen sisäinen toiminta) Google Ads ‑tilin määrittämisen yhteydessä, ja kampanja puolestaan hoitaa optimoinnin sitä mukaa kun dataa kertyy.

Mainosta sovellustasi

Vaihe 5: Päivitä sovellustasi säännöllisesti

Sovellusta kannattaa päivittää 1–4 kertaa kuukaudessa, jotta kaikki toimii kuten pitää.

Jos aiot tehdä muutoksia sovellukseesi, julkaise ne ennen juhlapyhiä, jotta käyttäjät ehtivät ladata päivitetyn sovelluksesi.

Joissakin sovelluskaupoissa uusien sovellusten ja sovelluspäivitysten hyväksyminen saattaa kestää yllättävän kauan etenkin suosittujen juhlapyhien, kuten joulun, aikaan. Muista siis toimittaa sovelluksesi hyvissä ajoin.