Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Useiden asiakkaiden hallinta (MCM)

MCM-työkalua käyttävät hallinnoijat

Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa sinua hyödyntämään "Useiden asiakkaiden hallinta (MCM, Multiple Customer Management)" ‑työkalua parhaalla mahdollisella tavalla julkaisijoiden tilien optimoinnissa.

Sisällys:

MCM:n käytön aloittaminen

Päästäksesi MCM-työkalua käyttäväksi hallinnoijaksi sinun on tehtävä yhteistyötä tilin hallinnoijan kanssa ja suoritettava hakuprosessi. Hyväksymisen jälkeen AdMob-tilillesi lisätään uusia ominaisuuksia, joiden avulla voit hoitaa muiden julkaisijoiden tilejä.

Ennen MCM-järjestelyn luomista sinun on pyydettävä julkaisijan AdMob-julkaisijan tunnus ja keskusteltava julkaisijan tulojen prosenttiosuudesta, joka sinulle maksetaan vastineena palveluistasi. Tätä kutsutaan "automaattisen maksun prosenttiosuudeksi", sillä sitten kun MCM-järjestely on muodostettu, julkaisijat lähettävät sinulle tämän prosenttiosuuden automaattisesti.

Kutsuprosessi muodollisen suhteen luomiseksi suoritetaan AdMobin kautta. Kutsun tekemiseen tarvitaan kuitenkin julkaisijan tunnus ja automaattisten maksujen prosenttiosuus.

Tulojen automaattisen maksun prosenttiosuus koskee vain tuloja, jotka ovat peräisin AdMob-verkostosta ja tietyistä hintatarjouskumppanina toimivista mainoslähteistä. Kolmannen osapuolen waterfall-mainoslähteestä peräisin olevia tuloja ei voi maksaa automaattisesti AdMobin kautta.

MCM-työkalun käyttäminen

Tilisi Hallinnoidut tilit ‑kohdasta voit katsella kaikkien hallinnoimiesi julkaisijatilien tietoja, siirtyä kyseisille tileille, lähettää julkaisijoille kutsuja tai tarkistaa kutsut sekä ladata maksutositteita.

Tietoja hallintapaneelista

Hallintapaneeli sisältää tietoa jokaisesta hallinnoimastasi julkaisijatilistä, esimerkiksi kunkin tilin hyväksyttävät arvioidut tulot ja automaattisten maksujen prosenttiosuuden.

Huom. Hyväksyttävillä arvioiduilla tuloilla tarkoitetaan AdMob-verkoston tuottamia julkaisijakohtaisia kokonaistuloja. Automaattisen maksun määrä perustuu näihin tuloihin, kun ne on ensin vahvistettu.

Jos haluat nähdä arvion kaikista mainoslähteistä peräisin olevista julkaisijan tuloista, katso arvio julkaisijan tililtä

Summat ovat arvioita, jotka voivat muuttua, kun tulot vahvistetaan kuukauden lopussa.

Maksutietueet

Maksutietueet-välilehdeltä voit ladata kuukausittaiset tietueet, jotka sisältävät kattavat tiedot kunkin hallinnoidun tilin tapahtumista. Tietueissa näkyy sekä julkaisijan että sinun saamasi automaattisen maksun summa. Niissä ilmoitetaan myös näiden maksettujen summien valuutat.

Huomaa, että julkaisijoiden tileiltä tehdään toisinaan vähennyksiä laskutusjakson aikana. Tilin hallinnoijana myös sinulta tehdään vastaava vähennys automaattisen maksun prosenttiosuutesi mukaisesti. Esimerkiksi jos julkaisijalta vähennettiin 100 € ja automaattisen maksun prosenttiosuutesi on 20 %, sinulta vähennetään 20 €.

Maksutietueissasi näkyy vähennetty summa kutakin hallinnoitua tiliä kohden, jos laskutusjakson aikana on tehty vähennyksiä. Tällä hetkellä maksutietueissa ei näy hallinnoijan tileiltä vähennettyjä kokonaissummia. Sen sijaan hallinnoidun julkaisijan automaattisen maksun vähennyssummana näkyy "--".

Huom. Jos julkaisijasi käyttää yhteistyökumppanien hintatarjouksia, julkaisija saa 100 % yhteistyökumppanien hintatarjousten tuloista. Yhteistyökumppanien hintatarjoukset eivät vaikuta saamiisi automaattisen maksuprosentin mukaisiin tuloihin.

Julkaisijoiden hankkiminen (MCM)

MCM on kutsuun perustuva järjestely, joten voit itse päättää, keiden julkaisijoiden kanssa teet yhteistyötä. Sinun on kuitenkin keskusteltava MCM-järjestelyn aloittamisesta julkaisijan kanssa ennen kutsun lähettämistä.

Kun saat julkaisijan tunnuksen julkaisijalta ja hyväksyt automaattisen maksun prosenttiosuuden, voit lähettää julkaisijalle kutsun AdMob-tililtäsi.

Suorita seuraavat vaiheet, jotta voit kutsua julkaisijan aloittamaan MCM-järjestelyn.

Julkaisijan kutsuminen

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa sivupalkista Hallinnoidut tilit.
  3. Klikkaa Kutsut-välilehteä.
  4. Valitse Kutsu julkaisija.
  5. Lisää seuraavat tiedot:
    • Julkaisijan nimi: Tämä on sen julkaisijan nimi, jonka tiliä haluat hoitaa. Nimi ei näy julkaisijalle.
    • Julkaisijan tunnus: Tämä on AdMob-tilin yksilöllinen tunniste. Sinun on pyydettävä tämä tunnus suoraan julkaisijalta.
    • Automaattisen maksun prosenttiosuus, jonka haluat veloittaa julkaisijan tuloista: Tämä on julkaisijan tuloista veloitettava prosenttiosuus, jonka pyydät vastineena palveluistasi.
  6. Valitse Kutsu julkaisija.

Voit tarkistaa kutsun tilan ja tiedot Tilin kutsut ‑välilehdeltä. Voit myös muokata tai poistaa vireillä olevia kutsuja.

Julkaisijoiden tilien käyttäminen

Kun julkaisija on linkitetty tilillesi, voit aloittaa kyseisen AdMob-tilin hallinnoinnin.

Hallinnoidut tilit ‑välilehdeltä näet julkaisijan arvioidut tulot, impressiot ja todellisen tuhannen impression hinnan valitulla aikavälillä.

Näin pääset julkaisijan tilille:

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa sivupalkista Hallinnoidut tilit.
  3. Siirry Hallintapaneeli-välilehdelle ja klikkaa Avaa sen julkaisen tilin vierestä, jota haluat käyttää.

Tämä avaa julkaisijan AdMob-tilin, jolla voit tehdä muutoksia. Voit hallinnoida kaupallistamista (esim. välitysasetuksia), katsoa raportteja, asettaa estoja ja käyttää julkaisijan kaikkia sovelluksia.

Huom. Voit lisätä käyttäjiä AdMob-tilillesi, jotta he voivat osallistua tilien hoitamiseen. Lue lisää tilin pääsyoikeuksien hallinnasta.

Käytäntökeskuksen käyttäminen

Hallinnoijilla on pääsy julkaisijatilin Käytäntökeskukseen. Havaituista rikkomuksista lähetetään sähköposti sekä julkaisijalle että kaikille hallinnoijan tilin järjestelmänvalvojille. Valituksen luomiseen liittyvä sähköposti lähetetään vain valituksen luoneelle käyttäjälle. Valituksen ratkaisusta (hyväksyntä tai hylkäys) lähetetään sähköposti sekä julkaisijalle että kaikille hallinnoijan tilin järjestelmänvalvojille.

Huom. Hallinnoijat voivat tehdä valituksia AdMob-rikkomuksista mutta eivät Google Play ‑rikkomuksista. Google Play ‑tilin omistajan on itse tehtävä Play-rikkomukseen liittyvä valitus.

Hallintajärjestelyn muuttaminen tai lopettaminen

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa sivupalkista Hallinnoidut tilit.
  3. Etsi hallintapaneelista julkaisija, jota haluat muokata, ja klikkaa Lisää
    1. Jos haluat muuttaa automaattisen maksun prosenttiosuutta, klikkaa Kirjoita viesti ja ehdota uutta automaattisen maksun prosenttia. Julkaisijan on hyväksyttävä muutos, jotta se tulee voimaan.
    2. Jos haluat lopettaa hallintajärjestelyn, klikkaa Poista. Tarkista näytöllä näkyvät tiedot ja klikkaa Lopeta järjestely. Julkaisijalle ilmoitetaan, että olet lopettanut järjestelyn. Menetät pääsyn julkaisijatilille saman tien. Automaattinen maksu päättyy yhden päivän kuluessa.

Jos julkaisija lopettaa hallintajärjestelyn, sinulle ilmoitetaan siitä sähköpostitse ja Hallinnoidut tilit ‑välilehdellä.