Få tilpassede optimeringstips, forstå din kontos tilstand, og sørg for, at den er optimalt konfigureret, på den forbedrede "Min AdMob-side".

MCM (Multiple Customer Management)

Administratorer, der bruger MCM

Formålet med denne vejledning er at hjælpe dig med at få mest muligt ud af værktøjet Multiple Customer Management (MCM), når du optimerer dine udgiveres konti.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Kom godt i gang med MCM

Hvis du vil bruge MCM som manager, skal du fuldføre ansøgningsprocessen i samarbejde med din kontomanager. Når godkendelsen er modtaget, bliver din AdMob-konto opgraderet i form af yderligere funktioner til brug ved administration af andre udgivere.

Du kan først indgå en MCM-aftale, når du har fået oplyst udgiverens AdMob-udgiver-id og aftalt, hvor stor en procentdel af udgiverens indtjening du skal modtage som betaling for dine tjenester. Dette beløb, som betegnes "procentdelen for automatisk betaling", overføres automatisk fra udgiveren, når MCM-aftalen er indgået.

Den invitationsproces, der skal benyttes for at oprette dette formelle forretningsforhold, administreres via AdMob, og processen kan kun fuldføres, hvis administratoren har fået oplyst det relevante udgiver-id og der er indgået en aftale vedrørende procentdel til automatisk betaling.

Indtjeningsprocentdelen til automatisk betaling gælder kun for omsætning, der er genereret via AdMob-netværket og budgivningsannoncekilder. Omsætning genereret via en vandfaldsannoncekilde fra tredjepart kan ikke betales automatisk via AdMob.

Brug værktøjet MCM

I sektionen Administrerede konti på din konto kan du se oplysninger om alle dine administrerede udgivere, få adgang til udgiverkonti, sende eller se invitationer til udgivere og downloade dine betalingsposter.

Om kontrolpanelet

Kontrolpanelet viser dig oplysninger om hver af de udgiverkonti, du administrerer, herunder kvalificeret estimeret indtjening og procentdelen for automatisk betaling for hver administreret konto.

Bemærk! Kvalificeret estimeret annonceindtjening er den samlede omsætning, der genereres fra AdMob-netværket pr. udgiver. Dit automatiske betalingsbeløb baseres på denne indtjening, når den er færdigbehandlet.

Hvis du vil se et estimat af udgiverens omsætning fra alle annoncekilder, skal du gå til udgiverens konto

Beløbene er estimater, der kan ændre sig, når indtjeningen bekræftes nøjagtigt ved udgangen af hver måned.

Om betalingsregistreringer

På fanen Betalingsposter kan du downloade månedlige poster, der giver et samlet overblik over transaktionerne på hver administreret konto. Posterne omfatter det beløb, som udgiveren automatisk har modtaget, og det beløb, som du automatisk har modtaget. De viser også den valuta, som beløbene er blevet udbetalt i.

Bemærk, at der nogle gange optræder fradrag på en udgivers konto i løbet af en faktureringscyklus. Som administrator af kontoen får du fratrukket et tilsvarende beløb baseret på procentdelen for automatisk betaling. Hvis udgiverens fradrag f.eks. er 100 USD, og din procentdel for automatisk betaling er 20 %, er dit fradrag 20 USD.

Dine betalingsposter inkluderer fradragsbeløbet pr. administreret konto, hvis der optræder fradrag i løbet af faktureringscyklussen. I øjeblikket omfatter betalingsposter ikke de samlede beløb, der trækkes fra den administrerede konto. I et sådant tilfælde angives fradragsbeløbet for automatisk betaling til den administrerede udgiver med et "-".

Bemærk! Hvis din udgiver bruger partnerbudgivning, modtager udgiveren 100 % af indtjeningen fra partnerbudgivning. Partnerbudgivning ekskluderes fra den indtjening, du modtager som en del af din procentdel til automatisk betaling.

Indgå aftale med udgivere (MCM)

MCM er 100 % invitationsbaseret, hvilket betyder, at du selv bestemmer, hvilke udgivere du vil samarbejde med. Du bør dog drøfte muligheden for at indgå en MCM-aftale med en udgiver, inden du sender vedkommende en invitation.

Når du har modtaget en udgivers udgiver-id og I har aftalt en procentdel for automatisk betaling, kan du sende vedkommende MCM-invitationen via din AdMob-konto.

Følg nedenstående fremgangsmåde for at sende en udgiver en invitation til at indgå en MCM-aftale.

Inviter en udgiver

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klik på Administrerede konti på sidebjælken.
  3. Klik på fanen Invitationer.
  4. Klik på Send invitation til udgiver.
  5. Angiv følgende:
    • Udgivernavn: Navnet på den udgiver, hvis konto du gerne vil administrere. Udgiveren kan ikke se dette navn.
    • Udgiver-id: AdMob-kontoens entydige id. Id'et skal indhentes direkte fra udgiveren.
    • Ønsket procentdel af udgiverens indtjening til automatisk betaling: Den procentdel af udgiverens indtjening, du anmoder om at modtage som betaling for dine tjenester.
  6. Klik på Send invitation til udgiver.

Du kan se status for og oplysninger om dine invitationer på fanen Kontoinvitationer. Du kan også redigere eller slette eventuelle afventende invitationer.

Få adgang til udgiveres konti

Når en udgiver er blevet tilknyttet din konto, kan du begynde at administrere vedkommendes AdMob-konto.

På fanen Managerstyrede konti kan du se udgiverens estimerede indtjening, antal eksponeringer og eCPM for et valgt datointerval.

Sådan får du adgang til en udgivers konto:

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klik på Administrerede konti på sidebjælken.
  3. Klik på Åbn i kontrolpanelet ud for den udgivers konto, du vil have adgang til.

Derved åbnes udgiverens AdMob-konto, så du kan foretage ændringer. Herfra kan du administrere indtægtsgenerering (og konfiguration af formidling), se rapporter, indstille kontrolelementer for blokering og få adgang til alle udgiverens apps.

Bemærk! Du kan føje brugere til din AdMob-konto, så de kan hjælpe med at administrere dine konti: Få flere oplysninger om brugeradgang til din konto.

Brug Politikcenter

En manager kan få adgang til Politikcenter på udgiverens konto. Når en overtrædelse registreres, sendes der en mail til udgiveren og alle administratorerne. Når der oprettes en appel, sendes der kun en mail til den bruger, der har oprettet appellen. Når en appel løses (uanset om den godkendes eller ej), sendes der en mail til udgiveren og alle administratorer.

Bemærk! En manager kan appellere overtrædelser af AdMob-politikken, men vedkommende kan ikke appellere overtrædelser af Google Play-politikken. Ejeren af Google Play-kontoen skal appellere overtrædelser af Google Play-politikken.

Ændring eller ophævelse af administrationsaftalen

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klik på Administrerede konti på sidebjælken.
  3. Find den udgiver, du vil foretage ændringer for, i kontrolpanelet, og klik på Mere
    1. Hvis du vil ændre procentdelen for automatisk betaling, skal du klikke på Skriv og foreslå en ny procentdel for automatisk betaling. Udgiveren skal godkende ændringen, før den kan træde i kraft.
    2. Klik på Slet for at ophæve en administrationsaftale. Gennemgå oplysningerne på skærmen, og klik på Afslut arrangement. Udgiveren får besked om, at du har ophævet aftalen, og din adgang til udgiverens konto blokeres med omgående virkning. Aftalen vedrørende automatisk betaling ophæves inden for én dag.

Hvis en udgiver ophæver administrationsaftalen, får du besked om det via mail og på fanen Managerstyrede konti.