På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

GDPR – översikt och vägledning

Tagga en annonsbegäran för begränsad databehandling avseende användare i EES, Förenade kungariket och Schweiz

Du kan märka dina annonsförfrågningar så att de behandlas med begränsad databehandling avseende personer inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), Förenade kungariket och Schweiz med hjälp av taggen TFUA (tidigare Tagg för användare under samtyckesålder). Syftet med funktionen är att underlätta efterlevnad av den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) och relaterade lagar gällande barns integritet, till exempel Age Appropriate Design Code (AADC). Observera att du kan ha andra rättsliga förpliktelser enligt GDPR och AADC. Läs igenom alla föreskrivna riktlinjer och rådfråga ditt juridiska biträde. Kom ihåg att Googles verktyg är utformade för att underlätta efterlevnad av lagen. De befriar inte utgivarna från deras lagstadgade skyldigheter. Läs mer om hur GDPR och AADC påverkar utgivare.

När du använder denna funktion inkluderas en TFUA-parameter i annonsbegäran. Parametern inaktiverar personligt anpassad annonsering, bland annat remarketing, för den aktuella annonsbegäran. Den inaktiverar också förfrågningar till externa annonsleverantörer, som annonsmätningspixlar och tredjepartsleverantörer av annonseringstjänster.

Inkluderingen av TFUA-parametern i en annonsbegäran har företräde framför alla tillämpliga inställningar på appnivå.

Om du använder Googles annonseringstjänster och vill begära behandling med begränsad databehandling enligt COPPA på webbplats-, underdomän- eller appnivå kan du läsa Tagga en app för behandling avseende barn.

Obs! Om du använder tagForUnderAgeOfConsent (TFUA) i appen får den inte överföra särskilda identifierare (bland annat reklam-id) för barn och användare med okänd ålder. Uppdatera ditt SDK till Android 20.6.0 GMA SDK eller senare och/eller iOS GMA SDK 7.67.0 för att säkerställa att reklam-id:t inte överförs när en annonsbegäran taggas med TFUA. Du kan också välja att inaktivera reklam-id:t för hela appen genom att förhindra att behörigheten för reklam-id slås ihop med appen.

SDK för Google Mobile-annonser

Som apputvecklare kan du ange om du vill att Google ska behandla ditt innehåll som lämpligt för begränsad databehandling när du gör en annonsbegäran.

Du kan ställa in tag_for_under_age_of_consent för att ange begränsad databehandling. Mer information finns i utvecklardokumentationen för Android och iOS.