Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Rapporter

Bruk av nettverksrapporten for AdMob

Inkludert tilgjengelige filtre, dimensjoner og beregninger

Rapporten om AdMob-nettverket er en forhåndslaget standardrapport levert av AdMob. Den kan brukes som en frittstående rapport, eller du kan gjøre endringer i de tilhørende filtrene, dimensjonene og beregningene, og lagre den som en ny rapport.

Filtre

Du kan skjule unødvendige eller uønskede data fra rapportene dine ved å bruke filtre. Når du velger et filter, angir du hva du ønsker å se i rapporten, og AdMob skjuler da alt som ikke samsvarer med kriteriene i filtrene.

Følgende alternativer er tilgjengelige for denne rapporten og lagrede rapporter der denne rapporten brukes som mal.

Vis alle Skjul alle

App

1. Merk av i rutene ved siden av appene du ønsker å filtrere etter. Du kan merke av i flere avmerkingsbokser. Dataene for de valgte appene vises i rapporten din. I søkefeltet kan du søke etter spesifikke apper etter navn.
  2. Klikk på Bruk for å ta i bruk filteret i rapporten din.
  3. For å legge til enda et filter, klikk på Legg til et filter og velg på nytt.
Land

1. Merk av i avmerkingsboksene ved siden av områdene eller landene du ønsker å filtrere etter. Klikk på pilene for se landene i hvert område hvis du ønsker mer granulær filtrering.
  2. Klikk på Bruk for å ta i bruk filteret i rapporten din.
  3. For å legge til enda et filter, klikk på Legg til et filter og velg på nytt.
Format

1. Merk av ved siden av formatene du vil filtrere etter.
    Du kan merke av i flere avmerkingsbokser. Rapporten din inneholder informasjon om hvilke annonseenheter de valgte formatene brukes i.
  2. Klikk på Bruk for å ta i bruk filteret i rapporten din.
  3. For å legge til enda et filter, klikk på Legg til et filter og velg på nytt.

Dimensjoner

Funksjonelt sett avgjøres organiseringen av rapporten ut fra dimensjonene. Hvis du for eksempel ønsker å se inntektene dine inndelt etter land, kan du legge til dimensjonen for land. Hvis du legger til nye dimensjoner, organiseres og finstemmes dataene på nytt ytterligere.

Følgende alternativer er tilgjengelige for denne rapporten og lagrede rapporter der denne rapporten brukes som mal.

• Annonsetype: Se resultatene inndelt etter annonsetype (f.eks. tekst, bilde).
  • Annonseenhet: Se resultatene for enkeltannonseenheter.
  • App: Se resultatene inndelt etter app.
  • Appversjon: Se resultatene inndelt etter appversjon. I appversjoner skilles det mellom hver av appoppdateringene dine.
    Merk: I AdMob-rapporteringen finnes det ikke data om appversjoner fra tiden før 19. juli 2020.
  • Budtype: Se resultatene inndelt etter budtype. Se hvordan annonsørene betaler for annonsene i appen din – med kostnad per klikk (CPC) eller kostnad per tusende visning (CPM).
  • Land: Se resultatene inndelt etter hvilket land de besøkende som har sett annonsene i appen din, kommer fra.
  • Dato: Se resultatene inndelt etter dato.
  • Format: Se resultatene inndelt etter annonseformat (f.eks. bannerannonse eller interstitialannonse).
  • Måned: Se resultatene inndelt etter måned.
  • Plattform: Se resultatene inndelt etter enhetsplattform.
    • Android
    • iOS
  • Målrettingstype: Se resultatene inndelt etter målrettingstype. Se hvordan annonsene knyttes til sidene dine – via innholdsmålretting, plasseringsmålretting eller interessebasert målretting.
  • Uke: Se resultatene inndelt etter uke.

Beregninger

Funksjonelt sett representerer beregninger data- eller verditypene som finnes i den aktuelle rapporten. De er vanligvis organisert i kolonner og inneholder tall eller prosentandeler. Når dimensjoner blir lagt til, beregnes beregningsverdiene på nytt ut fra den nye rekkefølgen eller de nye grupperingene dimensjonene oppretter. Når du legger til eller fjerner beregninger, blir en kolonne med informasjon lagt til i eller fjernet fra rapporten.

Følgende alternativer er tilgjengelige for denne rapporten og lagrede rapporter der denne rapporten brukes som mal.

Vis alle Skjul alle

Visninger som er kvalifisert for ActiveView

Dette er det samlede antallet visninger som oppfyller kravene for å måle synlighet.

Ifølge Media Rating Council (MRC) vil synlighet si at 50 % eller mer av annonsen ble vist på skjermen i minst ett sekund for bannerannonser, og at 50 % eller mer av annonsen ble vist på skjermen i minst to sekunder for videoannonser. Dette er blitt bransjestandarden for synlighet.

I tillegg må en av SDK-ene for Google Play-tjenester nedenfor brukes for kvalifiserte Active View-visninger:

• Android: 4.4 eller nyere
  • iOS: ≥ 6.9.2 eller nyere (for øyeblikket begrenset til bannerannonser)
Active View-dekningen innføres gradvis for disse SDK-ene. Hvis kontoen din ennå ikke har full dekning, kan det hende at antallet kvalifiserte Active View-visninger er lavere enn forventet for appene dine.
Forespørsler til AdMob-nettverket

Det totale antallet forespørsler fra appen din som resulterte i at det ble sendt faktiske forespørsler om annonselevering til AdMob-nettverket. Forespørsler til AdMob-nettverket som filtreres ut av visse plattformfunksjoner, for eksempel optimalisering av AdMob-nettverket, telles ikke med her.

Inntekter per tusen visninger for forespørsler til AdMob-nettverket

Inntekter per tusen visninger (RPM) for forespørsler til AdMob-nettverket representerer den beregnede inntekten din for hver tusende forespørsel til AdMob-nettverket som genereres av appen din. Denne verdien viser ikke hvor mye du faktisk har tjent – den beregnes ved å dele den beregnede inntekten din på antallet forespørsler du har mottatt, og multiplisere resultatet med 1000:

(beregnet inntekt / antallet forespørsler) x 1000

Hvis du for eksempel hadde hatt en beregnet inntekt på NOK 1,5 fra 25 forespørsler, hadde inntektene dine per tusen visninger for forespørsler til AdMob-nettverket vært lik (1,5 / 25) * 1000, dvs. NOK 60. Hvis du for eksempel hadde hatt en beregnet inntekt på NOK 1800 fra 45 000 forespørsler, hadde inntektene dine per tusen visninger for forespørsler til AdMob-nettverket vært lik (1800 / 45 000) × 1000, dvs. NOK 40.

Inntekter per tusen visninger (RPM) er et vanlig mål i annonseringsprogrammer, og det kan være nyttig for å sammenligne inntekter fra ulike kanaler.

Klikk

Totalt antall ganger brukere har klikket på annonsene som vises i appen din.

Beregnet inntekt

Kontosaldoen din for den valgte tidsperioden. Dette beløpet er et anslag som kan endres når vi bekrefter inntektene dine på slutten av hver måned.

Visninger

Totalt antall annonser vist til brukere av appen din.

CTR for visninger

Klikkfrekvens (CTR) for visninger er antallet annonseklikk delt på antallet enkeltvisninger av annonsen. Frekvensen blir beregnet ved å dele antallet klikk på antallet visninger:

Klikk og visninger

Hvis det for eksempel tok 1000 visninger før annonsen din hadde 20 klikk, blir CTR-verdien for visningene 2 %.

Inntekter per tusen visninger

Inntekter per tusen visninger representerer den beregnede inntekten din for hver tusende visning du mottar. Denne verdien viser ikke hvor mye du faktisk har tjent – den beregnes ved å dele den beregnede inntekten din på antallet visninger du har mottatt, og multiplisere resultatet med 1000:

(beregnet inntekt / antallet sidevisninger) x 1000

Hvis du for eksempel hadde hatt en beregnet inntekt på NOK 1800 fra 45 000 annonsevisninger, hadde inntektene dine per tusen visninger vært lik (1800 / 45 000) * 1000, dvs. NOK 40.

RPM er et vanlig mål i annonseringsprogrammer, og det kan være nyttig for å sammenligne inntekter fra ulike kanaler.

Samsvarsfrekvens

Dette er prosentandelen av annonseforespørslene som annonsekilder svarte på. Verdien beregnes ved å dele antallet forespørsler med samsvar på antallet forespørsler:

forespørsler med samsvar / forespørsler

Forespørsler med samsvar

Dette er antallet ganger en annonse ble vist som svar på en forespørsel fra appen din.

Målbare visninger

Dette er det samlede antallet kvalifiserte visninger som faktisk kunne måles med Active View. Dette antallet kan tilsvare det samlede antallet kvalifiserte Active View-visninger.

Det kan forekomme ikke-målbare visninger hvis det oppstår en feil når annonsen lastes inn eller vises for brukeren. Det kan dessuten hende at mobilapptrafikk fra Campaign Manager 360 i noen tilfeller ikke er målbar.
Fullføringer med belønning

Antallet ganger brukere så gjennom en hel video med belønning.

Begynnelser med belønning

Antallet ganger brukere har begynt å se på en video med belønning.

Visningsfrekvens

Dette er prosentandelen av returnerte annonser som brukeren fikk se i appen. Prosentandelen blir beregnet ved å dele antallet visninger på antallet forespørsler med samsvar:

Visninger / forespørsler med samsvar

Hvis for eksempel det totale antallet forespørsler med samsvar er 80, men appen din bare viser 60 av disse, er visningsraten for appen din 75 %.

Synlige visninger

Dette er antallet målbare visninger som også var synlige.

Ifølge Media Rating Council (MRC) vil synlighet si at 50 % eller mer av annonsen ble vist på skjermen i minst ett sekund for bannerannonser, og at 50 % eller mer av annonsen ble vist på skjermen i minst to sekunder for videoannonser. Dette er blitt bransjestandarden for synlighet.

Målbare visninger i prosent

Dette er prosentandelen av kvalifiserte Active View-visninger som faktisk kunne måles med Active View. En visning blir ansett som målbar når synlighetsinformasjon blir registrert om den i SDK-en for Google-mobilannonser.

Prosentandelen blir beregnet ved å dele antallet målbare visninger på antallet kvalifiserte visninger, og deretter multiplisere tallet med 100:

(målbare visninger / kvalifiserte visninger) * 100

Synlige visninger i prosent

Dette er prosentandelen av målbare kvalifiserte Active View-visninger som også var synlige.

Prosentandelen blir beregnet ved å dele antallet synlige visninger på antallet målbare visninger, og deretter multiplisere tallet med 100:

(synlige visninger / målbare visninger) * 100