Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Personlig tilpassede annonser og annonser som ikke er personlig tilpasset

Personvern og meldinger-verktøyet i AdSense har flere alternativer for aktivering av annonser, enten de er personlig tilpasset eller ikke. Denne artikkelen beskriver forskjellene mellom disse to annonsetypene. Finn ut mer om innstillingene for personlig tilpasning av annonser i annonsetaggene for Google-publisister.

Personalized ads

Personalized advertising (formerly known as interest-based advertising) is a powerful tool that improves advertising relevance for users and increases ROI for advertisers. In all our publisher products, we make inferences about a user’s interests based on the sites they visit or the apps they use. This allows advertisers to target their campaigns according to these interests, providing an improved experience for users and advertisers alike. Learn more about our advertiser policies for personalized ads.

Google considers ads to be personalized when they are based on previously collected or historical data to determine or influence ad selection, including activity like previous search queries, visits to sites or apps, location, or demographic information. For example, this could include: demographic targeting, interest category targeting, remarketing, targeting Customer Match lists, and targeting audience lists uploaded in Display & Video 360 or Campaign Manager 360.

Annonser som ikke er personlig tilpasset

Annonser som ikke er personlig tilpasset, er ikke basert på brukerens tidligere atferd. De bruker i stedet kontekstuell informasjon, deriblant generell geografisk målretting (f.eks. på bynivå) basert på nåværende posisjon, innhold i appen eller på nettstedet det gjelder, eller gjeldende søketermer. Når du viser annonser som ikke er personlig tilpasset, forbyr Google Ad Manager all bruk av data til personlig tilpasning, inkludert demografisk målretting og målretting mot brukerlister.

Selv om annonser som ikke er personlig tilpasset, ikke bruker informasjonskapsler eller identifikatorer for mobilannonser til annonsemålretting, brukes disse metodene fortsatt til frekvenstak og samlet annonserapportering.

Du må innhente samtykke til bruk av informasjonskapsler eller identifikatorer for mobilannonser til disse formålene der dette er lovpålagt, for eksempel i visse EØS-land og Storbritannia i henhold til EUs kommunikasjonsverndirektiv. Finn ut mer om publisistintegrering med versjon 2.2 av TCF (rammeverket for åpenhet og samtykke) fra IAB.

Når en pålogget Google-bruker har oppgitt aldersinformasjon direkte til Google og er under aldersgrensen, viser Google denne brukeren bare annonser som ikke er personlig tilpasset, uavhengig av publisistens innstillinger for brukersamtykke i EU i Ad Manager-verktøyet «Personvern og meldinger» og av hvorvidt publisisten sender et signal i annonsetaggen om annonser som ikke er personlig tilpasset.

Merk deg at innstillingene for personlig tilpasning av annonser kan administreres i alle regioner over hele verden – ikke bare i EØS eller Storbritannia. Publisister som er interessert i å tilby brukerne bedre personvern, kan finne ut mer om innstillingene for personlig tilpasning av annonser og Publisher Privacy Treatment API.