På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kom igång

Optimeringstips för AdMob

Nedan följer några tips som kan hjälpa dig att optimera dina annonser och få ut så mycket som möjligt av AdMob.

Tips för att lyckas med Google Ads-kampanjer med hjälp av spårning av offlinekonverteringar | [ikon]

Få anpassade tips på hur du kan öka dina intäkter

Logga in på Google-kontot som du använder för AdMob för att visa Min AdMob-sida där det finns tips speciellt för dig. Du kan också registrera dig för att få anpassade optimeringstips från AdMob.

Tolv tips för hur du lyckas med Google Ads-kampanjer | Annonser [ikon]

Använd rätt annonsformat av rätt anledning

Varje annonsformat har sina fördelar. Läs mer om de olika annonsformaten nedan:

• Banner: Ett enkelt annonsformat som visas längst upp och längst ned på enhetens skärm.
  • Mellansidesannons: Helsidesannonser visas vid naturliga pauser och övergångar, t.ex. i slutet av en nivå. Har stöd för videoinnehåll.
  • Premierad mellansidesannons (beta): Ett format för helsidesannonser som ger användarna en premie när de tittar på annonser vid naturliga pauser eller övergångar.
  • Premierade: Annonser som ger användarna en premie när de tittar på korta videor och interagerar med spelbara annonser och enkäter. Bra för att tjäna pengar på användare som spelar gratis. Har stöd för videoinnehåll.
  • Integrerad: Anpassningsbart annonsformat som matchar appens utseende. Annonserna visas infogade i appinnehållet. Har stöd för videoinnehåll.
  • Appstartannons: Annonsformat som visas när användaren öppnar eller växlar tillbaka till appen. Annonsen överlagrar inläsningsskärmen.

Tolv tips för hur du lyckas med Google Ads-kampanjer | Frekvenstak [ikon]

Aktivera alla annonstyper

Du kan öka dina intäkter genom att tillåta visning av alla annonstyper. När du aktiverar alla annonstyper kan fler annonsörer lägga bud på appens annonsutrymme, vilket kan ge högre ePCM. Om du begränsar annonstyperna kan det leda till minskade intäkter.

Vilka annonstyper som är tillgängliga för en annonsenhet beror på vilket annonsformat du valde när du skapade den.

Genomför alltid tester för att lyckas med Google Ads-kampanjer | [ikon]

Minimera blockering av kategorier

Genom att tillåta alla annonskategorier kan dina intäkter öka eftersom fler annonsörer kan lägga bud på appens annonsutrymme, vilket kan förbättra din eCPM. Om du behöver kan du inaktivera särskilda underkategorier utan att blockera för många. Läs mer om hur du blockerar annonser efter allmän kategori