På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rapporter

Använda appöversikten

Se intäkter, användare och resultat för en specifik app #appoverview #dashboard

Beskrivning av översikterna i AdMob

Översikterna i AdMob visar den dagliga aktiviteten i ditt konto. De innehåller all viktig information om dina appar och kampanjer samlade på ett ställe i form av kort med data. Översikterna kan visa trender i appintäkter och användningsgrad och ge dig inblick i dina resultat med AdMob. Genom att följa översikterna varje dag kan du se vilka strategier som fungerar för dina appar och användare och vilka områden som kan behöva justeras. Det här är ett bra sätt att bedöma statusen på ditt konto.

Det finns två typer av översikter i AdMob: startöversikten och appöversikten.

Obs! Översikterna är inte avsedda att ersätta rapporter. De är snarare ännu ett sätt att se information om ditt konto. Om du vill se mer detaljerade uppgifter kan du klicka på länkarna på korten för att se relaterade rapporter.

Din appöversikt i AdMob

Använd appöversikten när du vill veta mer om en viss app i ditt AdMob-konto. Öppna appöversikten genom att klicka på Appar i sidofältet. Välj namnet på appen och klicka på Appöversikt i sidofältet.

Totala uppskattade intäkter

Kortet Totala uppskattade intäkter visar en översikt över dina totala intäkter från annonser som visades från alla annonskällor. De beräknade intäkterna för flera tidsperioder visas sida vid sida:
  • Hittills i dag
  • I går
  • Hittills denna månad
  • Förra månaden
Uppskattad total intäkt

Kortet Uppskattad total intäkt visar en översikt över uppskattade intäkter från den valda appen i olika kanaler under det angivna datumintervallet. Data om uppskattade intäkter kan hämtas från flera olika källor, bland annat Google Analytics för Firebase och AdMob-medling.

Breda staplar i diagrammet visar data från det valda datumintervallet. Smala staplar med diagonala streck visar en periodbaserad jämförelse för varje intäktskanal. Håll muspekaren över staplarna för att se mer information om värdena.

Intäktskanaler som visas på kortet

• Google (Google Ads, Display & Video 360) och annonskällor från tredje part: Uppskattade intäkter från alla annonskällor som är inriktade på den valda appen.
  • Köp i appen: Uppskattade intäkter från köp i den valda appen baserat på data från Google Analytics för Firebase. Exempel: extra objekt, liv, guld
  • E-handel: Uppskattade intäkter från e-handel i den valda appen baserat på data från Google Analytics för Firebase. Exempel: artiklar som har beställts för fysisk leverans
Användarmätvärden

Kortet Användarmätvärden visar information om det sammanställda användarbeteendet i den valda appen. Data om uppskattade intäkter kan hämtas från flera olika källor, bland annat Google Analytics för Firebase och AdMob-medling. Linjediagrammet vid varje mätvärde visar hur värdet har förändrats över tid.

Mätvärden på kortet

• Sessioner/AAD: Genomsnittligt antal sessioner per aktiv användare och dag (AAD). En session räknas när appen körs i förgrunden. Sessionen avslutas när appen flyttas till bakgrunden eller efter 30 minuters inaktivitet.
  • Gen. sessionslängd: Totalt engagemang under det valda datumintervallet dividerat med antalet sessioner.
  • Annonsexponering/session: Total annonsexponeringstid under det valda datumintervallet dividerat med totalt engagemang under samma datumintervall.
  • Aktiva användare per dag (AAD):  Antalet unika användare som öppnade den valda appen under det valda datumintervallet.
  • ARPU: Genomsnittlig intäkt per användare (ARPU). Uppskattade intäkter innefattar intäkter från köp i appen, e-handel, prenumerationer och annonser.
  • ARPPU: Genomsnittlig intäkt per betalande användare (ARPPU) är de totala intäkterna från köp per aktiv användare som registrerade en köphändelse. Uppskattade intäkter innefattar intäkter från köp i appen, e-handel, prenumerationer och annonser.
  • Kvarhållning: Procentandelen användare som installerade den valda appen i början av det valda datumintervallet och besökte appen i slutet av datumintervallet.

Enhetlig data i AdMob och Firebase

Mätvärdena för annonsresultat och intäkter som visas på kortet Användarmätvärden i översikten på startsidan samt i Google Analytics för Firebase hämtas direkt från AdMob, men det kan förekomma avvikelser. Dessa avvikelser kan ha ett antal olika orsaker:

• Användare kör tidigare versioner av appen: Om vissa användare kör appversioner som använder AdMob men inte Google Analytics för Firebase (eller om du använder versioner av Analytics-SDK:et eller SDK:et för mobilannonser som är äldre än integreringen av de båda produkterna) får AdMob information om vissa exponeringar, klick och intäkter som inte är tillgängliga för Google Analytics för Firebase.
  • Skillnader i rapporttidszon: Om rapporttidszonen i AdMob inte är synkroniserad med rapporttidszonen i Google Analytics för Firebase kanske mätvärdena för vissa kalenderdagar inte stämmer överens. Kontrollera att tidszonen i AdMob matchar tidszonen i ditt Firebase-konto så att rapporterna blir så enhetliga som möjligt. Du kan ändra rapporttidszonen i AdMob genom att ändra tidszonen i ditt AdSense-konto.
  • Skillnader i insamling och bearbetning av data: Google Analytics för Firebase-data samlas in och bearbetas vid andra tider och enligt en annan strategi än AdMob. Detta medför att användarmätvärdena kan skilja sig åt.
  • Medlade intäkter: Mätvärdena Exponeringar, Klick och Annonsexponering som visas i Google Analytics för Firebase inbegriper medlade annonser. Mätvärdet Uppskattade intäkter i Google Analytics för Firebase inbegriper däremot bara annonser från AdMob-nätverket.
Annonsaktivitetsresultat

Kortet Annonsaktivitetsresultat visar en översikt över uppskattade intäkter och uppskattad trafik som dina annonsenheter genererade. Linjediagrammet vid varje mätvärde visar hur värdet har förändrats över tid.

Mätvärden på kortet

• Uppskattade intäkter: Dina intäkter hittills. Beloppet är en uppskattning som kan komma att ändras i samband med att intäkterna verifieras i slutet av månaden.
  • Förfrågningar: Det totala antalet annonsförfrågningar som togs emot från dina appar.
  • Exponeringar: Det totala antalet annonser som visades för användare i alla dina annonsenheter och appar via vattenfalls- och budgivningsmedling. Inbegriper en periodbaserad jämförelse.
  • Matchningsfrekvens: Andelen annonsförfrågningar som fick svar från en annonskälla. Värdet beräknas genom att antalet matchade förfrågningar divideras med antalet förfrågningar:

(matchade förfrågningar / förfrågningar) * 100
  • eCPM: Effektiv kostnad per tusen exponeringar. En uppskattning av dina intäkter per tusen annonsexponeringar. eCPM beräknas som (totala intäkter/exponeringar) × 1 000.
    Obs! När du har aktiverat optimering uppdateras detta värde automatiskt baserat på AdMob-annonsnätverkets tidigare eCPM-data.

Exempelberäkning

Om intäkterna från en annons uppgick till 1 800 kronor från 45 000 annonsexponeringar blir eCPM lika med (1 800/45 000) × 1 000 eller 40 kronor.

Annonsnätverk med bäst resultat

Kortet Annonsnätverk med bäst resultat mäter hur effektiv din medlingskonfiguration är. Här kan du se vilka kombinationer av annonsnätverk och annonsformat som ger bra resultat samt genomsnittlig eCPM för annonserna som visas.

Mätvärden på kortet

• Totalt antal sökfrågor: Det totala antalet unika annonsförfrågningar som togs emot av AdMob. Värdet inbegriper inte dubbletter av samma begäran. Varje begäran räknas en enda gång, oavsett hur många nätverk som tar emot begäran i medlingsvattenfallet.

Exempel

En begäran till nätverk A, nätverk B och nätverk C i medlingskedjan räknas en enda gång.

• Totalt antal exponeringar: Det totala antalet annonser som visades för användare i alla dina annonsenheter och appar via vattenfallsmedling och budgivning. Inbegriper en periodbaserad jämförelse.
  • Total matchningsfrekvens: Andelen annonsförfrågningar som resulterade i en annons. Värdet beräknas enligt formeln totalt antal matchade förfrågningar / totalt antal sökfrågor. Inbegriper en periodbaserad jämförelse.

Annonsenhetsresultat

Kortet Annonsenhetsresultat visar en översikt över resultatet av dina annonsenheter i alla dina appar baserat på deras uppskattade intäkter. Via rullgardinsmenyn kan du sortera informationen på kortet och se antingen de mest lönsamma annonsenheterna eller annonsenheterna med störst intäktsförändring över tid.

Sorteringsalternativ på kortet

Högsta intäkter: När du väljer Högsta intäkter i rullgardinsmenyn visas de mest lönsamma annonsenheterna under den valda tidsperioden tillsammans med deras uppskattade intäkter. Inbegriper en periodbaserad jämförelse.

Störst utveckling: När du väljer Störst utveckling i rullgardinsmenyn visas de annonsenheter som uppvisade den största positiva förändringen i uppskattade intäkter under den valda perioden. Inbegriper en periodbaserad jämförelse.

Minst utveckling: När du väljer Minst utveckling i rullgardinsmenyn visas de annonsenheter som uppvisade den största negativa förändringen i uppskattade intäkter under den valda perioden. Inbegriper en periodbaserad jämförelse.