Sovelluksen yleiskatsaus ‑hallintapaneelin käyttäminen

AdMob-hallintapaneelien yleiskatsaus

AdMobin hallintapaneelien kautta saat päivittäin yleiskatsauksen tilisi tapahtumista. Tärkeimmät sovelluksiasi ja kampanjoitasi koskevat tiedot on kerätty yhteen paikkaan ja järjestetty tietokorteiksi. Hallintapaneelien avulla näet sovellustesi tuloihin ja käyttöön liittyvät kehityssuunnat. Lisäksi saat hyvän käsityksen siitä, miten hyvin keskimäärin menestyt AdMobin avulla. Kun käyt hallintapaneelisi läpi päivittäin, pystyt selvittämään sovellustesi ja käyttäjiesi kannalta toimivimmat strategiat. Samalla näet, mitkä osa-alueet vaativat huomiota. Hallintapaneelit ovat mainio keino tilisi toimivuuden arvioimiseen.

AdMobissa on kaksi erilaista hallintapaneelia: etusivun hallintapaneeli ja sovelluksen yleiskatsauksen hallintapaneeli.

Hallintapaneelien ei ole tarkoitus korvata raportteja. Ne ovat vain toinen tapa katsoa tiliäsi koskevia tietoja. Jos haluat nähdä yksityiskohtaiset tiedot, voit siirtyä niihin liittyviin raportteihin napsauttamalla eri korttien linkkejä hallintapaneeleissasi.

AdMob-sovelluksen yleiskatsauksen hallintapaneeli

Sovelluksen yleiskatsaus ‑hallintapaneelista näet lisätietoja tietystä AdMob-tilin sovelluksesta. Voit tarkastella Sovelluksen yleiskatsaus ‑hallintapaneelia valitsemalla sivupalkista ensin Sovellukset. Valitse sitten sovelluksesi nimi ja klikkaa sivupalkin Sovelluksen yleiskatsaus ‑vaihtoehtoa.

Arvioidut AdMob-verkoston tulot

Arvioidut AdMob-verkoston tulot on kortti, josta näet yhdellä silmäyksellä AdMob-verkoston kautta valitussa sovelluksessa näytettyjen mainosten tulot. Tässä kortissa eri ajanjaksoina kertyneet tulot näkyvät rinnakkain seuraavasti:

• Tänään tähän mennessä
  • Eilen
  • Tässä kuussa tähän mennessä
  • Edeltävän kuukauden aikana.
Saldo

Kortin käyttö

Saldo-kortilla näkyy AdMob-tilisi nykyiset tulot, edellistä saamaasi maksua koskevat tiedot sekä tiedot mahdollisista maksuasetusten ongelmista.

Jos haluat muuttaa maksuasetuksiasi, valitse sivupalkista Maksut.

Saldo-kortillasi voi näkyä erilaisia viestejä riippuen siitä, mitkä vaiheet olet jo suorittanut. Seuraavissa selitteissä kerrotaan lisää.

• Anna maksuosoitteesi: Mainosten näyttö AdMobin kautta edellyttää, että annat maksuosoitteesi. Tämä tarkoittaa sitä osoitetta, jota haluat meidän käyttävän, kun maksamme sinulle AdMobin avulla ansaitsemasi tulot.
  • Valitse maksutapa: Maksun saaminen edellyttää, että kerrot meille toivomasi maksutavan tai sen, miten haluat saada AdMobin avulla ansaitsemasi tulot. Lue lisää maksutavoista.
  • Anna verotiedot: Tietyissä maissa tai tietyillä alueilla asuvilta käyttäjiltä saatetaan edellyttää verotietojen antamista ennen maksujen vastaanottamista. Lue lisää verotietojen ilmoittamisesta.
  • Saavuta tuloraja: Tilisi on saavutettava tuloraja eli tietty tulomäärä, ennen kuin voimme maksaa sinulle. Tuloraja vaihtelee maasta tai alueesta riippuen. Lue lisää tulorajoista.
  • Vahvista osoitteesi postitse: Kun olet saavuttanut tulorajan, lähetämme sinulle automaattisesti PIN-tunnuksen postitse osoitteen vahvistamista varten. Sen saapuminen perille saattaa kestää 2–4 viikkoa maasi tai alueesi postipalvelusta riippuen. Kun olet saanut PIN-tunnuksen postikortilla, anna tunnus AdMobiin. Lue lisää osoitteen vahvistamisesta postitse toimitettavalla PIN-tunnuksella.

Näiden vaiheiden avulla varmistetaan, että saat AdMobin avulla ansaitsemasi tulot.

Kun olet antanut tilitietosi, saavuttanut tulorajan ja vahvistanut osoitteesi, näet Saldo-kortilla ajantasaisen tulokertymäsi, edellisen saamasi maksun kokonaismäärän ja mahdolliset maksuja koskevat varoitukset.

Arvioitu kokonaistulo

Kortin käyttö

Arvioitu kokonaistulo on kortti, josta näet arvion tuloista, jotka valittu sovellus on tuottanut valitulla ajanjaksolla eri kanavien kautta. Arvioituja tuloja koskevat tiedot voivat olla peräisin eri lähteistä, kuten Google Analytics for Firebase ja AdMob-välityksestä.

Kaavion leveät palkit kuvaavat sillä hetkellä valitun ajanjakson tietoja, kun taas ohuemmat, vinoviivoin merkityt palkit kuvaavat ajanjaksojen välisiä vertailutietoja kunkin tulokanavan kohdalla. Saat lisätietoja annetuista arvoista, kun viet hiiren minkä tahansa palkin päälle.

Kortin tulokanavat

• AdMob-verkosto: tämä arvo ilmaisee valitun sovelluksen arvioidut AdMob-verkoston tulot.
  • Välitys (havaittu): tämä arvo ilmaisee valitun sovelluksen arvioidut tulot kaikista AdMob-välitykseen käytetyistä mainosverkostoista.
  • Sovelluksen sisäinen ostos: Tämä arvo ilmaisee arvion valitun sovelluksen sisäisistä ostoksista saaduista tuloista. Tiedot ovat peräisin Google Analytics for Firebase. Näitä ovat esimerkiksi ylimääräiset tavarat, elämät tai kulta.
  • Verkkokauppa: Tämä arvo ilmaisee valitun sovelluksen arvioidut verkkokauppatulot. Tiedot ovat peräisin Google Analytics for Firebase. Näitä ovat esimerkiksi tilattu tavara, joka toimitetaan konkreettisessa muodossa.
Käyttäjätiedot

Kortin käyttö

Käyttäjätiedot-kortin avulla saat koottuja lisätietoja käyttäjien toiminnasta valitussa sovelluksessa. Arvioituja tuloja koskevat tiedot voivat olla peräisin eri lähteistä, kuten Google Analytics for Firebaseista ja AdMob-välityksestä. Kunkin tiedon vieressä oleva viivadiagrammi kertoo yhdellä silmäyksellä, miten arvo on muuttunut ajan kuluessa.

Kortin tiedot

• Istunnot/käyttäjä: tämä arvo lasketaan jakamalla valitulla ajanjaksolla toteutuneiden istuntojen kokonaismäärä aktiivisten käyttäjien määrällä.
  • Keskimääräinen istunnon kesto: tämä arvo lasketaan jakamalla valitulla ajanjaksolla mitattu käyttäjien kokonaisaktiivisuus istuntojen määrällä.
  • Aktiiviset käyttäjät: valitun sovelluksen kaikkien aktiivisten käyttäjien yhteismäärä valitulla ajanjaksolla.
  • ARPU: ARPU tarkoittaa keskimääräistä tuloa käyttäjää kohti. Keskimääräinen tulo käyttäjää kohti saadaan laskemalla yhteen arvioidut AdMob-verkoston tulot sekä tapahtuma-arvot ecommerce_purchase ja in_app_purchase.
  • ARPPU: ARPPU tarkoittaa keskimääräistä tuloa maksavaa käyttäjää kohti. Keskimääräinen tulo maksavaa käyttäjää kohti saadaan laskemalla yhteen arvioidut tapahtuma-arvot ecommerce_purchase ja in_app_purchase.
  • Säilyttäminen: Tämä arvo ilmaisee prosenttiosuuden käyttäjistä, jotka asensivat valitun sovelluksen ajanjakson alussa ja käyttivät sovellustasi myös ajanjakson lopussa.

AdMobin ja Firebasen tietojen yhdenmukaisuus

Vaikka mainosten kehitystä ja tuloja koskevat tiedot etusivun hallintapaneelin Käyttäjätiedot-kortilla sekä Google Analytics for Firebaseissa tulevatkin suoraan AdMobista, tiedoissa saattaa olla poikkeavuuksia. Nämä poikkeavuudet voivat johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

• Sovelluksesi aiempien versioiden käyttö: jos jotkut käyttäjät käyttävät sovelluksesi aiempia versioita, joissa käytetään AdMobia mutta ei Google Analytics for Firebaseia (tai jos käytät Mobile Ads SDK:n tai Analytics SDK:n versioita, joissa näitä tuotteita ei ole vielä yhdistetty), AdMob tunnistaa jotkin näyttökerrat, klikkaukset ja tulot, joita Google Analytics for Firebase ei tunnista.
  • Eri raportoinnin aikavyöhyke: Jos käytät AdMobissa eri raportoinnin aikavyöhykettä kuin Google Analytics for Firebaseissa, annetut tiedot eivät välttämättä vastaa toisiaan joidenkin päivien osalta. Varmista, että käytät AdMob- ja Firebase-tileilläsi samaa aikavyöhykettä, jotta raportoidut tiedot olisivat mahdollisimman yhdenmukaiset. Voit päivittää AdMobin raportoinnin aikavyöhykettä muuttamalla AdSense-tilisi aikavyöhykettä.
  • Erot tietojen keruussa ja käsittelyssä: Google Analytics for Firebasein tiedot kerätään ja käsitellään hieman eri aikaan ja eri tavalla kuin AdMobissa. Siksi käyttäjätiedoissa saattaa olla eroja.
  • Välitetystä käyttävistä mainoksista saatavat tulot: vaikka Google Analytics for Firebaseissa näkyvissä näyttökertoja, klikkauksia ja mainoksen näkyvyyttä koskevissa tiedoissa huomioidaan välitystä käyttävät mainokset, Google Analytics for Firebasein arvioituja tuloja koskevissa tiedoissa huomioidaan ainoastaan AdMob-verkoston mainokset.
AdMob-verkoston kehitys

Kortin käyttö

AdMob-verkoston kehitys on kortti, josta näet yleiskatsauksen valitun sovelluksen mainosyksikköjesi arvioiduista tuloista ja liikenteestä AdMob-verkoston kautta. Kunkin tiedon vieressä oleva viivadiagrammi kertoo yhdellä silmäyksellä, miten arvo on muuttunut ajan kuluessa.

Kortin tiedot

• Arvioidut tulot: Tämä arvo ilmaisee tähän mennessä valitusta sovelluksesta kertyneet tulosi AdMob-verkoston luomien mainosten kautta. Aika ilmoitetaan Tyynenmeren normaaliajassa (PST). Summa on arvio, joka voi muuttua, kun tulojen tarkkuus vahvistetaan kunkin kuukauden lopussa.
  • Pyynnöt: tämä arvo ilmaisee AdMob-verkoston valitusta sovelluksesta vastaanottamien mainospyyntöjen kokonaismäärän.
  • Näyttökerrat: tämä arvo ilmaisee valitun sovelluksen käyttäjien katsomien AdMob-verkoston mainosten kokonaismäärän.
  • Osuvuusarvo: Tämä tarkoittaa niiden valitusta sovelluksesta tulleiden pyyntöjen prosenttiosuutta, jotka kohdistettiin onnistuneesti AdMob-verkostoon välityspinossa. Se lasketaan jakamalla osuvien pyyntöjen määrä onnistuneiden mainosverkostopyyntöjen määrällä seuraavasti:

Laskukaava: Osuvat pyynnöt / onnistuneet mainosverkostopyynnöt

• Todellinen tuhannen näyttökerran hinta: Tämä arvo tarkoittaa arvioituja tuloja AdMob-verkoston mainosten jokaista tuhatta näyttökertaa kohti valitussa sovelluksessa. Todellinen tuhannen näyttökerran hinta ei tarkoita todellisia tulojasi, vaan se on laskettu jakamalla arvioidut tulot saamiesi näyttökertojen määrällä ja kertomalla luku sitten tuhannella.

Laskukaava: Todellinen tuhannen näyttökerran hinta = (arvioidut tulot / näyttökertojen määrä) * 1 000

Esimerkkilasku

Jos mainoksen arvioidut tulot olivat 180 dollaria ja sait 45 000 näyttökertaa, mainoksen todellinen tuhannen näyttökerran hinta on (180 dollaria / 45 000) * 1 000 eli 4,00 dollaria.

Parhaiten kehittyneet mainosverkostot

Kortin käyttö

Mainosten välityksen kehitys on kortti, jossa mitataan välitysasetustesi tehokkuutta. Sen avulla näet, mitkä mainosverkoston ja mainosmuodon yhdistelmät toimivat tehokkaasti. Lisäksi näet näytettyjen mainosten todellisen tuhannen näyttökerran keskimääräisen hinnan.

Kortin tiedot

• Kyselyt yhteensä: Tämä arvo kertoo, kuinka monta mainoksen yksilöllistä näyttöpyyntöä välityspinosi kautta välitettiin. Arvo ei sisällä yksittäisiä pyyntöjä, jotka on lähetetty monta kertaa. Kukin pyyntö lasketaan vain kerran riippumatta siitä, kuinka moni verkosto sai kyseisen pyynnön sen siirtyessä välitysketjussa.

Esimerkki

Välitysketjussa verkostoihin A, B ja C lähetetty yksittäinen pyyntö lasketaan vain kerran.

• Näyttökerrat yhteensä: Niiden mainosten kokonaismäärä, jotka on näytetty käyttäjille välityksen kautta kaikissa mainosyksiköissäsi ja sovelluksissasi. Sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.
  • Osuvuusarvo yhteensä: Niiden mainospyyntöjen prosenttiosuus, jotka on täytetty mainoksella. Osuus lasketaan jakamalla osuvien pyyntöjen kokonaismäärä yksilöllisten pyyntöjen kokonaismäärällä.
  • Verkosto ja muoto: Tämä tarkoittaa niitä mainosverkostoja ja mainosmuotoja, joista kortilla näytetyt pyynnöt ja näyttökerrat ovat peräisin.
  • Näyttökerrat (sarake): Tämä arvo tarkoittaa välityksessä käytettyjen mainosten näyttökertojen kokonaismäärää kunkin kortilla olevan mainosverkoston ja mainosmuodon yhdistelmän osalta. Arvo sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.
  • Todellinen tuhannen näyttökerran hinta: Tämä arvo tarkoittaa välityksessä käytettyjen mainosten keskimääräistä todellisen tuhannen näyttökerran hintaa kunkin kortilla olevan mainosverkoston ja mainosmuodon yhdistelmän osalta. Sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.

Mainosyksikön kehitys

Kortin käyttö

Mainosyksikön kehitys on kortti, josta näet yleiskatsauksen mainosyksikköjesi kehityksestä kaikissa sovelluksissasi. Kehitys on laskettu mainosyksiköiden arvioitujen tulojen perusteella AdMob-verkostossa. Voit järjestää kortin tiedot pudotusvalikon kautta ja näyttää joko parhaiten menestyvät mainosyksikkösi tai ne mainosyksiköt, joiden tulot ovat muuttuneet eniten ajan kuluessa.

Kortin lajitteluvaihtoehdot

Tehokkaimmat: Kun valitset pudotusvalikosta Tehokkaimmat, kortilla näkyy valittuna aikana parhaiten menestyvät mainosyksikkösi sekä niiden arvioidut AdMob-verkoston tulot. Arvo sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.

Nopeimmat ja hitaimmat etenijät: Kun valitset pudotusvalikosta Nopeimmat ja hitaimmat etenijät, kortilla näkyy ne mainosyksiköt, joiden arvioidut AdMob-verkoston tulot ovat muuttuneet eniten valittuna aikana. Arvo sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.

• Nopeimmat etenijät näkyvät vihreällä tekstillä luettelon yläosassa. Nämä ovat mainosyksiköitä, joiden tulot kasvoivat eniten kyseisellä ajanjaksolla.
  • Hitaimmat etenijät näkyvät punaisella tekstillä luettelon alaosassa. Nämä ovat mainosyksiköitä, joiden tulot laskivat eniten kyseisellä ajanjaksolla.