Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Aan de slag

Hoe AdMob werkt

Met AdMob biedt Google app-ontwikkelaars een manier om meer geld te verdienen met hun apps. AdMob werkt door advertenties af te stemmen op uw app aan de hand van criteria die u zelf instelt. De advertenties worden gemaakt en betaald door adverteerders die hun producten willen promoten. Aangezien deze adverteerders verschillende prijzen voor verschillende advertenties betalen, variëren de bedragen die u verdient.

Introducing AdMob, App Monetization by Google

Dit is hoe AdMob werkt, in drie stappen:

Illustratie van de weergave van uw advertentieblokken in uw handleiding voor AdMob.

1. U maakt advertentieruimte in uw app

U stelt uw advertentieruimtes beschikbaar door advertentieblokken te maken in AdMob. U geeft aan waar u de advertenties wilt laten weergeven wanneer u de advertentieblokken aan uw app-code toevoegt.

Illustratie van de best presterende advertentie in AdMob.

2. We vertonen de best presterende advertenties aan uw gebruikers

AdMob werkt met een eigen netwerk en met advertentienetwerken van derden om ervoor te zorgen dat de best presterende advertenties in uw app worden weergegeven.

Een illustratie van betalingen in uw handleiding voor AdMob.

3. U krijgt betaald

We handelen op de achtergrond de facturering van adverteerders en netwerken af voor de advertenties die in uw app zijn weergegeven. Vervolgens ontvangt u uw betalingen.

Opmerking: Betalingen zijn afhankelijk van de naleving van het AdMob-beleid.

MELD U NU AAN VOOR ADMOB

Veelgestelde vragen (FAQ)

We hebben deze veelgestelde vragen van uitgevers verzameld om u meer inzicht te bieden in de werking van AdMob:

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Over AdMob

Wat is AdMob?
AdMob is een kosteloos platform waarmee u over een manier beschikt om geld te verdienen door naast uw app-content getargete advertenties weer te geven. U kunt relevante en pakkende advertenties aan uw app-gebruikers weergeven en zelfs het uiterlijk van advertenties aanpassen aan de opmaak van uw app.
Waarin verschilt AdMob van andere mobiele advertentieplatforms?
AdMob combineert de best mogelijke technologie in een enkel platform zodat u inzicht krijgt in uw gebruikers en uw advertentie-inkomsten kunt maximaliseren. U hoeft niet langer gebruik te maken van gecombineerde tools of van kostbare ontwikkelcapaciteit om uw eigen oplossing te bouwen. Met AdMob kunt u geld verdienen met de advertenties die in uw advertentieblokken worden weergegeven, met eigen advertenties uw eigen apps crosspromoten en klanten directe deals aanbieden. En dat alles met één platform.
Moet ik aangeven welke advertenties in mijn app mogen worden weergegeven?

Nee. AdMob geeft automatisch advertenties naar uw apps weer vanuit het AdMob-netwerk en vanuit netwerken van derden die u zelf kiest. Deze advertenties kunnen worden getarget op uw app-content en -doelgroep.

Als u de controle wilt houden over wat er in uw app verschijnt, kunt u advertenties van bepaalde adverteerders en uit bepaalde categorieën blokkeren zodat deze niet in uw app worden weergegeven.

Wie bepaalt welke advertenties in mijn app worden weergegeven?

AdMob gebruikt een advertentieveiling om automatisch uit alle beschikbare advertentiebronnen de advertenties te selecteren die in uw app worden weergegeven. Meestal worden de best presterende advertenties in uw app weergegeven.

Als u de controle wilt houden over wat er in uw app verschijnt, kunt u advertenties van bepaalde adverteerders en uit bepaalde categorieën blokkeren zodat deze niet in uw app worden weergegeven.

Kan ik het ontwerp kiezen van de advertenties in mijn app?
Ja. U kunt kiezen uit verschillende advertentieformaten en -indelingen zodat het uiterlijk goed bij uw app past.
Kan ik de advertenties in mijn app bekijken?
Ja, als uw advertenties eenmaal actief zijn, kunt u die in uw app zien. Maar onthoud dat u niet op uw eigen advertenties moet klikken. Op uw eigen advertenties klikken, om welke reden dan ook, is niet toegestaan volgens het programmabeleid van AdSense en kan tot gevolg hebben dat uw account wordt beëindigd.
Als ik een advertentie in mijn app zie die me niet bevalt, kan ik deze dan verwijderen?
Ja. Met het Centrum voor advertentiebeoordeling en de opties voor blokkeren in uw AdMob-account kunt u afzonderlijke advertenties beoordelen en bepalen of u ze in uw app wilt laten weergeven. Bekijk onze gids voor het toestaan en blokkeren van advertenties in uw app.

Kosten

Moet ik betalen voor het gebruik van AdMob?
Nee, het gebruik van AdMob is kosteloos. Beter nog, Google betaalt u voor klikken, vertoningen en andere interacties met de Google-advertenties die u weergeeft in uw app.

Aanmelden

Hoe kan ik me aanmelden voor AdMob?
Als u aan de slag wilt met AdMob, kunt u zich hier aanmelden. U moet zich aanmelden met het Google-account dat is gekoppeld aan uw huidige Google Ads- en AdSense-accounts.

Beleid

Kent AdMob beleidsrichtlijnen voor deelname waaraan ik mij moet houden?
Uitgevers die ervoor kiezen AdMob te gebruiken, moeten zich houden aan het AdMob- en AdSense-beleid. Als u zich niet aan deze beleidsregels houdt, kunnen we uw AdMob-account uitschakelen. In de meeste gevallen werken we liever samen met uitgevers om ervoor te zorgen dat het beleid wordt nageleefd. We behouden ons het recht voor geen advertenties weer te geven die in strijd zijn met dit beleid, de advertentieweergave uit te schakelen voor apps die in strijd zijn met dit beleid, betalingen in te houden of accounts te sluiten die het beleid schenden.

Houd er rekening mee dat ons beleid op elk gewenst moment kan worden gewijzigd en dat het, overeenkomstig de algemene voorwaarden van AdSense (die op AdMob-gebruikers van toepassing zijn), uw verantwoordelijkheid is op de hoogte te blijven van en u te houden aan het AdMob- en AdSense-beleid.

Hoe handhaaft Google het programmabeleid?
AdMob-uitgevers worden actief door ons gecontroleerd op de voortdurende naleving van ons AdMob- en AdSense-beleid. Als we uitgevers vinden die niet voldoen aan ons beleid of de algemene voorwaarden van AdSense, kunnen we het account opschorten of beëindigen.