På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kom igång

Nå ut globalt med AdMob

En av de största utmaningarna som utvecklare dagligen ställs inför är att skapa en internationaliseringsstrategi och att följa den. Hur kan du föra in en framgångsrik app på nya marknader, få nya användare att upptäcka dig och utvidga målgruppen för appen utanför landsgränserna? Ibland dyker det upp utmaningar längs vägen ut i världen, men Google har flera verktyg, bland annat AdMob, som kan hjälpa dig att analysera och förbereda en strategi för att expandera och lyckas globalt.

Steg 1: Analysera och förstå

Första steget är att analysera din app i AdMob. För att veta vart du ska ta din app behöver du veta mer om användarna du redan har. Du kan ta reda på var i världen dina användare finns genom att lägga till dimensionen Land i nätverksrapporten eller medlingsrapporten i AdMob. Du kan se vilka regioner som bidrar till mätvärdena du har valt.

Om du vill se data om ett annat mätvärde väljer du det till höger i rapporttabellen. Läs mer

Med dimensionen Land får du två användbara uppsättningar information:

• Bästa länderna: Du kan se de bästa länderna där din app redan används och utgå från den informationen för att stärka appresultatet på de platserna. Om din app till exempel är populär i Kina men du inte har lokaliserat den till kinesiska kan du överväga att översätta den för att få ännu fler användare.
  • Bästa nya marknader: Du kan hitta de potentiellt bästa nya marknaderna för dig genom att titta närmare på faktorer som eCPM, potentiella appnedladdningar, landets befolkningsmängd, internetpenetrering och annat. Fundera också på om din app skulle fungera med kulturen i det aktuella landet.
Steg 2: Lokalisera

Nu när du vet var du vill marknadsföra din app kan du ta reda på mer om dina potentiella marknader. När du har mer kunskap om marknaderna du vill nå – vilka språk de talar, deras traditioner och kultur och vilka appar de gillar – kan det ge dig en fingervisning om vilken riktning du bör ta. Det är också en god idé att skaffa dig en bild av de viktigaste marknadstrenderna. Du behöver även lokalisera appbeskrivningen och appinnehållet. Du kan ta hjälp av olika tjänster för att lokalisera och översätta din app, till exempel Google Översätt och Googles tjänst för appöversättning.

Efter översättningen är det dags att experimentera med appbeskrivningen i Google Play Butik. I appbutiksuppgifterna visar du upp dina appar och har chansen att fånga användarnas uppmärksamhet. Du kan använda A/B-testning i Google Play för att testa olika grafiska element, logotyper, texter och beskrivningar för att se vilka som är mest tilltalande i olika länder och marknader och som ger fler nedladdningar.

Steg 3: Marknadsför och optimera

När du har identifierat dina nya marknader och lokaliserat dina appar är det dags att börja marknadsföra dem med Google Ads via AdMob. Du har två möjligheter när du vill marknadsföra dina appar:

• Betalda kampanjer: Skapa betalda annonskampanjer om du vill marknadsföra dina appar i andra utvecklares appar. Du debiteras för betalda kampanjer och kan välja vilket land och vilken målgrupp du vill inrikta dig på. Det är ett bra sätt att komma in på en ny marknad.
  • Kampanjer med egna annonser: Om vissa av dina appar redan har haft framgång på en internationell marknad kan du använda kampanjer med egna annonser som ett sätt att komma in på marknaden via den appen. Skapa en kampanj med egna annonser för att marknadsföra dina appar i ditt eget annonsutrymme utan kostnad. Dessutom kan du få trafik till egna annonser tillsammans med andra annonskällor genom AdMob-medling.

Att träda in i nya länder och på nya marknader är också en möjlighet att använda andra annonsnätverk, eCPM-bud och annat. När du satsar globalt kan du dra nytta av den fulla potentialen av AdMob via inställningarna för landsinriktning med AdMob-medling. Detta kan vara praktiskt eftersom vissa nätverk ger bättre resultat i vissa delar av världen. Du kan till exempel få högre eCPM när ett visst annonsnätverk visar en begärd annons i Japan. Din app skulle kunna gynnas av ett separat eCPM-värde för annonsförfrågningar från Japan som hanteras av nätverket.

Så här anger du olika eCPM-värden för olika länder:

1. Klicka på Medling i sidofältet.
  2. Välj medlingsgruppen du vill ändra.
  3. Välj något av följande i avsnittet Plats:
    1. Alla länder och områden: Välj detta alternativ för att inrikta dig på alla länder och områden.
    2. Ta med länder och områden: Sök efter länder och områden som medlingsgruppen ska inriktas på.
    3. Uteslut länder och områden: Välj detta alternativ för att utesluta länder och områden.

Gå till Min AdMob-sida för att få anpassade tips för ditt konto. På den här sidan kan vi ge dig anpassade insikter som hjälper dig att optimera dina intäkter när du är inloggad på det Google-konto du använder med AdMob.