Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Kom i gang

Nå ut til hele verden med AdMob

En av de største utfordringene utviklere står overfor i det daglige, er å utarbeide en internasjonal strategi og handle i tråd med den. Hvordan kan du få en vellykket app inn i nye markeder, bli oppdaget av nye brukere og utvide målgruppen for appen på tvers av landegrenser? Det er ofte utfordringer på veien mot internasjonal lansering, men Google tilbyr flere verktøy, inkludert AdMob, som gjør det enklere å analysere og forberede en strategi for utvikling av bedriften internasjonalt.

Trinn 1: Analysér og lær brukerne å kjenne

Det første du må gjøre, er å analysere appen din i AdMob. Før du kan stake ut appens kurs videre, må du tilegne deg mer kunnskap om brukerne du allerede har. Hvis du vil finne ut hvor i verden brukerne dine befinner seg, kan du legge til Land-dimensjonen i rapporten om AdMob-nettverket eller medieringsrapporten. Du får da se hvilke regioner som inngår i denne beregningen.

Hvis du vil se data for en annen beregning, må du velge den aktuelle beregningen til høyre i rapporttabellen din. Finn ut mer

Med Land-dimensjonen kan du identifisere to nyttige datasett:

• Populære land: Du kan finne ut hvilke land appen din brukes mest i, og med utgangspunkt i denne informasjonen kan du befeste appens posisjon i disse landene. Hvis appen for eksempel er populær i Kina, men du ikke har lokalisert den til kinesisk, bør du nok vurdere å oversette innholdet til kinesisk, så du kan skaffe deg enda flere brukere der.
  • Beste nye markeder: Du kan identifisere de potensielle nye markedene som har størst potensial, ved å forstå de ulike faktorene som spiller inn, for eksempel eCPM-verdier, potensielt antall appnedlastinger, internettutbredelse, befolkningstallet i det aktuelle landet og så videre. Tenk også alltid over hvorvidt appen er passende med tanke på kulturen i landet.
Trinn 2: Lokaliser appen

Nå som du vet hvilken retning du skal ta med appen, kan du finne ut mer om de potensielle markedene. Det er viktig at du virkelig kjenner markedene du ønsker å gå inn i – språk, kultur, tradisjoner og preferanser med tanke på apper. Du kan også ha stor nytte av å sette deg godt inn i viktig markedsstatistikk. Du må også få oversatt beskrivelsen av appen og innholdet i appen. Vi har flere tjenester du kan bruke om du vil lokalisere og oversette apper, for eksempel Google Oversetter og Tjeneste for oversettelse av apper.

Når appen er oversatt, kan du eksperimentere med oppføringen din i Google Play-butikken. I denne oppføringen presenterer du appene dine, og her har du sjansen til å fange brukernes oppmerksomhet. Med A/B-testing i Google Play kan du prøve ut forskjellige bilder, logoer, tekster og beskrivelser for å finne ut hvilke som har størst appell i hvert enkelt land eller marked og genererer flest nedlastinger.

Trinn 3: Markedsfør og optimaliser

Når du har identifisert nye markeder og appen din er lokalisert, er det på tide å begynne å markedsføre appen din ved hjelp av Google Ads via AdMob. Du har to alternativer når du skal markedsføre appen:

• Betalte kampanjer: Opprett betalte annonsekampanjer for å markedsføre appene dine i andre utvikleres apper. Du blir belastet for betalte kampanjer, og du kan velge hvilket land og hvilken målgruppe du vil målrette annonsene dine mot. Denne løsningen er hensiktsmessig når du skal etablere deg i nye markeder.
  • Egenannonse-kampanjer: Hvis du har en annen app som allerede er lønnsom på et internasjonalt marked, kan du bruke egenannonse-kampanjer i denne appen som inngangsporten til dette markedet. Lag en egenannonse-kampanje for å markedsføre appene dine kostnadsfritt i beholdningen din. Ved hjelp av AdMob-mediering kan du dessuten kjøre egenannonser ved siden av annonser fra andre annonsekilder.

Hvis du skal gå inn i nye land og markeder, kan du også bruke andre annonsenettverk, andre eCPM-er og så videre. Og når du så lanserer appen globalt, kan du dra full nytte av potensialet til AdMob gjennom målrettingsinnstillingene for land i AdMob-medieringen. Dette kan være nyttig fordi du kan få bedre resultater med enkelte nettverk i visse deler av verden. Du kan for eksempel få en høyere eCPM når et bestemt annonsenettverk leverer en forespørsel i Japan. I så tilfelle kan det være lurt å angi en egen eCPM-verdi for annonseforespørsler fra Japan som håndteres av dette nettverket.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å angi ulike eCPM-verdier for ulike land:

1. Klikk på Mediering i sidefeltet.
  2. Velg medieringsgruppen du vil endre.
  3. Velg ett av alternativene nedenfor i Plassering-delen:
    1. Alle land og territorier: Velg dette alternativet om du vil målrette annonsene dine mot alle land og territorier.
    2. Ta med land og territorier: Søk etter landene og territoriene du vil målrette denne medieringsgruppen mot.
    3. Ekskluder land og territorier: Velg dette alternativet hvis du vil ekskludere visse land og territorier.

På «Min AdMob-side» kan du se personlig tilpassede tips for kontoen din. På denne siden kan vi vise tilpasset statistikk for å hjelpe deg med å optimalisere inntektene, når du er pålogget Google-kontoen du bruker med AdMob.