Aloita

Maailmanlaajuista markkinointia AdMobin avulla

Maailmanlaajuisen markkinointistrategian luominen ja toteuttaminen on yksi kehittäjien suurimpia päivittäisiä haasteita. Kuinka menestynyt sovellus esitellään uusille markkinoille ja käyttäjille ulkomailla? Google tarjoaa näiden haasteiden ratkaisemiseen useita työkaluja. Yksi niistä on AdMob, jonka avulla voit laatia analyyseja ja strategian sovelluksesi globaalia markkinointia varten.

Vaihe 1: Analysoi sovellustasi ja hanki lisätietoja sen käyttäjistä

Ensimmäiseksi sinun kannattaa analysoida sovellustasi AdMobissa. Jotta voit tietää, minne sinun kannattaa laajentaa sovelluksesi markkinointia, sinun on hankittava lisätietoja nykyisistä asiakkaistasi. Voit selvittää nykyisten asiakkaidesi sijainnin lisäämällä Maa-ulottuvuuden AdMob-verkosto ‑raporttiin tai Välitys-raporttiin. Tällöin näet, miltä alueilta mittarin data on peräisin.

Jos haluat nähdä toisen mittarin datan, valitse kyseinen mittari raporttitaulukon oikeasta reunasta. Lue lisää

Maa-ulottuvuutta kannattaa käyttää kahdenlaisten tietojen selvittämiseen:

• Parhaat maat: Näet, missä maissa sovellustasi käytetään eniten. Tämän tiedon pohjalta voit entisestään vahvistaa sovelluksesi asemaa näissä maissa. Jos sovelluksesi on suosittu esimerkiksi Kiinassa mutta et ole lokalisoinut sitä kiinaksi, sinun kannattaa harkita lokalisointia uusien käyttäjien saamiseksi.
  • Parhaat uudet markkinat: Parhaiden potentiaalisten markkinoiden tunnistaminen edellyttää, että perehdyt sellaisiin tekijöihin kuin todelliset tuhannen impression hinnat, potentiaaliset sovelluslataukset, väestörakenne ja internetyleisö. Pohdi myös sitä, sopiiko sovelluksesi kohdemaan kulttuuriin.
Vaihe 2: Lokalisoi sovellus

Nyt kun tiedät, minne haluat markkinoida sovellustasi, lue lisää potentiaalisista markkinoista. Uusia kohdemarkkinoita koskevat tiedot, kuten puhutut kielet, kulttuuri ja perinteet sekä sovellusten käyttöön liittyvät trendit, voivat auttaa oikeiden ratkaisujen tekemisessä. Sinun kannattaa perehtyä myös parhaita markkinoita koskeviin vinkkeihin. Niin ikään on tärkeää, että käännät sovelluksesi kuvauksen ja sisällön paikalliselle kielelle. Sovelluksen lokalisointia ja kääntämistä varten on olemassa useita palveluja, kuten Google Kääntäjä ja Googlen sovellusten käännöspalvelu.

Käännöstä seuraava vaihe on Google Play Kaupan tietosivun testaaminen. Sovelluskaupan tietosivulla voit esitellä sovellustasi ja herättää käyttäjien huomion. Google Playn A/B-testin avulla voit kokeilla erilaisia grafiikoita, logoja, tekstejä ja kuvauksia selvittääksesi, mitkä niistä edistävät sovelluksesi latauksia parhaiten eri maissa.

Vaihe 3: Mainosta ja optimoi

Kun olet selvittänyt uudet markkinasi ja käännös on valmis, sinun on aika alkaa mainostaa sovellustasi Google Adsissa AdMobin kautta. Käytettävissäsi on kaksi mainontavaihtoehtoa:

• Maksetut kampanjat: Voit mainostaa sovellustasi muiden kehittäjien sovelluksissa luomalla maksetun mainoskampanjan. Näistä kampanjoista sinulta veloitetaan maksu. Tämän vaihtoehdon etuna on muun muassa se, että voit valita kohdemaan ja ‑yleisön. Tämä on hyvä tapa saada jalansijaa uusilla markkinoilla!
  • Oman yrityksen mainoskampanjat: Jos jokin sovelluksistasi on jo menestynyt ulkomailla, voit käyttää oman yrityksen mainoskampanjoita hankkiaksesi lisää näkyvyyttä kyseisen maan markkinoilla. Luomalla oman yrityksen mainoskampanjan voit mainostaa sovellustasi ilmaiseksi omassa mainosinventaarissasi. AdMob-välityksessä voit hankkia liikennettä muiden mainoslähteiden ohella myös yrityksesi mainoksiin.

Uusissa maissa ja uusilla markkinoilla sinulla on mahdollisuus käyttää esimerkiksi eri mainosverkostoja ja eri todellisia tuhannen impression hintoja. Maailmanlaajuisessa mainonnassa voit hyödyntää AdMobin koko potentiaalia muokkaamalla AdMob-välityksen maakohdistusasetuksia. Tämä on hyödyllistä, sillä jotkin verkostot toimivat paremmin tietyissä osissa maailmaa. Esimerkiksi todellinen tuhannen näyttökerran hinta saattaa olla tavallista korkeampi, kun tietty mainosverkosto lähettää mainospyynnön Japanissa. Sovelluksesi mainoskampanjalle voi tässä tapauksessa olla hyötyä siitä, että määrität todellisen tuhannen näyttökerran hinnan erikseen Japanin mainospyynnöille, jotka käsitellään kyseisessä verkostossa.

Voit määrittää maakohtaiset todellisen tuhannen näyttökerran hinnat suorittamalla seuraavat vaiheet:

1. Valitse sivupalkista Välitys.
  2. Valitse muutettava välitysryhmä.
  3. Valitse Sijainti-osiosta jokin seuraavista:
    1. Kaikki maat ja alueet: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat kohdistaa mainontaa kaikkiin maihin ja kaikille alueille.
    2. Sisällytä maat ja alueet: Hae maita ja alueita, joihin haluat tämän välitysryhmän mainonnan kohdistuvan.
    3. Sulje pois maat ja alueet: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat sulkea pois tietyt maat tai alueet.