På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

App- och kontoöverklaganden

Ogiltig aktivitet: Inaktiverat konto

Relationen mellan Google och våra annonsörer och utgivare bygger på förtroende. Annonsörerna litar på att vår placering av annonserna är relevant, på statistikrapporteringen och på kvaliteten på klicken som annonserna ger. Utgivarna å sin sida räknar med annonsörsdeltagande, relevanta annonser som ger en positiv användarupplevelse och en korrekt och tillförlitlig inkomstkälla som bidrar till framgång för deras appar och verksamhet. Detta förtroende är ytterst viktigt för oss och vi är medvetna om att Googles annonseringsnätverk är beroende av det.

Google ser mycket allvarligt på ogiltig aktivitet. Vi analyserar alla klick och exponeringar så att de inte används för att öka en annonsörs kostnader eller en utgivares intäkter på artificiell väg. Om vi bedömer att ett AdMob-konto kan utgöra en risk för våra annonsörer kan vi inaktivera kontot för att skydda vårt ekosystem för annonsering. Teamet för trafikkvalitet förbehåller sig rätten att när som helst stänga av annonsvisningen i din app och/eller inaktivera ditt AdMob-konto.

Vi har förstått att du har frågor om ditt konto och de åtgärder vi har vidtagit för att skydda vårt ekosystem för annonsering. Nedan visas några av våra vanligaste frågor.

Utöka allt  Komprimera allt

Varför inaktiverades mitt konto?

Eftersom vi måste skydda vårt spårningssystem kan vi inte ge våra utgivare information om deras kontoaktivitet. Det omfattar bland annat information om appar, användare och tjänster från tredje part som kan ha varit inblandade.

Google ser mycket allvarligt på ogiltig aktivitet. Vi analyserar alla klick och exponeringar så att de inte används för att öka en annonsörs kostnader eller en utgivares intäkter på artificiell väg. Om vi bedömer att ett AdMob-konto kan utgöra en risk för våra Google Ads-annonsörer kan vi inaktivera det för att skydda våra annonsörers intressen.

Om du vill veta mer om varför konton inaktiveras kan du läsa om de vanligaste orsakerna till att konton avslutas.

Enligt våra användarvillkor har Google rätt att efter eget gottfinnande bestämma vad som utgör ogiltig aktivitet.

Är det möjligt att återställa mitt konto när det har inaktiverats på grund av ogiltig aktivitet?

Läs igenom e-postmeddelandet som teamet för annonstrafikkvalitet har skickat till dig. Om du missade det kan du prova att söka efter meddelanden från adsense-noreply@google.com i inkorgen för e-postadressen som är kopplad till ditt AdMob-konto. Titta även i e-postkontots skräppostmapp för att se till att e-postmeddelandet inte av misstag har flaggats som skräppost.

Vi samarbetar gärna med dig om att lösa eventuella problem. Om du anser att beslutet var felaktigt och om du i god tro kan hävda att den otillåtna aktiviteten inte beror på åtgärder eller försumlighet från dig eller någon som du är ansvarig för, kan du överklaga inaktiveringen av ditt konto. Om du har möjlighet att göra ändringar för att hantera ogiltig aktivitet och följa vår policy ska du ange det i överklagandeformuläret.

Kontakta oss enbart via överklagandeformuläret.

När vi har tagit emot ditt överklagande gör vi vårt bästa för att informera dig snabbt och går vidare med lämplig åtgärd. Tänk dock på att det inte finns någon garanti för att ditt konto kommer att återställas.

Vårt beslut gällande ditt överklagande går inte att överklaga vidare, och det kan hända att du inte får ytterligare kommunikation från oss.

Har ni några tips på hur man formulerar ett lämpligt överklagande av ogiltig trafik?
  1. Läs om de vanligaste anledningarna till kontoavstängning. Fundera över om någon av dessa orsaker gäller dig och ditt innehåll. Har dina vänner klickat på dina annonser för många gånger? Har du köpt trafik som ledde till en ökning av ogiltig aktivitet? Kan du göra ändringar i innehåll och/eller beteende för att förhindra att denna aktivitet händer igen?
  2. Granska annonsimplementeringarna i din app. Fundera på hur din typiska användares resa ser ut och se om annonsimplementeringarna kan leda till att användare klickar på dina annonser av misstag.
  3. Ange den e-postadress som är kopplad till det avstängda Google AdSense-kontot i överklagandeformuläret. Det gör det lättare för oss att hitta ditt konto och påskyndar handläggningen.
  4. Berätta vilka förändringar du kommer att göra inför framtiden. Överväg noga de vanligaste anledningarna till att konton stängs av. Vilka system eller beteenden har du infört för att se till att detta inte händer igen? Du kan till exempel berätta hur du har anpassat dina annonsimplementeringar, utvärderat dina trafikkällor eller anlitat testare som testar innehållet ordentligt. Vi uppskattar att du är uppriktig i ditt överklagande.

Du hittar mer information i det ursprungliga blogginlägget på AdMob.

Jag testade mina annonser med en inställning som inte är i testläge. Hur testar jag mina annonser på ett säkert sätt?

Det strider mot AdMob-policyn att klicka på dina egna aktiva annonser eller på artificiell väg öka antalet exponeringar. Använd testannonser när du utvecklar och testar annonser för att undvika att blåsa upp dina intäkter. Undvik att klicka på annonserna om du inte behöver visa aktiva annonser före lanseringen.

Om du klickar på dina egna aktiva annonser eller på konstgjord väg ökar antalet exponeringar kan ditt AdMob-konto stängas av. Om den ogiltiga aktiviteten fortsätter efter att kontot har återaktiverats och bidrar till olönsam trafik för annonsörerna i vårt ekosystem för annonsering kan vi bli tvungna att inaktivera ditt konto.

I följande resurser kan du läsa mer om testannonser för AdMob.

Mitt konto har inaktiverats och mitt överklagande har avslagits. Kan jag gå med i programmet på nytt? Kan jag öppna ett nytt konto?

Vi förstår att du är bekymrad över åtgärderna som har vidtagits mot ditt konto. Åtgärderna är resultatet av en noggrann utredning som har utförts av vårt team med kvalificerade specialister med hänsyn till våra annonsörers, utgivares och användares intressen. Även om du är besviken på vårt beslut är det inte möjligt för oss att återställa ditt konto.

Tänk också på att utgivare som har inaktiverats på grund av ogiltig aktivitet inte tillåts delta i AdSense i framtiden. På grund av detta får dessa utgivare inte öppna nya konton.

Observera slutligen att Google förbehåller sig rätten att inaktivera ett konto av vilken anledning som helst, inklusive ogiltig aktivitet oavsett källa.

Mitt konto inaktiverades eftersom det var relaterat till ett annat inaktiverat konto. Kan ni berätta mer om denna relation?
Precis som när det gäller ogiltig aktivitet har vi inte möjlighet att ge utgivare någon information om de relationer vi hittar mellan utgivares konton. Vi hoppas att du förstår att vi vidtar dessa försiktighetsåtgärder för alla våra utgivare för att skydda vårt spårningssystem. Google förbehåller sig rätten att inaktivera ett konto av vilken anledning som helst. Om vi anser att ett AdSense-konto kan utgöra en risk för våra Google Ads-annonsörer kan vi inaktivera det för att skydda våra vårt ekosystem för annonsering. Om du vill omprövas för AdSense-programmet kan du skicka in ett överklagande i det ursprungliga konto som inaktiverades.
Betalas mina intäkter fortfarande ut?

Utgivare som inaktiveras på grund av ogiltig trafik och/eller överträdelser av våra utgivarpolicyer kan ha rätt till en sista utbetalning av den del av intäkterna som inte har bedömts som ogiltiga. I samband med att kontot inaktiveras införs en betalningsspärr på 30 dagar för att den slutliga betalningen (i tillämpliga fall) ska kunna beräknas. Efter denna 30-dagarsperiod kan du besöka http://www.google.com/adsense för att se ditt eventuella resterande saldo och begära utbetalning. Avdrag från ditt slutliga saldo för ogiltig trafik och/eller överträdelser av utgivarpolicyer återbetalas till berörda annonsörer när det är lämpligt och möjligt.

Jag har precis fått min pinkod. Vad ska jag göra med den?

Du kan ignorera brevet med pinkod du har fått nyligen, eftersom utgivare som har inaktiverats på grund av ogiltig aktivitet inte får några ytterligare utbetalningar. Vi återbetalar intäkter till berörda annonsörer när det är lämpligt och möjligt.

Om någon som är relaterad till mig skapar ett AdMob-konto, inaktiveras även hans eller hennes konto?

Om vi anser att en relaterad utgivares konto kan utgöra en risk för våra Google Ads-annonsörer kan vi eventuellt inaktivera det för att skydda våra annonsörer.

Fortsätter jag att få skatteblanketter för betalningarna jag har tagit emot?

Om du redan har fått betalningar från oss kommer du vid behov att få en skatteblankett från oss. Om du vill veta om du ska förvänta dig formuläret 1099 eller 1042-S hänvisas du till hjälpcenterartikeln om skatteformulär.

Mitt konto har återaktiverats. Varför visas inga annonser på mina webbplatser eller i mina appar eller videor?

När ditt AdSense-konto har återställts kan det ta upp till 48 timmar innan alla våra servrar har uppdaterats och annonsvisningen återupptas. Vi beklagar detta och uppskattar ditt tålamod.

Om du är YouTube-utgivare kanske du måste länka ditt YouTube-konto till ditt AdSense-konto igen.

Om du har ytterligare frågor om ogiltig aktivitet kan du läsa artikeln om ogiltig aktivitet i vårt hjälpcenter.