Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Programretningslinjene for AdMob og AdSense

Ugyldig aktivitet: deaktivert konto

Forholdet mellom Google, annonsører og publisister er tuftet på tillit. Annonsørene må kunne stole på at vi plasserer annonsene deres i relvante plasseringer, at vi leverer presis rapporteringsstatistikk, og at de får høykvalitetsklikk på annonsene sine. For at publisister skal oppnå sukess med appene og bedriftene sine, må de i sin tur stole på at annonsørene bidrar til dette via relevante annonser som skaper gode opplevelser for brukerne, og ved å utgjøre en nøyaktig og pålitelig inntektskilde. Vi tar denne tilliten alvorlig og vet at Googles annonseringsnettverk ikke kan eksistere uten den.

Google tar ugyldig aktivitet svært alvorlig, og vi analyserer alle klikk og visninger for å avdekke om de passer inn i et mønster som kan gi en kunstig økning av annonsørkostnadene eller publisistinntektene. Hvis vi finner ut at en AdMob-konto kan utgjøre en risiko for annonsørene våre, kan vi deaktivere denne kontoen for å beskytte økosystemet for annonsering. Teamet for trafikkvalitet forbeholder seg retten til når som helst å deaktivere annonsevisningen i AdMob-kontoen din.

Vi forstår det slik at du har spørsmål om kontoen din og tiltakene vi har iverksatt for å beskytte økosystemet for annonsering. Nedenfor følger noen av de vanligste spørsmålene vi stilles.

Vis alle  Skjul alle

Hvorfor ble kontoen min deaktivert?

Ettersom vi har behov for å beskytte det patenterte registreringssystemet vårt, kan vi ikke gi publisister informasjon om kontoaktiviteten deres, deriblant informasjon om eventuelle apper, brukere eller tredjepartstjenester som kan ha vært involvert.

Google tar ugyldig aktivitet svært alvorlig, og vi analyserer alle klikk og visninger for å avdekke om de passer inn i et mønster som kan gi en kunstig økning av annonsørkostnadene eller publisistinntektene. Hvis vi finner ut at en AdMob-konto kan utgjøre en risiko for Google Ads-annonsørene våre, kan vi deaktivere denne kontoen av hensyn til annonsørenes sikkerhet.

Hvis du vil finne ut mer om hvorfor kontoer blir deaktivert, kan du lese om de vanligste årsakene til at kontoer blir stengt.

Avslutningsvis ønsker vi å vi legge til at Google kan – etter eget skjønn – avgjøre hva som er ugyldig klikkaktivitet, som beskrevet i vilkårene våre.

Kan kontoen min gjenopprettes etter at den er deaktivert som følge av ugyldig klikkaktivitet?

Les gjennom e-posten teamet for annonsetrafikkvalitet sendte deg. Hvis du ikke har sett denne e-posten, kan du lete etter den – merket adsense-noreply@google.com – i innboksen til e-postadressen forbundet med AdMob-kontoen din. Kontrollér også søppelpostfilteret i e-postkontoen din for å kontrollere at den ikke feilaktig ble merket som søppelpost.

Vi hjelper deg gjerne med å løse eventuelle problemer du måtte ha. Hvis du mener denne avgjørelsen ble tatt på feil grunnlag, og du kan si i god tro at den ugyldige aktiviteten ikke skyldes uaktsomhet av deg eller de du er ansvarlig for, eller handlingene dine eller handlingene til de du er ansvarlig for, kan du anke avgjørelsen om å deaktivere kontoen din. Hvis du i tillegg har planer om å gjøre betydelige endringer for å få bukt med den ugyldige aktiviteten og dermed overholde retningslinjene, bør du informere oss om disse planene i ankeskjemaet.

Kontakt oss utelukkende via ankeskjemaet vårt.

Når vi mottar anken din, skal vi kontakte deg så fort det lar seg gjøre, og iverksette eventuelle nødvendige tiltak. Vær imidlertid oppmerksom på at det ikke er noen garanti for at kontoen din blir aktivert på nytt.

Når vi har truffet en beslutning angående anken din, blir ikke påfølgende anker tatt til vurdering, og det kan hende vi avslutter kommunikasjonen med deg.

Kan dere gi noen tips om hvordan en god anke om ugyldig aktivitet bør se ut?
  1. Les gjennom de vanligste årsakene til at kontoer stenges. Vurder om noen av disse årsakene kan være relevante for deg eller innholdet ditt. Har du venner som har klikket på annonsene dine litt for ofte? Har du kjøpt trafikk som har ført til et oppsving i ugyldig aktivitet? Kan du endre aspekter ved innholdet eller atferden, slik at dette ikke skjer igjen?
  2. Gjennomgå implementeringen av annonsene i mobilappen din. Se for deg en vanlig kundereise i appen, og tenk etter om du kan ha annonseimplementeringer som kan føre til at brukeren utilsiktet klikker på annonsene.
  3. Oppgi e-postadressen som er tilknyttet den deaktiverte AdSense-kontoen din, i ankeskjemaet. Dette gjør at vi enklere kan finne kontoen din, og at behandlingstiden for anken reduseres.
  4. Fortell oss hva du vil gjøre annerledes fremover. Igjen må du tenke nøye over de vanligste årsakene til at kontoer stenges. Hvilke systemer eller atferdsendringer har du fått på plass for å påse at dette ikke skjer igjen? Du kan for eksempel informere oss om hvordan du har justert annonseimplementeringene dine, evaluert trafikkildene dine, gått til innleie av testpersonell som kan kjøre en skikkelig test av innholdet ditt og så videre. Vi setter pris på ærlige svar i anken.

Les gjennom dette originale AdMob-blogginnlegget for å se mer informasjon.

Jeg testet annonsene mine uten å bruke innstillingen for testmodus. Hvordan kan jeg trygt teste annonsene?

I henhold til AdMob-retningslinjene er det ikke tillatt å klikke på sine egne publiserte annonser eller skape en kunstig økning i antallet inntektsgenererte visninger. Vi ber deg om å bruke testannonser under utvikling og testing, slik at du unngår å øke inntektene dine på en kunstig måte. Hvis du har et reellt behov for å gjengi publiserte annonser før lanseringen, må du unngå å klikke på dem.

Hvis du klikker på dine egne annonser eller skaper en kunstig økning i antallet inntektsgenererte visninger, kan vi komme til å suspendere AdMob-kontoen din. Hvis den ugyldige aktiviteten vedvarer og fortsetter med å generere trafikk av lav kvalitet til økosystemenet vårt for annonser etter at kontosuspensjonen er opphevet, kan kontoen din bli deaktivert.

Nedenfor lister vi opp noen ressurser med informasjon om AdMob-testannonser du kan gjennomgå.

Kontoen min ble deaktivert, og klagen min ble avvist. Kan jeg bli med i programmet igjen? Kan jeg opprette en ny konto?

Vi forstår at du er bekymret for det som har skjedd med kontoen din. Vi har tatt en avgjørelse på grunnlag av grundige undersøkelser som er utført av ekspertene våre, og tar hensyn til interessene til annonsørene, utgiverne og brukerne våre. Du er kanskje skuffet over beslutningen vi har truffet, men vi kan dessverre ikke aktivere kontoen din på nytt.

Vær også oppmerksom på at publisister som får kontoen sin deaktivert på grunn av ugyldig aktivitet, ikke kan fortsette å delta i AdSense. Disse publisistene kan derfor ikke opprette nye kontoer.

Avslutningsvis bør du være klar over at Google forbeholder seg retten til å deaktivere kontoer uansett årsak, inkludert ugyldig aktivitet fra en hvilken som helst kilde.

Kontoen min ble deaktivert fordi den er knyttet sammen med en annen deaktivert konto. Kan dere gi meg mer informasjon om denne relasjonen?
Vi kan dessverre ikke gi publisister informasjon om relasjoner vi registrerer mellom ulike publisisters kontoer, akkurat som tilfellet er med ugyldig aktivitet. Dette er en nødvendig forholdsregel vi tar overfor alle publisistene våre for å beskytte det patenterte registreringssystemet vårt. Google forbeholder seg retten til å deaktivere kontoer uansett årsak. Hvis vi fastslår at en AdSense-konto kan utgjøre en risiko for Google Ads-annonsørene våre, kan vi deaktivere den aktuelle kontoen for å beskytte økosystemet for annonsering. Hvis du vil at vi på nytt skal vurdere om du kan bli en del av AdSense-programmet, må du sende inn en anke fra kontoen som opprinnelig ble deaktivert.
Får jeg likevel utbetalt inntektene mine?

Publisister som får kontoen sin deaktivert på grunn av ugyldig trafikk og/eller brudd på retningslinjene for publisister, kan få en avsluttende utbetaling av den delen av inntektene som ikke er identifisert som ugyldig. Når en konto deaktiveres, holder vi tilbake utbetalinger i 30 dager for å kunne beregne denne avsluttende utbetalingen (hvis aktuelt). Etter denne perioden på 30 dager kan du gå til http://www.google.com/adsense for å se den gjenstående gyldige saldoen din (forutsetter at du har hatt gyldige inntekter) og få avtalt utbetaling av denne summen. Fradrag fra den endelige saldoen som er gjort som følge av ugyldig trafikk og/eller brudd på retningslinjene for publisister, blir refundert til de berørte annonsørene der dette er mulig og hensiktmessig.

Jeg har akkurat mottatt PIN-koden min. Hvordan bruker jeg den?

Du kan se bort fra PIN-koden vi nylig sendte deg per e-post, ettersom vi ikke overfører betalinger til publisister som har fått kontoen sin deaktivert som følge av ugyldig aktivitet. Der dette er hensiktsmessig og mulig, refunderer vi inntektene dine til de berørte annonsørene.

Hvis en venn eller slektning av meg oppretter en AdMob-konto, deaktiverer dere da også denne kontoen?

Hvis vi fastslår at kontoen til en relatert publisist kan utgjøre en risiko for Google Ads-annonsørene våre, kan vi deaktivere kontoen for å beskytte økosystemet for annonsering.

Får jeg likevel tilsendt avgiftsskjemaer for betalingene jeg har mottatt?

Hvis du har mottatt en betaling fra oss tidligere, sender vi deg avgiftsskjemaet om nødvendig. Hvis du vil finne ut om du blir tilsendt 1099- eller 1042-S-skjemaet, kan du lese brukerstøtteartikkelen om skatteskjemaer fra de amerikanske skattemyndighetene (IRS).

Kontoen min er gjenopprettet. Hvorfor vises det ikke annonser i apper, i videoer eller på nettsteder?

Når en AdSense-konto har blitt gjenopprettet, kan det ta opptil 48 timer før alle tjenerne våre blir informert om endringen slik at annonseleveringen kan gjenopptas. Vi beklager eventuelle ulemper dette medfører og setter pris på tålmodigheten du utviser.

Hvis du også er YouTube-publisist, må du kanskje knytte YouTube-kontoen din sammen med AdSense-kontoen din på nytt.

Hvis du har flere spørsmål om ugyldig aktivitet, kan du lese brukerstøtteartikkelen om ugyldig aktivitet.