På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kampanjer

HTML5-annonser för AdMob-kampanjer

HTML5-annonser är annonser i HTML5-filformat från Google Web Designer som du kan använda för att skapa attraktiva interaktiva annonser. Du utformar HTML5-annonser och annat webbinnehåll med hjälp av det inbyggda kodgränssnittet i Google Web Designer. När du är klar exporterar och laddar du upp filerna i ZIP-format till din kampanj i AdMob.

Obs! HTML5-annonser är endast tillgängliga om du marknadsför en webbplats eller app som har en annan värd.

Vissa av komponenterna i Google Web Designer går inte att använda i AdMob.

Komma igång med Google Web Designer

Google Web Designer är ett avancerat webbprogram där du kan skapa HTML5-annonser och annat webbinnehåll med hjälp av ett inbyggt kodgränssnitt. I designvyn Google Web Designer kan du skapa innehåll med ritverktyg, text och 3D-objekt, och du kan även animera objekten och händelserna på en tidslinje. Innehållet som du skapar i Google Web Designer blir ren HTML5-kod, CSS3-kod eller JavaScript som kan läsas av människor.

Du kan använda Google Web Designer för att skapa HTML5-annonser till AdMob. Börja med att ladda ned Google Web Designer och skapa sedan en annons enligt anvisningarna i hjälpcentret för Google Web Designer.

Skapa en ny annons från början i AdMob-miljön eller använd en mall som kan användas med Google AdMob.

Annonserna måste följa Google Ads-policyn.

HTML5-annonsformat som stöds

Nedan anges formateringskraven för HTML5-annonser:

Alla HTML5-annonser
Filtyp

.ZIP

ZIP-filer får innehålla följande filtyper:

• .CSS
  • .JS
  • .HTML
  • .SVG
  • .GIF
  • .PNG
  • .JPG
  • .JPEG
Filstorlek

150 kB eller mindre

annonsstorlek
  • 320 × 50: leaderboard för mobil
  • 480 × 32: mobilbanner (liggande)
  • 320 × 100: stor mobilbanner
  • 468 × 60: banner
  • 728 × 90: leaderboard
  • 300 × 250: infogad rektangel
  • 320 × 480: mellansidesannons för smartphone (stående)
  • 480 × 320: mellansidesannons för smartphone (liggande)
  • 768 × 1 024: Mellansidesannons för surfplatta (stående)
  • 1 024 × 768: mellansidesannons för surfplatta (liggande)
Exempel på bildstorlek

728 × 90 leaderboard

468 × 60 banner

320 × 50 leaderboard för mobil

300 × 250 infogad rektangel

Mer information finns i Google Ads policy för bildannonser.

Funktioner som stöds

Viktigt

• Endast HTML5-annonser som har skapats med Google Web Designer stöds.
  • Tillgångar i ZIP-filen kan vara en kombination av tillåtna filtyper. Se avsnittet ”Filtyper” i denna tabell.
  • Alla bilder i HTML5-annonser måste vara lokala, det vill säga inte visas via hänvisningar, och måste ingå i ZIP-filen.
  • Endast komponenter som användarna kan trycka på stöds. Videor och kartor stöds inte.
  • Endast Googles webbteckensnitt stöds. Andra webbteckensnitt stöds inte.
  • Timerfunktioner och flera utgångar stöds inte för miljöinriktningsåtgärder.
  • Expanderbara annonser stöds inte.
  • Lokala lagringsmetoder får inte användas i HTML5-annonser.
HTML5-annonser som skapas i Google Web Designer
Annonsmiljö När du skapar annonsen i Google Web Designer måste du ange AdMob som miljö.
Komponenter som stöds
  • Tryckområde
  • iFrame
  • Draggalleri
  • Karusellgalleri
  • 360°-galleri
  • Gallerinavigering
  • Bildknapp
  • Spritekarta
Publicera för AdMob Gör så här i Google Web Designer:
  1. Klicka på Publicera.
  2. Välj Publicera lokalt.
  3. Ladda upp den resulterande ZIP-filen till AdMob.
Begränsningar

Viktigt

• Expanderbara annonser stöds inte.
  • Alla bilder i HTML5-annonser måste vara lokala, det vill säga inte visas via hänvisningar, och måste ingå i ZIP-filen.
  • Endast Googles webbteckensnitt stöds. Andra webbteckensnitt stöds inte.
  • Timerfunktioner och flera utgångar stöds inte för miljöinriktningsåtgärder.
  • Lokala lagringsmetoder får inte användas i HTML5-annonser.

HTML5-annonsfält

• Annonsnamn: Ange ett namn på annonsen, upp till 25 tecken.
  • Måladress: Ange den webbadress som AdMob ska skicka användarna till när de klickar på annonsen. Denna webbadress syns inte i annonsen.
  • Annonsmaterial: Ladda upp en ZIP-fil med en HTML5-annons som vill använda som annonsmaterial och som du har skapat i Google Web Designer från datorn.