AdMobin pika-aloitusopas

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää tilin määrittämisestä ja mainosten näytön aloittamisesta
Olemme listanneet alle usein kysyttyjä kysymyksiä, joita kehittäjät ovat lähettäneet meille tiliensä luonnin yhteydessä. Kysymykset liittyvät maksuihin, tiliä koskeviin ongelmiin ja käytäntöihin. Lisätietoja tilillä siirtymisestä ja harvinaisemmista aiheista on ohjekeskuksen Tilin perustiedot -osiossa. Jos sinulla on sisäänkirjautumiseen tai rekisteröitymiseen liittyviä ongelmia, tutustu tiliongelmia koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Sovellukset, mainosyksiköt ja mainokset

Miten luon ensimmäisen mainoksen?

Voit aloittaa mainosten näyttämisen näiden ohjeiden avulla:
  1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Määritä sovellus, jos sitä ei vielä ole AdMobissa.
  3. Valitse, millaisen mainosyksikön haluat luoda. Haluatko koko näytön mainoksen, joka näkyy sisällön välissä? Kyseessä on silloin välimainos. Lue lisätietoja välimainosten käytöstä. Voit myös määrittää bannerin näkymään sovelluksen alaosassa kaikilla näytöillä. Suosittelemme käyttämään näitä molempia sovellukselle sopivilla tavoilla.
  4. Luo mainosyksikkö, jossa mainoksia näytetään.
    Huom. Ennen kuin julkaiset sovelluksesi, varmista testimainosten avulla, että koodi toimii oikein. Lue lisää
  5. Muista myös ottaa käyttöön SDK. Katso tarkat ohjeet Androidille ja iOS:lle.

Miten voin tarkastella sovellukseni analytiikkatietoja?

Linkittämällä AdMob-sovelluksesi Firebaseen voit hyödyntää tehokkaita analytiikkatyökaluja esimerkiksi käyttäjien käyttäytymisen analysoimiseen. Tämä auttaa sinua tekemään parempia tuloutusta koskevia päätöksiä. Lue lisätietoja Google Analytics for Firebasesta Firebasen ohjekeskuksesta.

Mitä eri mittareita raporteissa on?

Raportit sisältävät useita tietoja, ja AdMobissa on paljon termejä, joiden selitykset löytyvät Sanastosta. Lue myös alla olevat termit, jotka sinun on tärkeä tietää tuloutusraportteja tarkastellessasi:

1. Impressioilla tarkoitetaan yksittäisen mainoksen näyttökertojen määrää sovelluksessa.
  2. Klikkauksilla tarkoitetaan sovelluksessa olevien mainosten saamien klikkausten yhteenlaskettua määrä.
  3. Näyttökertojen klikkausprosentti kertoo, kuinka suuressa osassa näytettyjä yksittäisiä mainoksia käyttäjä klikkasi mainosta.
  4. Tuhannen näyttökerran tulot tarkoittavat arvioituja tuloja jokaista keräämääsi tuhatta näyttökertaa kohti.
  5. Arvioiduilla tuloilla tarkoitetaan nykyisiä arvioituja tuloja. Arviot voivat muuttua ennen maksua, ja ne toteutetaan kuukausittain. Lue lisätietoja siitä, mitä eroa on arvioiduilla ja toteutuneilla tuloilla.

Käytännöt ja kelpaamaton toiminta

Mitä on kelpaamaton klikkaustoiminta?

Kelpaamaton toiminta pitää sisällään kaikki klikkaukset tai näyttökerrat, jotka keinotekoisesti lisäävät mainostajan kuluja tai julkaisijan tuloja. Kelpaamaton toiminta käsittää tahallisen huijausliikenteen ja tahattomat klikkaukset. Jos havaitset suuren eron arvioitujen ja toteutuneiden tulojen välillä, kelpaamattomien klikkausten määrä on saattanut kasvaa.

Kuinka voin välttää kelpaamattomat klikkaukset?

Voit välttää kelpaamattomat klikkaukset ja varmistaa tilisi käytäntöjenmukaisuuden usealla eri tavalla. Lue lisätietoja täältä

Maksut

Milloin saan ensimmäisen maksuni?

Jos olet suorittanut maksun saamisen vaiheet ja toteutuneet tulosi ylittävät 100 dollaria (tai vastaavan summan paikallisena valuuttana), sinulle maksetaan seuraavassa kuussa. Tulosi tulevat näkyviin tilisi Maksut-sivulle kuukauden ensimmäisten päivien aikana. Tämän jälkeen tilillä oleva saldo lähetetään maksettavaksi.

Jos esimerkiksi tilisi saldo saavuttaa 100 dollaria (tai vastaavan summan paikallisena valuuttana) marraskuussa, lähetämme maksun joulukuun 21. päivänä. Maksu suoritetaan kyseisenä päivänä, mutta maksun saapuminen tilillesi kestää jonkin aikaasi. Suorituksen pitäisi näkyä tililläsi kuukauden loppuun mennessä.

Mitkä ovat maksun saamisen vaiheet?

Ennen kuin voimme maksaa sinulle, sinun on vahvistettava osoitteesi, valittava maksutapa ja ansaittava rahaa. Tutustu yksityiskohtaiseen maksun saamisen vaiheiden tarkistuslistaan tai lue alla oleva lyhennetty versio.

1. Vahvista osoitteesi. Ansaitse vähintään 10 dollaria (tai vastaava summa) toteutuneina tuloina. Tämän jälkeen lähetämme sinulle postitse PIN-koodin osoitteesi vahvistamiseksi.
    Voit pyytää uutta PIN-koodia enintään kolme kertaa. Jos et ole saanut uutta PIN-koodia kolmannen pyynnön jälkeen, kirjaudu tilillesi. Etusivullasi on lisäohjeita siitä, miten voit lähettää meille osoitteesi todistavan virallisen asiakirjan yhteydenottolomakkeella.
  2. Valitse maksutapa. Kun olet ansainnut 10 dollaria (tai vastaavan summan), voit myös valita maksutavan. Käytettävissä olevat maksutavat vaihtelevat maittain.
  3. Saat maksun. Kun toteutuneet tulosi ylittävät 100 dollaria (tai vastaavan summan paikallisena valuuttana) ja olet suorittanut yllä olevat vaiheet, maksamme sinulle seuraavan kuun 21. päivänä. Lue lisätietoja maksuaikataulusta.

Miksi maksettu summa on eri kuin AdMobissa näkyvä summa?

Raporteissa näkyvien arvioitujen tulojen avulla saat mahdollisimman nopeasti tarkan arvion tilisi viimeisimmistä tapahtumista. Näitä tuloja ei kuitenkaan voi pitää toteutuneina, ennen kuin kuukausi päättyy. Ne eivät myöskään välttämättä vastaa summaa, joka sinulle lopulta maksetaan. Toteutuneet tulot puolestaan osoittavat tulojen tarkan määrän. Ne sisältävät kaikki kelvollisista klikkauksista ja näyttökerroista maksettavat tulot.

Mitä tapahtuu, jos tilini poistetaan käytöstä?

Jos tilisi poistetaan jostain syystä käytöstä, voit tehdä asiasta valituksen. Käytännöistä ja liikenteen laadusta vastaava tiimimme käsittelee tapauksesi. Lue lisätietoja tilistä, käytöstä poistamisesta ja valituksista täältä.

Tilille kirjautuminen ja muut kysymykset

Onko sinulla kirjautumiseen tai salasanaan liittyviä ongelmia?

Pääset käyttämään AdMob-tiliäsi seuraamalla En voi kirjautua tililleni ‑artikkelin vianetsintäohjeita.

Onko sinulla mainosten käyttöönottoon tai näyttämiseen liittyviä ongelmia?

Voit korjata mainosten käyttöönottoon liittyvät ongelmat ja saada mainokset näkymään sovelluksessasi, kun seuraat Mainoksia ei näy ‑vianetsintäominaisuuden vaiheita.

Mitä eroa on AdMobilla ja Play-palkintotuotteilla?

AdMob on ainutlaatuinen sovellusten tulouttamiseen tarkoitettu mainosalusta kehittäjille, jotka haluavat ansaita rahaa mainoksilla sekä käyttää edistyneitä tuloutusstrategioita, kuten välitystä, tuhannen näyttökerran hinnan alimpia tasoja, näyttötiheyden rajoitustoimintoa, käyttäjiin perustuvaa analytiikkaa ja oman yrityksen mainoskampanjoita.

Google Playn palkintotuotteet ovat Android-kehittäjille tarkoitettu vaihtoehtoinen tuloutustuote, joka on saatavilla suoraan Play Consolesta hallinnoitujen tuotteiden ja tilausten tapaan. Tämän ratkaisun avulla kehittäjät voivat kokeilla mainoksia ensimmäisen kerran ilman ylimääräistä SDK-työtä.

Klikkaa pika-aloitukseen tästä