Filters aan uw rapporten toevoegen

Filters bepalen samen met statistieken en dimensies welke gegevens er in uw rapporten worden weergegeven. Aan de hand van filters kunt u uw rapportagegegevens interpreteren, trends ontdekken en de informatie die u echt nodig heeft, gedetailleerder bekijken. Gebruik filters om naar specifieke apps, advertentieblokken, landen of regio's en indelingen in een bepaalde periode te kijken. U kunt meerdere filters aan uw rapporten toevoegen om de gegevens verder te verfijnen. Elk rapport heeft zijn eigen unieke set filters.

Wat doen filters?

Functioneel gezien verbergen filters onnodige of ongewenste gegevens in uw rapporten. Wanneer u een filter selecteert, definieert u wat u in het rapport wilt zien. AdMob verbergt vervolgens alles wat niet aan de criteria in de filters voldoet.

Waar bevinden de filters zich in een rapport?

Filters kunnen worden toegevoegd, verwijderd en aangepast via het gedeelte Filter bovenaan elk rapport. De filters die u toevoegt, worden toegepast op alle diagrammen en tabellen in dat rapport.

Filters zijn optioneel. Alleen het filter Datum is verplicht.

Het datumfilter wijzigen

Met het datumfilter kunt u het gegevensbereik verkleinen dat in uw rapport wordt weergegeven. U kunt een specifieke datum selecteren met de kalender of een relatieve datum selecteren, zoals 'Vandaag' of 'Afgelopen 7 dagen'. Dit filter is standaard vereist en wordt standaard toegepast op al uw rapporten, maar u kunt het filter bewerken om de standaardinstellingen te wijzigen.

Voer de volgende stappen uit om wijzigingen aan te brengen in het datumfilter van een rapport:

1. Klik op het filter Datum in het gedeelte 'Filter' bovenaan het rapport.
  2. Selecteer een relatieve periode in de lijst of geef een exacte periode op met de kalender.
  3. Klik op Toepassen om het filter op uw rapport toe te passen.

Welke gegevens worden weergegeven wanneer u gebruikmaakt van relatieve perioden, zoals 'Vandaag' of 'Afgelopen 7 dagen', hangt af van wanneer u het opgeslagen rapport opent.

• Voorbeeld: Op 30 september 2018 slaat u een rapport op met de relatieve periode 'Afgelopen 7 dagen'. Wanneer u het rapport opnieuw bekijkt op 21 oktober 2018, worden gegevens van 15 tot en met 21 oktober 2018 weergegeven, oftewel de 7 dagen vóór de datum waarop u het rapport bekijkt.

Specifieke perioden blijven hetzelfde, ongeacht wanneer u het opgeslagen rapport opent. Ze zullen altijd de gegevens voor dezelfde periode tonen.

• Voorbeeld: U slaat een rapport op met een specifiek datumbereik van 24 tot en met 30 september 2018. Als u het rapport zes maanden later bekijkt, worden er nog steeds gegevens weergegeven voor 24 tot en met 30 september 2018.

Een filter bewerken

Klik in het gedeelte 'Filter' op het filter dat u wilt bewerken. Pas de instellingen aan en klik op Toepassen. Als u een filter wijzigt, wordt de informatie gewijzigd die wordt weergegeven of verborgen in uw rapport.

Een filter verwijderen

Klik op het pictogram A button with an X on it. naast het filter dat u wilt verwijderen.