Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Retningslinjer

Programretningslinjer for AdSense

Alle publisister må overholde Googles retningslinjer for publisister samt retningslinjene nedenfor. Derfor er det viktig at du leser nøye gjennom dem. Hvis du ikke overholder disse retningslinjene og ikke har fått dispensasjon fra Google, forbeholder vi oss retten til å deaktivere annonsevisningen på nettstedet ditt og/eller deaktivere AdSense-kontoen din når som helst. Hvis kontoen din blir deaktivert, er du ikke lenger kvalifisert for videre deltakelse i AdSense-programmet.

Vi kan endre retningslinjene våre når som helst, så du bør komme tilbake hit regelmessig og se etter oppdateringer. I henhold til de nettbaserte vilkårene for bruk er du selv ansvarlig for å holde deg oppdatert om og overholde retningslinjene som er lagt ut her. Du kan ikke avvike fra retningslinjene med mindre Google spesifikt har gitt deg autorisasjon til det.

Publisister kan plassere AdSense-kode på sider med innhold som er omfattet av begrensningene for Google-publisister, men færre annonser blir sannsynligvis vist i dette innholdet enn i innhold som ikke er begrenset.

Vis alt Skjul alt

Ugyldige klikk og visninger

Det er ikke tillatt for publisister å klikke på sine egne annonser eller bruke andre metoder for å oppnå en kunstig økning i antallet visninger og/eller klikk. Dette gjelder også for manuelle metoder.

Finn ut mer

Klikk på Google-annonser må komme fra brukere som er genuint interessert i annonsen. Alle metoder som genererer ugyldige klikk på eller visninger av Google-annonser, er strengt forbudt. Slike metoder omfatter blant annet gjentatte manuelle klikk eller visninger, verktøy som genererer klikk og visninger automatisk, og bruk av robotprogrammer og villedende programvare. Vær oppmerksom på at det ikke under noen omstendigheter er tillatt å klikke på sine egne annonser.

Oppfordring til klikk eller visninger (beholdninger uten belønning)

Publisister kan ikke be andre om å se på eller klikke på annonsene sine, med mindre annonsene kommer fra en beholdning med belønning. Det er heller ikke tillatt å bruke villedende implementeringsmetoder for å oppnå klikk eller visninger. Dette omfatter blant annet å tilby brukerne kompensasjon for å se på annonser eller søke etter bestemte ting, lovnader om kompensasjon til tredjeparter for denne typen atferd samt å plassere bilder ved siden av enkeltannonser.

Finn ut mer

Vi ønsker å sørge for at både brukere og annonsører får en god brukeropplevelse. Publisistene som deltar i AdSense-programmet, kan derfor ikke

• kompensere brukere for å se på annonser eller søke etter bestemte ting, eller love kompensasjon til tredjeparter for slik atferd
  • oppfordre eller oppmuntre brukere til å klikke på Google-annonser ved å bruke uttrykk som «klikk på annonsene», «støtt oss ved å klikke på annonsene», «besøk disse linkene» eller tilsvarende formuleringer
  • lede brukernes oppmerksomhet mot annonsene ved hjelp av piler eller andre grafiske eller designmessige gimmicker
  • plassere villedende bilder ved siden av enkeltannonser
  • plassere annonser i flytende felt
  • formatere annonser slik at det er vanskelig å skille dem fra annet innhold på siden
  • formatere nettstedinnhold slik at det er vanskelig å skille det fra annonser
  • plassere villedende etiketter ovenfor Google-annonseenheter (annonser kan for eksempel være merket med «Annonser» eller «Sponsede linker», men ikke med «Favorittnettsteder» eller «Dagens beste tilbud»)

Trafikkilder

Google-annonser kan ikke plasseres på sider som mottar trafikk fra visse kilder. Publisister kan for eksempel ikke delta i programmer som bruker betaling for å klikke, sende uønskede e-poster eller vise annonser som følge av en programvarehandling. Publisister som bruker annonsering på nettet, må dessuten sørge for at sidene overholder Googles retningslinjer for kvalitet på landingssider.

Finn ut mer

Vi ønsker å sikre en positiv opplevelse både for internettbrukere og Google-annonsører. Nettsteder med Google-annonser kan derfor ikke

• bruke tredjepartstjenester som genererer klikk eller visninger, som programmer av typen «få betalt for å klikke», «få betalt for å surfe», «automatisk surfing» og «klikkutveksling»
  • bli markedsført ved hjelp av uoppfordrede, masseutsendte e-postmeldinger eller uønskede annonser på nettsteder fra en tredjepart
  • vise Google-annonser, -søkefelt eller -søkeresultater som et resultat av handlingene til en programvareapplikasjon, for eksempel en verktøylinje
  • lastes inn av noen form for programvare som kan utløse forgrunnsvinduer, viderekoble brukere til uønskede nettsteder, endre innstillingene i nettleseren eller på annen måte forstyrre navigeringen på nettstedet – du har selv ansvar å påse at ingen annonsenettverk eller samarbeidspartnere bruker slike metoder for å lede trafikk til sider hvor AdSense-koden din er plassert
  • motta trafikk fra nettannonser, med mindre nettstedet er i samsvar med intensjonen i Googles retningslinjer for kvalitet på landingssider (det må for eksempel være enkelt for brukerne å finne det du lover i annonsene)

Annonsefunksjonalitet

Publisister kan endre annonsekoden for AdSense så lenge disse endringene ikke medfører noen kunstig forbedring av annonseresultatene eller er til skade for annonsørene. Du finner mer informasjon i artikkelen om endring av AdSense-annonsekoden.

Annonseplassering

Publisister oppfordres til å eksperimentere med ulike plasseringer og annonseformater. AdSense-kode skal imidlertid ikke plasseres på upassende steder, som i forgrunnsvinduer (pop-ups), e-poster eller programvare. Publisistene må også overholde retningslinjene for hvert produkt som brukes. Du finner mer informasjon i artikkelen vår om retningslinjene for annonseplassering.

Se alle retningslinjene for annonseplassering.

Google-annonser, -søkefelt eller -søkeresultater kan ikke

• integreres i programvare av noe slag (gjelder ikke for AdMob), inkludert verktøylinjer
  • vises i forgrunns- eller bakgrunnsvinduer – inkludert der en side som inneholder Google-annonser, søkefelt eller søkeresultater lastes inn i et forgrunns- eller bakgrunnsvindu
  • plasseres i e-poster eller på sider som hovedsakelig inneholder e-postmeldinger
  • plasseres på sider som hovedsakelig har dynamisk generert innhold (f.eks. chat, direktemeldinger eller automatisk oppdaterte kommentarer)
  • plasseres på sider uten innhold (gjelder ikke for AdSense for søk eller AdSense for søk på mobil)
  • plasseres på sider som er publisert spesielt for visning av annonser
  • plasseres på sider med innhold eller nettadresser som kan villede brukere til å tro at sidene er knyttet til Google, som følge av misbruk av logoer, varemerker eller andre merkevareelementer
  • plasseres på, i eller ved siden av andre Google-produkter og -tjenester på en måte som bryter med retningslinjene for dette produktet eller denne tjenesten
  • plasseres på sider som rammer inn innhold (Innramming eller «framing» av innhold vil si at innhold fra en tredjepart blir vist innenfor en ramme eller et vindu på et nettsted eller i en app uten tillatelse fra eierne av innholdet.)

Nettstedsfunksjonalitet

Det skal være enkelt for brukerne å navigere på nettsteder med Google-annonser. Nettsteder skal ikke endre brukerinnstillinger, viderekoble brukere til uønskede nettsteder, starte nedlastinger, ha skadelig programvare eller ha forgrunns- og bakgrunnsvinduer som forstyrrer navigeringen.

Villedende navigasjon på nettsteder

Publisister skal ikke bruke villedende annonseimplementeringer som plasserer annonser på steder der de kan forveksles med menyer, navigasjonskontroller eller nedlastingslinker, i den hensikt å generere flere klikk eller visninger. Vær oppmerksom på at alle publisister selv er ansvarlige for at annonseimplementeringen deres er i tråd med retningslinjene for annonseplasseringer.

Dette inkluderer blant annet

• falske påstander om strømming eller nedlasting av innhold
  • linker til innhold som ikke finnes
  • viderekobling av brukere til irrelevante eller misvisende nettsider
  • andre former for navigering som med hensikt er laget for å villede brukere
  • sider der annonser er plassert på steder der man naturlig forventer å finne navigasjonselementer

Tekniske krav til visningsrammer for nettinnhold i apper

Apputviklere som ønsker å generere inntekter ved å publisere bannerannonser fra AdSense og Ad Manager via en teknologi for visning av nettinnhold, må bruke et av integreringsalternativene nedenfor:

1. WebView API for Ads
    Vi anbefaler at apputviklere integrerer WebView API for Ads for å registrere WebView-forekomster (Android: WebView og iOS: WKWebView) med Google Mobile Ads SDK.

developer documentationDu kan finne ut mer i utviklerdokumentasjonen for Android og iOS.

AdMob- og Ad Manager-annonser i apper kan vises i apper ved siden av en WebView-komponent dersom Google Mobile Ads SDK brukes og publisisten overholder alle de andre relevante programretningslinjene.

Husk at innhold i WebView-komponenten er underlagt de samme retningslinjene for innhold som i nettlesere.
  2. Andre visningsteknologier som støttes:

Sensitive hendelser

En «sensitiv hendelse» er en uforutsett hendelse eller utvikling som medfører betydelig risiko for å svekke Googles muligheter til å gi sikker og relevant informasjon av høy kvalitet, og muligheten til å redusere forekomsten av ufølsomt eller utnyttende innhold i fremtredende funksjoner og funksjoner for inntektsgenerering. Når det inntreffer sensitive hendelser, kan vi iverksette ulike tiltak for å håndtere disse risikoene.

Produktspesifikke retningslinjer

Sist oppdatert: 9. februar 2024