På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kampanjer

Vanliga frågor om kampanjer

Nedan hittar du svar på vanliga frågor om kampanjer.

Varför får jag låg matchningsfrekvens för mina kampanjer med medlade reservannonser?

Det kan bero på följande:

• När AdMob-nätverket tar emot en annonsbegäran kan AdMob-nätverket antingen visa en betald annons (en annons som ger intäkter) eller en medlad egen annons.
    • Om AdMob-nätverket försöker visa en betald annons men senare inte kan visa den, kan inte heller den medlade egna annonsen visas i efterhand.
    • Medlade egna annonser infogas i medlingsvattenfallet tillsammans med dina annonskällor. Om det tar för lång tid att köra vattenfallet kan du missa möjligheten att visa en medlad egen annons.
  • Kampanjer med medlade reservannonser som är inriktade på premierade annonser tar hänsyn till de eCPM-minimibelopp som du ställer in. Det innebär att den premierade annonsen inte kan visas i kampanjen om eCPM-värdet är lägre än det minimibelopp du har angett.

Varför visas inga annonser för min kampanj trots att den har statusen Klar?

Om du inte får några installationer, klick eller exponeringar för kampanjen kan det bero på något av följande:

• Konfigureringsproblem:
    • Google Ads-kontot som är kopplat till ditt AdMob-konto har inte rätt faktureringsinställningar. Kontrollera att faktureringsuppgifterna är aktuella.
    • Om du inte får några installationer har konverteringsspårning inte ställts in för den marknadsförda appen. För att ställa in detta går du till ditt Google Ads-konto och följer anvisningarna.
    • Du kanske marknadsför en iOS-app i en Android-app eller tvärtom. Kontrollera att apparna för dina valda placeringer och annonsenheterna finns på samma plattform (iOS, Android) som de marknadsförda apparna.
    • Den marknadsförda appen kan vara utesluten från annonsutrymmet som kan inriktas i Google Ads. Du kan ta bort den uteslutna placeringen på kampanjnivå med hjälp av följande anvisningar.
    • Kampanjer som marknadsför en app i sig ger inga exponeringar eftersom användarna som ser annonserna redan har installerat appen. Du bör till exempel inte marknadsföra App A i App A.
  • Problem med Google Ads-policyer:
  • AdMob-policy:

Hur avgör AdMob vilken kampanjs annons som ska visas när flera kampanjer är inriktade på samma annonsenhet?

Dina kampanjer konkurrerar med varandra och med andra annonskällor i medlingsvattenfallet. Varje kampanj placeras i medlingsvattenfallet utifrån eCPM-budet. Även om kampanjmålen är desamma kan de slutliga eCPM-buden skilja sig åt.

Varför ligger kampanjernas förlopp efter i schemat?

• Andra kampanjer kan vara högre prioriterade och tar exponeringar.
  • Det kanske inte finns tillräckligt många exponeringar för att nå målet för kampanjen.
  • Trafiken under arbetsdagar är ofta lägre än på helger.

Vad kan jag göra om kampanjförloppet hamnar efter i schemat?

• Titta på tidigare trender i apptrafiken och leta efter mönster. Appar som är populära på helgerna kanske får mer trafik då, vilket kan kompensera för låga trafikvolymer under resten av veckan.
  • Se till att kampanjen kan visa annonser. Kampanjer kan inte visa annonser om det exempelvis inte finns några annonser som passar plattformen. Exempelvis kanske du inriktar dig på Android men bara har laddat upp annonser som kan visas på iOS.

Om du är säker på att kampanjen inte kommer att nå målet kan du behöva vidta åtgärder:

• Hör efter med annonsören om du kan bredda inriktningen eller förlänga slutdatumet.
  • Titta på andra kampanjer som kanske konkurrerar om exponeringar för att se om du har angett rätt CPM eller CPC. Justera annars beloppet för de berörda kampanjerna.
  • Om kampanjen är mycket viktig kan du öka CPM eller CPC så att den reflekterar kompensationsvärdet och kampanjens faktiska pris.

När börjar annonserna i mina kampanjer visas?

När en annonsenhet begär en annons granskar AdMob dina kampanjer för att hitta en potentiell matchning baserat på kampanjens mål. Om en annons inte visas från en av dina kampanjer går annonsbegäran vidare till nätverken i din medlingsstapel.

AdMob använder kampanjmålen och den CPM du anger när du skapar en ny kampanj för att optimera kampanjerna för största möjliga intäkter och ge annonserna fler klick och exponeringar av hög kvalitet. Tänk på att välja rätt kampanjmål för att vara säker på att dina kampanjer är helt optimerade.