Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Campagnes

Veelgestelde vragen over campagnes

Hieronder staan de antwoorden op veelgestelde vragen over campagnes.

Waarom is het overeenkomstpercentage voor mijn aanvullingscampagnes met bemiddeling laag?

Een van de volgende opties kan hiervan de oorzaak zijn:

• Als het AdMob-netwerk een advertentieverzoek krijgt, kan het AdMob-netwerk een betaalde advertentie (een advertentie die opbrengst oplevert) of een eigen advertentie met bemiddeling tonen.
    • Als het AdMob-netwerk een betaalde advertentie probeert weer te geven, maar dit niet lukt, kan de eigen advertentie met bemiddeling niet meer worden getoond.
    • Eigen advertenties met bemiddeling worden met uw advertentiebronnen ingevoegd in uw bemiddelingswaterfall. Als het te lang duurt om de waterfall uit te voeren, loopt u mogelijk de kans mis om een eigen advertentie met bemiddeling te tonen.
  • Aanvullingscampagnes met bemiddeling die advertenties met beloning targeten, houden rekening met de eCPM-minimums die u heeft ingesteld. Dit betekent dat de advertentie met beloning niet in de campagne kan worden getoond voor een eCPM die lager is dan het minimum dat u heeft ingesteld.

Waarom wordt mijn campagne niet weergegeven, ook al heeft deze de status Klaar?

Als u geen campagne-installaties, klikken of vertoningen heeft, kan dat om een van de volgende redenen zijn:

• Problemen met instellen:
    • Er is geen geschikte factureringsinstelling voor het Google Ads-account dat aan uw AdMob-account is gekoppeld. Zorg dat uw factureringsgegevens up-to-date zijn.
    • Als u geen installaties heeft, is Conversies bijhouden niet ingesteld voor uw gepromote app. U kunt dit instellen door de instructies te volgen in uw Google Ads-account.
    • Mogelijk promoot u een iOS-app in een Android-app of andersom. Zorg dat de geselecteerde plaatsings-apps en -advertentieblokken zich op hetzelfde platform (iOS, Android) bevinden als de gepromote apps.
    • De gepromote app is misschien uitgesloten van de voorraad die in Google Ads kan worden getarget. U kunt de uitgesloten plaatsing op campagneniveau verwijderen aan de hand van de volgende instructies.
    • Campagnes die de app zelf promoten, leveren geen vertoningen op omdat gebruikers die de advertenties zien, de app al hebben geïnstalleerd. Promoot App A bijvoorbeeld niet in app A.
  • Problemen met het Google Ads-beleid:
  • AdMob-beleid:

Hoe bepaalt AdMob welke advertentie in welke campagne wordt getoond als meerdere campagnes hetzelfde advertentieblok targeten?

Uw campagnes concurreren met elkaar en met andere advertentiebronnen in de bemiddelingswaterfall. Elke campagne wordt op basis van het eCPM-bod in de bemiddelingswaterfall geplaatst. Zelfs als de campagnedoelen hetzelfde zijn, kunnen de uiteindelijke eCPM-biedingen verschillen.

Waarom ligt de campagne niet op schema?

• Andere campagnes kunnen een hogere prioriteit hebben en vertoningen wegnemen.
  • Er zijn mogelijk niet voldoende vertoningen beschikbaar om het doel van de campagne te bereiken.
  • Verkeer op weekdagen loopt vaak achter op verkeer in het weekend.

Wat kan ik doen als een campagne achterligt op schema?

• Bekijk de historische trends voor het verkeer van de app om patronen te ontdekken. Apps die populair zijn in het weekend, kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een toename van het verkeer om weinig verkeer op weekdagen te compenseren.
  • Zorg ervoor dat de campagne advertenties kan weergeven. Een campagne geeft bijvoorbeeld geen advertenties weer als er geen advertenties beschikbaar zijn die geschikt zijn voor het platform. Bijvoorbeeld als u Android heeft getarget, maar u alleen advertenties heeft geüpload die kunnen worden weergegeven op iOS.

Als u verwacht dat de campagne het doel niet bereikt, moet u mogelijk actie ondernemen:

• Praat met de adverteerder en bekijk of u de targeting kunt uitbreiden of de einddatum kunt verzetten.
  • Bekijk andere campagnes die kunnen concurreren om vertoningen en controleer of het CPM- of CPC-percentage correct is. Als dat niet zo is, past u het percentage voor die campagnes aan.
  • Als de campagne kritiek is, kunt u het CPM- of CPC-percentage verhogen tot de waarde die nodig is om het goed te maken samen met het werkelijke percentage van de campagne.

Wanneer geven mijn campagnes advertenties weer?

Als een advertentieblok een advertentie aanvraagt, controleert AdMob uw campagnes op een potentiële overeenkomst op basis van campagnedoelen. Als een advertentie in een van uw campagnes niet wordt getoond, wordt het advertentieverzoek doorgestuurd naar de netwerken in uw bemiddelingsstapel.

AdMob gebruikt de campagnedoelen en CPM die u instelt wanneer u een nieuwe campagne maakt, om uw campagnes te optimaliseren voor een maximale opbrengst en meer hoogwaardige klikken en vertoningen voor uw advertenties te genereren. Stel nauwkeurige campagnedoelen in om ervoor te zorgen dat uw campagnes volledig worden geoptimaliseerd.