Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Vi støtter IABs globale personvernplattform

Slik hjelper vi publisister med å overholde personvernlovgivningen i USA via et standardisert rammeverk

IAB Tech Lab har utviklet den globale personvernplattformen (GPP), som er et standardisert rammeverk for lagring og sending av samtykkeinnstillinger for personvern.

AdMob støtter GPP for publisister og plattformer for samtykkestyring (CMP-er) som vil bruke rammeverket for å overholde personvernlovgivningen i USA. I amerikanske delstater som har sin egen personvernlovgivning, er det ikke noe krav om å bruke GPP eller en plattform for samtykkestyring.

For annonser som vises til brukere i EØS eller Storbritannia, skal AdMob fortsatt bruke TCF (rammeverket for åpenhet og samtykke) fra IAB Europe via en sertifisert plattform for samtykkestyring. TCF-strenger som sendes via GPP-filen, godtas ikke.

Selv om IAB har tenkt å avvikle strengen for personvern i USA innen utgangen av januar 2024 til fordel for GPP, fortsetter AdMob å lese strengen for personvern i USA av hensyn til apprelaterte partnere. Når AdMob støtter GPP fullt ut, anbefaler vi at publisister og CMP-er bruker GPP-strenger i stedet for strengen for personvern i USA, hvis de velger å bruke et IAB-rammeverk for å overholde amerikansk personvernlovgivning på delstatsnivå.

Spesifikasjoner for den globale personvernplattformen

På GPP godtar AdMob bare strenger relatert til disse amerikanske delstatene: California, Colorado, Connecticut og Virginia

AdMob godtar ikke TCF-strenger (rammeverket for åpenhet og samtykke) fra IAB som omfatter Canada eller USA i sin helhet, amerikanske personvernstrenger, strenger for den amerikanske delstaten Utah eller versjon 2.2 av TCF fra IAB for EU.

Publisister bør samarbeide med CMP-partnere for å påse at ÅS-strengene genereres basert på spesifikasjonene for versjon 2.0 av TCF (rammeverket for åpenhet og samtykke) fra IAB.

California

Google utløser begrenset databehandling hvis noen av disse kriteriene oppfylles:

• Brukeren velger bort salg av forbrukerens personopplysninger.
  • Brukeren velger bort deling av forbrukerens personopplysninger.

Google leser bare feltene ovenfor i strengen for den amerikanske delstaten California.

Colorado, Connecticut og Virginia

Google utløser begrenset databehandling hvis noen av disse kriteriene oppfylles:

• Brukeren velger bort salg av forbrukerens personopplysninger.
  • Brukeren velger bort behandling av forbrukerens personopplysninger for målrettet annonsering.

Google leser bare feltene ovenfor i strengen for de amerikanske delstatene Colorado, Connecticut og Virginia.

Samtykkesignaler for mindreårige via Global Privacy Platform

Via Global Privacy Platform (global personvernplattform) fra IAB kan du eller CMP-en du bruker, sende relevante samtykkesignaler som svar på personvernlover i amerikanske delstater som krever ekstra vurderinger i forbindelse med beholdning rettet mot barn og/eller mindreårige. Vi anbefaler at publisister fortsetter å bruke verktøyene våre til å tagge apper, nettsteder og forespørsler for behandling av innhold målrettet mot barn, for å sikre overholdelse av COPPA og andre relevante forskrifter (AdSense, AdMob og Ad Manager).

California

Forespørsler blir merket for behandling av innhold målrettet mot barn (TFCD) hvis noen av disse kriteriene oppfylles:

• Det er eller er ikke gitt samtykke til salg av personopplysninger for forbrukere under 16 år.
  • Det er eller er ikke gitt samtykke til deling av personopplysninger for forbrukere under 16 år.

Colorado og Virginia

Forespørsler blir merket for behandling av innhold målrettet mot barn (TFCD) hvis disse kriteriene oppfylles:

• Det er eller er ikke gitt samtykke til behandling av sensitive data fra brukere identifisert som barn.

Connecticut

Forespørsler blir merket for behandling av innhold målrettet mot barn (TFCD) hvis noen av disse kriteriene oppfylles:

• Det er eller er ikke gitt samtykke til behandling av sensitive data fra brukere identifisert som barn.
  • Forespørsler utløser begrenset databehandling hvis noen av disse kriteriene oppfylles:
  • Det er ikke gitt samtykke til salg av personopplysninger for forbrukere som er minst 13 år, men under 16 år.
  • Det er ikke gitt samtykke til behandling av personopplysninger for forbrukere som er minst 13 år, men under 16 år, i forbindelse med målrettet annonsering.
Merk: Den globale personvernplattformen er én av mange metoder publisister kan bruke for å sørge for at de overholder delstatlig amerikansk personvernlovgivning.