På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kampanjer

Analysera dina kampanjresultat

På kampanjsidan finns en anpassningsbar rapportvy över din kampanjdata. Du kan välja filter, dimensioner och mätvärden som hjälper dig att analysera kampanjens resultat. I den här artikeln kan du läsa mer om vad som finns på kampanjsidan:

Filter

Använd filter för att tolka rapportinformationen, hitta trender och se just den information du är intresserad av.

Datumfilter

Med datumfiltret kan du begränsa intervallet för den data som visas på kampanjsidan. Du kan välja ett specifikt datum i kalendern eller välja ett relativt datum, till exempel I dag eller Senaste 7 dagarna. En jämförelseperiod ingår som standard, men du kan klicka på reglaget Jämför om du vill inaktivera den.

Detta filter är obligatoriskt och används på alla dina rapporter som standard, men du kan redigera det om du vill ändra standardinställningarna.

Andra filter

Du kan också filtrera kampanjrapporttabellen med följande filter:
  • Kampanjstatus: Omfattar kampanjer som matchar valda statusar. Som standard innehåller kampanjtabellen alla kampanjstatusar förutom kampanjer som du har tagit bort. Läs mer om kampanjstatusar
  • Kampanjnamn: Filtrera efter kampanjnamnet.
  • Kampanjtyp: Omfattar kampanjer som matchar den valda kampanjtypen: Egen annons eller Direktförsäljning
  • Måltyp: Filtrera efter kampanjer med valda måltyper.
  • Appbutiks-id för placering: Filtrera efter appbutiks-id:t eller paketnamnet för placeringsappen. Placeringsappen är den app som visar annonser för en annan app. För att kunna använda det här filtret måste du också välja dimensionen Placering.
  • Placeringens namn: Filtrera efter placeringens namn. Placeringsappen är den app som visar annonser för en annan app. Om du vill använda det här filtret måste du även välja dimensionen Placering.

Dimensioner, mätvärden och attribut

Sidofältet för dimensioner, mätvärden och attribut finns till höger. Klicka på Redigera för att öppna eller stänga sidofältet. Klicka sedan på de dimensioner, mätvärden och attribut som du vill lägga till i eller ta bort från rapporten. Du kan också ändra ordningen på kolumnerna genom att dra dimensioner, mätvärden och attribut i sidofältet.

Dimensioner

Funktionellt avgör dimensioner hur rapporten är organiserad. Om du till exempel vill se dina intäkter fördelade på länder kan du lägga till landsdimensionen. Om du lägger till nya dimensioner omorganiseras och finjusteras data ytterligare.

Följande dimensioner är tillgängliga på kampanjsidan:

• Placering: Appen som visar annonser för en annan app.
  • Datum: Se kampanjresultaten sorterat efter det valda datumintervallet. Välj datumintervall i datumfiltret.
  • Annons: En annons som visas i kampanjen. Klicka på länken för att visa eller uppdatera annonsen.
  • Land: Visa resultatet sorterat efter land.
  • Annonsformat: Hur annonser visas och var de placeras i din app. Läs mer om annonsformat.

Mätvärden

Mätvärden representerar vilken typ av data som en rapport innehåller. När du lägger till dimensioner räknas mätvärdena om baserat på den nya ordningen eller de nya grupperingarna som dimensionerna skapar. Följande mätvärden är tillgängliga på kampanjsidan:

• Exponeringar: Det totala antalet annonser som visades för användare.
  • Klick: Antalet gånger som användare har klickar på en annons.
  • CTR: Antalet klick en annons får delat på det antal gånger annonsen visas.
  • Installationer: Antalet gånger som appen har laddats ned till en enhet.
  • Beräknad kostnad: Den beräknade kostnaden för att visa en kampanjannons i stället för en annons som genererar intäkter.
  • Genomsnittlig CPI: Den genomsnittliga kostnaden per installation. Det genomsnittliga belopp som spenderades för att förvärva en ny appanvändare.

Attribut

Attribut är allmänna kampanjuppgifter, som startdatum och status. Följande attribut är tillgängliga på kampanjsidan:

• Kampanjstatus: Kampanjens status. Läs mer om kampanjstatusar
  • Kampanjens startdatum: Datumet då kampanjen börjar rapportera exponeringar, klick och andra mätvärden.
  • Kampanjens slutdatum: Datumet då kampanjen slutar rapportera exponeringar, klick och andra mätvärden.
  • Livstidsförlopp: Ett mått på hur det går för dina kampanjer att nå sina mål under det valda datumintervallet.
  • Kampanjtyp: Typen av kampanj:
    • Egen annons som marknadsför dina egna appar eller webbplatser
    • Direktförsäljning, som säljer annonsutrymme för en viss annonsör
  • Annonsstatus: Status på annonserna i kampanjen. Läs mer om annonsstatusar.
  • Annonstyp: Typen av annons som visas för appanvändare. Du väljer annonstyp i samband med att du skapar annonsenheten. Det innebär att när en annonsenhet begär en annons tar den bara emot annonser som matchar en tilldelad annonstyp.
  • Appbutiks-id för placering: Appbutiks-id:t eller paketnamnet för den app som visar annonser för en annan app.

Livstidsförlopp

I kolumnen Livstidsförlopp ser du hur det går för kampanjen i förhållande till dess mål. Värdena på förloppsindikatorerna visar hur det går för varje kampanj. Förloppet uppdateras varannan timme.

För måltypen för medlingsannonser kan du se om dina annonser är ordnade för medling med manuell eCPM eller optimerade för reservannons.

Beräknad kostnad

Beräknad kostnad är de beräknade intäkterna du kan gå miste om genom att visa en kampanjannons i stället för en annons som genererar intäkter. Kampanjannonser är annonser från dina egna annonser eller direktförsäljningskampanjer. Annonser som genererar intäkter kommer däremot från medling och budgivning.

AdMob-kampanjer är alltid kostnadsfria, men när du visar en kampanjannons visas inte en annons som skulle ha genererat intäkter. Du kan också se beräknad kostnad som hur stora intäkter som går förlorade för konverteringar från kampanjannonser.

AdMob-kampanjer optimerar exponeringarna så att du får så många konverteringar som möjligt samtidigt som den beräknade kostnaden hålls under din högsta kostnad per installation.