På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Skapa en annonskälla för budgivning

Annonskällor för budgivning konkurrerar i en realtidsauktion för att tillgodose dina annonsförfrågningar, vilket låter dem konkurrera med samma förutsättningar i en enda, sammanslagen auktion. Det bidrar till att du får högsta möjliga intäkter för dina exponeringar.

Läs mer om hur budgivning fungerar och typer av annonskällor för budgivning. Observera att vissa annonskällor för budgivning inte behöver skapas och automatiskt visas i ditt konto som en del av AdMob-nätverket.

Så här skapar du en annonskälla för budgivning:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Klicka på fliken Budgivningskällor.
  4. Klicka på Skapa annonskälla
  5. Välj annonskällan som du vill ställa in på listan som visas.

Obs! För att annonskällan ska kunna godkänna annonsförfrågningar från ditt AdMob-konto måste du etablera partnerskap med annonskällan för budgivning. I många fall räcker det att du skapar ett konto på annonskällans startsida.

Läs mer om tillgängliga annonskällor för budgivning och hur du upprättar ett partnerskap.
  6. Klicka på Nästa
  7. Om den här annonskällan kräver delning av säkra signaler blir du ombedd att godkänna villkoren för databehandling. Klicka på Godkänn villkor. Om du redan har godkänt villkoren för en annan annonskälla blir du inte ombedd att göra det igen.
  8. Beroende på vilken annonskälla du har valt visas något av följande alternativ:
    • Underteckna ett partnerskapsavtal: Du kommer direkt till partnerskapsavtalet på annonskällans webbplats. Vi rekommenderar att du stänger av eventuella annonsblockerare så att formuläret kan läsas in korrekt på annonskällans webbplats. Gå tillbaka till ditt AdMob-konto när du har undertecknat avtalet.
    • Så här undertecknar du ett partnerskapsavtal: Följ anvisningarna om hur du undertecknar ett partnerskapsavtal med din annonskälla. Du måste ha ett partnerskapsavtal innan du kan skicka annonsförfrågningar till annonskällan.

Om du redan har ett partnerskapsavtal med annonskällan klickar du på Jag har redan ett partnerskapsavtal.

9. Klicka på Bekräfta och godkänn för att godkänna användarvillkoren för budgivning. Då läggs annonskällan för budgivning till på sidan för annonskällor. När partnerskapet är aktivt kan annonskällan godkänna annonsförfrågningar från din app.
  10. (om tillämpligt) Lägg till mappningsuppgifterna för annonsenheterna. Du kan hoppa över det här steget genom att klicka på Hoppa över och lägga till uppgifterna senare.
  11. Klicka på Spara.

Annonskällan för budgivning måste godkänna din partnerskapsbegäran innan den kan ta emot annonsförfrågningar från ditt konto. Din partnerskapsstatus anges som Väntande medan annonskällan granskar din begäran.

När begäran har godkänts ändras din partnerskapsstatus till Aktiv. Du kan kontrollera din partnerskapsstatus på fliken Partnerskap för annonskällan.

Lägga till annonskällan i en medlingsgrupp

När du har konfigurerat din annonskälla kan du lägga till den i en medlingsgrupp. Läs om hur du skapar en ny medlingsgrupp eller följ anvisningarna nedan för att lägga till din annonskälla i en befintlig medlingsgrupp:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Gå till fliken Medlingsgrupp och klicka på medlingsgruppen där du lägger till annonskällan.
  4. Klicka på Lägg till annonskälla i tabellen Annonskällor för budgivning.
  5. Leta reda på en annonskälla på listan eller börja skriva annonskällans namn i sökrutan. Klicka på Välj vid annonskällan du vill lägga till.
  6. (om tillämpligt)Välj en befintlig mappning för din annonsenhet eller klicka på Lägg till ytterligare mappning för att skapa en ny mappning. Om du inte har ställt in några mappningar ännu kan du klicka på Lägg till mappning
  7. Klicka på Klart.
  8. Klicka på Spara. Medlingsgruppen sparas.
För att du ska kunna använda budgivning måste AdMob-nätverket vara en av dina annonskällor för budgivning. När du skapar en ny medlingsgrupp läggs AdMob-nätverket automatiskt till som en annonskälla för budgivning.

Innan du konverterar AdMob-nätverket till en vattenfallsannonskälla måste du ta bort dina andra budgivningskällor. Klicka sedan på Mer och välj Flytta till vattenfallsannonskällor. Konvertera AdMob-nätverket tillbaka till en annonskälla för budgivning genom att klicka på Mer och välja Flytta till annonskällor för budgivning