På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kom igång

Felsöka problem med annonsgranskaren

Annonsgranskaren hjälper dig att identifiera problem med din app. När problemet har identifierats kan du lösa det med hjälp av informationen i denna artikel.

Innehåll

Förstå problem med SDK-adaptern

Det finns två problem som du kan se när du kontrollerar SDK-adaptern för din annonskälla från tredje part. Läs följande för mer information om problemet och vad du kan göra för att åtgärda det.

Problem Beskrivning Du kan göra följande
Ingen adapter hittades

Vissa annonskällor från tredje part kräver ett SDK och en GMA-SDK-specifik adapter för att kunna läsa in och visa annonser från källan.

Detta fel innebär att GMA-SDK:n inte kan hitta din tredjepartsadapter eller SDK.

Kontrollera att du har installerat SDK-adaptern korrekt. Läs mer om Android och iOS.
Initierades inte Varje SDK-adapter för annonskälla från tredje part måste uttryckligen initieras i din kodbas med de obligatoriska parametrarna.

Kontrollera att du har följt integreringsguiden korrekt. Läs mer om Android och iOS.

Du hittar specifika initieringsfel i dokumentationen för annonskällan från tredje part.

Om du inte hittar din annonskälla från tredje part på fliken Adapter kan det betyda att du inte har lagt till annonskällan i ditt AdMob-konto. Läs mer om hur du konfigurerar en vattenfallsannonskälla och en annonskälla för budgivning. När du har konfigurerat annonskällan korrekt ser du till att du har lagt till den i en medlingsgrupp.

Förstå problem med annonskällor för budgivning

Följande versioner krävs för att kunna se budgivningsinformation i annonsgranskaren:
  • Android: 20.2.0+
  • iOS: 8.5.0+

När du granskar Loggar för SDK-begäran för mer information om dina budgivningskällor från tredje part kan du stöta på något av följande problem.

Problem Beskrivning Du kan göra följande
Ingen SDK-signal hittades För vissa annonskällor kan det behövas ett SDK och en adapter som har installerats och konfigurerats på rätt sätt för att budgivning ska kunna användas. Kontrollera att du har följt SDK-kraven för Android och iOS.
Inget samtycke från användaren Det kan hända att annonskällan inte är kvalificerad för en budbegäran om användaren inte har gett det samtycke som krävs. Detta kan vara ett förväntat beteende. Läs mer om hur du implementerar samtyckesverktyg, till exempel GDPR, i Policyer och begränsningar i AdMob.
Ingen annons returnerades

Annonskällorna kan ha valt att inte lägga bud på annonsbegäran eller kanske inte är kvalificerade att lägga bud på den.

• Det kan finnas flera orsaker till detta problem. Några exempel:
  • Annonskällan kanske endast får lägga bud under vissa omständigheter, till exempel för specifika geografiska områden.
  • Annonskällan kanske inte har en annons för budbegäran.
  • Ett oväntat systemfel kan ha inträffat eller en tidsgräns kan ha uppnåtts hos annonskällan.
Kontakta annonskällan för mer information.
Om budgivningskällan från tredje part inte lägger bud kan det finnas problem med signalen den samlar in. Du kan kopiera och dela köpargenererad data med budgivningskällan.

Visa problem med budgivningsparametrar från tredje part för varje annonsbegäran

När Granska information om budgivningsparametrar från tredje part kan du stöta på något av följande fel. I tabellen nedan ser du vad felmeddelandena betyder och rekommenderade åtgärder.

Felmeddelande Beskrivning Du kan göra följande
NO_ERROR Det finns inget fel. Ingen åtgärd krävs.
ADAPTER_CREATION_FAILURE SDK-adaptern från tredje part hittades inte eller initierades inte. Kontrollera att adaptern och SDK:et från tredje part har importerats korrekt för Android och iOS
SIGNAL_COLLECTION_FAILURE SDK-adaptern från tredje part returnerade ett fel vid signalinsamlingen. Det kan betyda att SDK-signalen inte hittades eller att tidsgränsen uppnåddes.

Läs igenom felmeddelandet i annonsgranskaren för att se orsaken till problemet.

Kontrollera att du har mappat annonsenheterna på rätt sätt i ditt konto.

Kontrollera att SDK:et för annonskällan från tredje part har initierats.

Se även dokumentationen för annonskällan från tredje part.

SIGNAL_COLLECTION_TIMEOUT Signalinsamlingen för SDK-adaptern från tredje part tog för lång tid.

Kontrollera att SDK:et för annonskällan från tredje part har initierats.

Se även dokumentationen för annonskällan från tredje part.

UNKNOWN_ERROR Detta anger att det rör sig om ett oväntat fel.

Ett okänt fel innebär att vi inte kan fastställa den exakta orsaken. Här är några vanliga problem som du kan kontrollera:

• Kontrollera att SDK:et för annonskällan från tredje part har initierats.
  • Kontrollera att du har mappat annonsenheterna på rätt sätt i ditt konto.

Se även dokumentationen för annonskällan från tredje part.

ADAPTER_PROTOCOL_ CONFORMANCE_FAILURE Detta betyder att SDK-adaptern från tredje part inte stöds eller att det finns ett problem med adapterns konfiguration.

Kontrollera att adaptern och SDK:et från tredje part har importerats korrekt för iOS

Detta fel visas endast för iOS.

Ser du inte annonskällan i budgivningsparametrarna från tredje part? Det kan betyda att annonskällan inte var korrekt konfigurerad i ditt konto. Kontrollera budgivningskällans partnerstatus. Det kan också betyda att det finns ett okänt fel.

Förstå integritetsproblem

Du kan stöta på följande fel i avsnitten för integritet i annonsgranskaren. Granska för att se vad felet innebär och vad du kan göra för att åtgärda det.

Felmeddelande Beskrivning Du kan göra följande
Ingen integritetsinformation hittades
Uppdatera till det senaste SDK:et för Google Mobile-annonser om du vill se integritetsinformation för din app/begäran
Felet kan uppstå när en apps/begärans SDK-version är för gammal för att annonsgranskaren ska kunna visa integritetssignalerna. Uppdatera till den lägsta versionen av SDK för Google Mobile-annonser som har stöd för detta:
  • Android 21.2.0 eller iOS 9.8.0

Felsöka värden som oväntat saknas

Om du ser ett fall där värdet bara visas som ett bindestreck () under felsökningen fastställdes det att signalen saknas. Du kan behöva kontrollera att du har integrerat med en Google-certifierad CMP och att testenheten rapporterar den nödvändiga geografiska platsen.

Använda en Google-certifierad CMP

När du visar annonser för användare i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), Förenade kungariket eller Schweiz bör du se till att du använder en plattform för samtyckeshantering (CMP) som har certifierats av Google och som har integrerats med IAB:s Transparency and Consent Framework. (TCF).

Säkerställa att GDPR gäller i ett geografiskt område

För att kunna testa arbetsflödet för samtycke och se integritetsrelaterade signaler i annonsgranskaren måste du befinna dig i EES, Förenade kungariket eller Schweiz, eller ha konfigurerat din CMP för att testa appens beteende som om enheten befann sig i EES, Förenade kungariket eller Schweiz. När detta är klart ska värdet för GDPR gäller i integritetsgränssnittet för annonsgranskaren visas som ”true”.

• Utgivare som använder SDK för User Messaging Platform (UMP) kan följa anvisningarna i Android or iOS för att tvinga fram det obligatoriska geografiska området på testenheter.
  • Utgivare som använder en annan Google-certifierad CMP bör samarbeta med sin CMP-leverantör för att ta reda på hur de kan tvinga fram det obligatoriska geografiska området för enheten.