På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Appar

Integritetsstrategier för Android

Förbereda din app inför ändringar i Google Play och Android

Google Play och Android presenterade nyligen flera nya policyuppdateringar och tekniska ändringar. Läs igenom rekommendationerna nedan för att se till att din app är uppdaterad och följer våra policyer.

Se till att SDK:et för Google Mobile-annonser (GMA) är uppdaterat

Obs! I Google Play krävs en behörighetsdeklaration för reklam-id när dina appar kan riktas in på Android 13 i stället för att starta med Android 12 i enlighet med tidigare angivelse.

Appar som uppdaterar sin inriktning till Android 13 måste deklarera Google Plays tjänsters normala behörighet i Android-manifestfilen för att kunna använda reklam-id:t. Om denna behörighet inte deklareras och appen är inriktad på Android 13 tas reklam-id:t bort automatiskt och ersätts med en sträng med nollor.

Du kan uppdatera din app till GMA SDK 20.4.0+ för att deklarera behörigheten automatiskt. Om du använder GMA SDK 20.4.0+ behöver du inte vidta någon åtgärd för att fortsätta använda reklam-id:t.

Läs mer om den nya behörigheten och hur du inaktiverar den i hjälpcentret för Play Console.

Om SDK-instans-id

Med de senaste versionerna av GMA SDK genereras automatiskt ett SDK-instans-id för varje app för att säkerställa effektiv annonsleverans, visning och integritet. Detta id är unikt för dina appar och bidrar till att ge bästa möjliga annonsresultat i apparna.

Om utgivarens förstaparts-id, som tidigare kallades samma app-nyckel

I version 21.4.0 av GMA SDK introducerades utgivarens förstaparts-id (tidigare kallad samma app-nyckel). Det är en krypterad identifierare som tilldelas en unik användare i dina appar. Med utgivarens förstaparts-id kan du visa mer relevanta och anpassade annonser genom att använda data som samlas in från dina appar. Utgivarens förstaparts-id kan inte användas för att länka användaraktivitet från dina appar till appar från tredje part.

Utgivarens förstaparts-id aktiveras som standard men du kan när som helst välja att inaktivera det i ditt SDK.

Appanvändarna kan i annonskontrollerna välja bort annonsanpassning utifrån utgivarens förstaparts-id. Annonsanpassning med hjälp av förstaparts-id följer befintliga integritetsinställningar, däribland IAA, RDP och TFCD/TFUA.

Fyll i avsnittet om datasäkerhet på Google Play

I maj 2021 presenterade vi det nya avsnittet om datasäkerhet i Google Play. Det är en upplysning från apputvecklaren om hur de samlar in, lämnar ut och skyddar användaruppgifter.

Du måste informera Google Play om integritets- och säkerhetsrutinerna i dina appar genom att fylla i ett formulär i Play Console. Denna information visas i dina butiksuppgifter så att Google Play-användarna, innan de laddar ned din app, förstår vilka användaruppgifter som samlas in och delas.

Läs mer om avsnittet om datasäkerhet i Google Play och hur du förbereder dig inför upplysningskraven i Google Play.

Läs igenom uppdateringarna av familjepolicyn för Google Play

Google Play har tillkännagett uppdateringar av kraven i familjepolicyn. Om barn ingår i en av målgrupperna för appen får den inte överföra särskilda identifierare (bland annat reklam-id) för barn och användare med okänd ålder.

Om målgruppen för din app innefattar barn rekommenderar vi att du uppdaterar till Android 20.6.0 GMA SDK eller senare.

Denna SDK-uppdatering säkerställer att reklam-id:t inte överförs när en annonsbegäran taggas för innehåll som behandlas som avsett för barn via tagForChildDirected (TFCD) eller tagForUnderAgeOfConsent (TFUA).

Om appen har en blandad målgrupp kan du behöva implementera en skärm för ålderskontroll för att skilja barn och vuxna användare åt.