Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Rapporten

Advertentieopbrengst op vertoningsniveau gebruiken

Met 'Advertentieopbrengst op vertoningsniveau' kunt u nauwkeuriger gegevens berekenen over de lifetime value (LTV) van uw app-gebruikers. LTV is een belangrijke statistiek waarmee u uw strategie voor gebruikersacquisitie en inkomsten genereren kunt bepalen.

Als u Advertentieopbrengst op vertoningsniveau aanzet, retourneert AdMob de opbrengst van elke advertentievertoning op het apparaat van de gebruiker. U kunt deze gegevens gebruiken in uw interne systemen of andere tools van derden om meer inzicht te krijgen in de gebruikersactiviteit.

Gebruik het cohort-rapport als u wilt dat AdMob uw LTV-gegevens verzamelt en analyseert.

Hoe het werkt

Wanneer een advertentievertoning wordt weergegeven, stuurt de SDK voor mobiele advertenties van Google de opbrengstwaarde van de advertentie, de valuta en het precisieniveau naar uw app.

Opmerking: USD is de enige valuta die wordt gebruikt voor advertentieopbrengst op vertoningsniveau.

In de volgende tabel ziet u de beschikbare precisieniveaus en wat ze betekenen.

Precisieniveau Wat dit betekent
Exact

De exacte waarde die voor de advertentie is betaald. Dit precisieniveau is alleen beschikbaar voor het AdMob-netwerk en uw advertentiebronnen voor Bieden. Als AdMob geen exacte waarde kan leveren voor de advertentiebron voor Bieden, wordt de nauwkeurigheid geschat.

Opmerking: We verwachten dat de geschatte advertentieopbrengsten en de werkelijke waarden binnen een bereik van 10% liggen.

Geschat

Een geschatte advertentiewaarde op basis van verzamelde gegevens.

Als u de inloggegevens voor de advertentiebron heeft opgegeven voor uw advertentiebronnen van derden in waterfallbemiddeling, schat AdMob de waarde aan de hand van een gemiddelde op basis van historische gegevens.

Opmerking: We verwachten dat de geschatte advertentieopbrengsten en de werkelijke waarden binnen een bereik van 10% liggen.

Door uitgever verstrekt

De handmatige CPM die u heeft ingevoerd voor uw waterfall-advertentiebroninstantie in een bemiddelingsgroep.

Als u de inloggegevens voor de advertentiebron of de toewijzingsgegevens voor het advertentieblok niet heeft ingevoerd, of als AdMob niet voldoende gegevens kan verzamelen om de advertentiewaarde voor de advertentiebron van derden te schatten, wordt de handmatige eCPM gebruikt die u heeft ingevoerd.

Onbekend

Als er geen gegevensbronnen beschikbaar zijn voor AdMob om een opbrengstwaarde te berekenen.

Dit gebeurt voor advertentiebronnen voor Bieden waarvoor AdMob een geschatte opbrengstwaarde levert als er niet genoeg gegevens zijn om deze te berekenen.

Opmerking: De nauwkeurigheid is onbekend voor AdMob-campagnes en eigen advertenties. AdMob retourneert in deze gevallen de waarde $ 0.

Aan de slag

Zo gebruikt u advertentieopbrengst op vertoningsniveau:

1. Zorg ervoor dat u de minimaal vereiste versie van de SDK voor mobiele advertenties van Google gebruikt:
  2. Zo zet u de instelling voor advertentieopbrengst op vertoningsniveau aan in uw AdMob-account:
    1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
    2. Klik op Instellingen in de zijbalk.
    3. Klik op het tabblad Account.
    4. Klik in het gedeelte Accountopties op de schakelaar Advertentieopbrengst op vertoningsniveau om deze instelling aan te zetten.
  3. Implementeer de handler voor betaalde gebeurtenissen in uw app. Volg de instructies voor Android, iOS of Unity.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op enkele veelgestelde vragen over advertentieopbrengst op vertoningsniveau.

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen
In welk opzicht verschilt advertentieopbrengst op vertoningsniveau van AdMob-rapporten en -gegevens van de AdMob API?

U kunt 'Advertentieopbrengst op vertoningsniveau' het best gebruiken voor gedetailleerde opbrengstgegevens en om de LTV te berekenen. Overweeg advertentieopbrengst op vertoningsniveau te gebruiken als u:

• gedetailleerdere LTV-gegevens nodig heeft,
  • zelf de LTV of het rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) berekent,
  • een intern systeem of een tool van derden gebruikt voor gegevensanalyse en/of om de ROAS te berekenen,
  • ontwikkelaars heeft die advertentieopbrengst op vertoningsniveau kunnen implementeren.

Anders kunt u het cohort-rapport gebruiken.

'Advertentieopbrengst op vertoningsniveau' wordt standaard ondersteund door een aantal meet- en analysebedrijven. Bekijk de lijst met ondersteunde bedrijven voor Android, iOS en Unity. Als uw bedrijf nog niet wordt ondersteund, kunt u mogelijk wel gegevens over 'Advertentieopbrengst op vertoningsniveau' rechtstreeks doorgeven aan uw SDK van derden.
Hoe gebruik ik gegevens over advertentieopbrengst op vertoningsniveau?
Met advertentieopbrengst op vertoningsniveau krijgt u de totale opbrengst en vertoningen. De totale opbrengst is de som van de ad_value van alle advertentieopbrengst-gebeurtenissen op vertoningsniveau ('betaalde gebeurtenissen' in de SDK-API).
Afhankelijk van wat u verzamelt via de SDK, kunt u deze gegevens bekijken op basis van advertentiebron, advertentieblok, advertentie-indeling, enzovoort.
Opmerking: Als u wilt bepalen welke advertentiebron een specifieke betaalde gebeurtenis heeft geactiveerd, gebruikt u de methode MediationAdapterClassName() voor een van de advertentie-indelingen. Meer informatie over bemiddelingstests voor Android, iOS en Unity

Het totale aantal vertoningen is het aantal LTV-pingbackgebeurtenissen. Zorg ervoor dat u gebeurtenissen met een ad_value van 0 opneemt om onderrapportage te voorkomen.

Waarom wijken de gegevens af?

Mogelijk zijn er enige verschillen tussen de gegevens van advertentieopbrengst op vertoningsniveau voor AdMob en netwerken van derden. Afhankelijk van uw berekening kunnen de gegevens van advertentieopbrengst op vertoningsniveau afwijken van de gegevens in uw AdMob-rapporten of van andere gegevensbronnen.

Zorg ervoor dat u geen gebeurtenisfilters heeft toegepast wanneer u gegevens voor advertentieopbrengst op vertoningsniveau verzamelt en de LTV berekent.

Verschillen in waarden met het precisieniveau Geschat kunnen diverse oorzaken hebben:

• Wijzigingen in minimumwaarden en eCPM-schommelingen: Waarden met het precisieniveau Geschat worden berekend met een gemiddelde dat is gebaseerd op historische gegevens. Daardoor kunnen wijzigingen in de minimumwaarden van advertentieblokken of andere CPM-schommelingen leiden tot overschatting of onderschatting.
  • Nieuwe instanties van advertentiebronnen: Als optimalisatie aanstaat, kan het tot 5 dagen duren voordat AdMob gegevens genereert voor een nieuwe instantie van een advertentiebron. In de tussentijd wordt het precisieniveau 'Door uitgever verstrekt' gebruikt.

Verschillen in waarden met het precisieniveau Door uitgever verstrekt worden mogelijk veroorzaakt doordat de handmatige eCPM en de minimumwaarden van advertentieblokken van derden niet overeenkomen.

Als u handmatige eCPM gebruikt in de bemiddelingswaterfall, wordt deze eCPM-waarde gebruikt om de gegevens van advertentieopbrengst op vertoningsniveau te berekenen. Als deze eCPM wordt gebruikt om instanties van waterfall-advertentiebronnen te bestellen of niet overeenkomt met de minimumwaarden van advertentieblokken van een externe partij, kan dit een verschil veroorzaken, omdat de handmatige eCPM geen weergave is van de werkelijke CPM's die de externe partij levert.

U kunt de gegevens voor waterfall-advertentiebronnen invoeren zodat AdMob de eCPM kan schatten en verschillen kan verminderen.

AdMob kan filteren op ongeldig verkeer nadat de vertoning is weergegeven. In die gevallen merkt u mogelijk verschillen op tussen wat er wordt weergegeven in AdMob-rapporten en de gegevens die zijn vastgelegd via de API voor advertentieopbrengst op vertoningsniveau voordat het filter werd toegepast.

Is integratie met een derde App-attributiepartner (AAP) mogelijk?
Bekijk de lijst met ondersteunde bedrijven voor Android, iOS en Unity. Als uw bedrijf nog niet wordt ondersteund, kunt u misschien nog wel gegevens over 'Advertentieopbrengst op vertoningsniveau' rechtstreeks doorgeven aan uw SDK van derden.
Waarom krijg ik ad_value = $0?

Als AdMob niet voldoende gegevens heeft om de opbrengst voor een advertentiebron voor Bieden te berekenen, wordt een waarde van $0 gerapporteerd. En voor het precisieniveau Onbekend. Dit kan gebeuren als de advertentiebron een AdMob-campagne is.

De advertentiebron van de LTV-pingback wordt null. Waarom gebeurt dit?

Als u 'null' krijgt voor een advertentiebron die onze callback-functie voor de bemiddelingsadapter gebruikt, komt dit waarschijnlijk door een fout bij het laden van de advertentie:

• iOS: 'null' als er geen advertentie is geretourneerd.
  • Android: 'null' als de advertentie niet kan worden geladen.