På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Etablera partnerskap för budgivning i ditt konto

Nu kan du ingå partnerskap med utvalda annonskällor för budgivning direkt i ditt AdMob-konto.

För att kunna skicka en annonsbegäran till en annonskälla för budgivning måste du ha ett aktivt partnerskapsavtal med annonskällan. Om du inte har ett partnerskapsavtal kan du underteckna ett med utvalda annonskällor för budgivning när du lägger till annonskällan i din medlingsgrupp:

• Ad Generation
  • ENGINE Media Exchange (EMX)
  • Equativ (tidigare Smart AdServer)
  • Fluct
  • Index Exchange
  • Media.net
  • Meta Audience Network
  • OneTag Exchange
  • OpenX
  • PubMatic
  • Rubicon (Magnite)
  • Sharethrough
  • Smaato
  • Sonobi
  • UnrulyX
  • Verve Group
  • Yieldmo
  • YieldOne

Obs! Du behöver bara underteckna partnerskapsavtalet en gång för varje annonskälla.

Tänk också på att det finns fler annonskällor som har stöd för budgivning. Läs mer om alla annonskällor för budgivning och hur du etablerar partnerskap med dem.

Skapa en annonskälla för budgivning och underteckna ett partnerskapsavtal

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Klicka på fliken Budgivningskällor.
  4. Klicka på Skapa annonskälla
  5. Välj annonskällan som du vill ställa in på listan som visas.
  6. Klicka på Nästa
  7. Om den här annonskällan kräver delning av säkra signaler blir du ombedd att godkänna villkoren för databehandling. Klicka på Godkänn villkor. Om du redan har godkänt villkoren för en annan annonskälla blir du inte ombedd att göra det igen.
  8. Klicka på Underteckna ett nytt partnerskapsavtal. Ett nytt popup-fönster med en bekräftelse öppnas.
  9. Klicka på Visa och underteckna. Genom att underteckna avtalet samtycker du till att ditt utgivar-id lämnas ut till annonskällan.
  10. En ny flik med partnerskapsavtalet öppnas automatiskt på annonskällans webbplats. Vi rekommenderar att du stänger av eventuella annonsblockerare så att formuläret kan läsas in korrekt på annonskällans webbplats.
    1. Gå tillbaka till fliken med ditt AdMob-konto när du har undertecknat avtalet. Om du har stängt fliken med AdMob-kontot ska du upprepa steg 1 till 4. Klicka sedan på Gå till steg 2.
    2. Om du redan har ett partnerskapsavtal med annonskällan:
      1. Klicka på Gå till steg 2
  11. Klicka på Bekräfta och godkänn för att godkänna användarvillkoren för budgivning. Annonskällan för budgivning läggs till i din medlingsgrupp.
  12. När din partnerskapsbegäran har godkänts av annonskällan får du ett e-postmeddelande med information om hur du uppdaterar filen app-ads.txt.

Observera att annonskällan för budgivning måste godkänna din partnerskapsbegäran innan den kan ta emot annonsförfrågningar från ditt konto. Din partnerskapsstatus anges som Väntande​ medan annonskällan granskar din begäran. Detta tar vanligtvis två arbetsdagar.

När begäran har godkänts ändras din partnerskapsstatus till Aktiv. Du kan kontrollera statusen i avsnittet Medling i ditt AdMob-konto.

Vanliga frågor

Nedan hittar du svar på några vanliga frågor.

Utöka alla  Komprimera alla
Varför är det inte möjligt att underteckna partnerskapsavtal i AdMob för vissa annonskällor?
Alla annonskällor har inte denna funktion för närvarande. Alternativet är bara tillgängligt för deltagande annonskällor. Läs mer om tillgängliga annonskällor.
Varför står min partnerskapsstatus som Väntande?

När du har undertecknat partnerskapsavtalet anges din partnerskapsstatus som Väntande medan annonskällan granskar din begäran. Detta tar vanligtvis två arbetsdagar.

Om du inte har fått svar efter två arbetsdagar bör du kontakta annonskällan direkt.

Varför har min partnerskapsbegäran avvisats?

Det är annonskällans beslut. Google vet inte varför den har avvisat din partnerskapsbegäran. Kontakta annonskällan direkt för mer information.

Observera att annonskällan fortfarande kan godkänna dig vid ett senare tillfälle. Du kan skicka in en ny partnerskapsbegäran från ditt AdMob-konto.

Jag har en fråga om den externa annonskällans partnerskapsavtal.
Kontakta annonskällan direkt om du har frågor om partnerskapsavtalet.
Jag har ingått ett partnerskapsavtal med en annonskälla. Varför har inte min partnerskapsstatus uppdaterats?
När du har undertecknat partnerskapsavtalet på annonskällans webbplats måste du bekräfta och godkänna villkoren för budgivning i ditt AdMob-konto. När du klickar på Bekräfta och godkänn ändras din status till Väntande medan annonskällan granskar din begäran.
Följ stegen nedan om du redan har ingått partnerskapsavtalet med annonskällan.
  1.  Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Klicka på namnet på medlingsgruppen där du lägger till annonskällan.
  4. Klicka på Lägg till annonskälla i tabellen med budgivningsannonskällor.
  5. Leta reda på annonskällan på listan eller börja skriva annonskällans namn i sökrutan. Klicka på Välj vid annonskällan du vill lägga till.
  6. Klicka på Gå till steg 2. (Klicka bara på Gå till steg 2 om du redan har ingått partnerskapsavtal med annonskällan.)
  7. Klicka på Bekräfta och godkänn för att godkänna användarvillkoren för budgivning. Annonskällan för budgivning läggs till i din medlingsgrupp.
  8. När din partnerskapsbegäran har godkänts av annonskällan får du ett e-postmeddelande med information om hur du uppdaterar filen app-ads.txt.
Annonskällan har godkänt mig och jag har lagt till den i en medlingsgrupp. Varför visas inga bud?

Kontrollera först att du har lagt till all obligatorisk information om annonskällan i app-ads.txt.  Annonskällan skickade informationen till dig via e-post efter att den godkände din begäran.

Om du anser att annonskällan borde svara eller försöker svara och du inte får några bud bör du kontakta annonskällans support direkt.