Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

GDPR-viestit

Eurooppalaisia asetuksia koskevan viestin luominen sovelluksille

Kun olet lisännyt sovelluksesi AdMobiin, luo alla olevien ohjeiden avulla eurooppalaisia asetuksia koskeva viesti, jonka haluat näkyvän Euroopan talousalueella (ETA), Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Sveitsissä oleville sovelluksesi käyttäjille.
Varmista, että olet lisännyt Google User Messaging Platform SDK:n sovellukseesi, jotta sovelluksella voi kerätä suostumuksia.
  1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa Yksityisyys ja viestit.
  3. Klikkaa GDPR.
  4. Klikkaa Luo viesti. "Muokkaa viestiä" ‑sivu avautuu.
  5. Valitse sovellukset, joissa tämä viesti näkyy:
    1. Klikkaa Valitse sovellukset.
    2. Valitse haluamasi sovellukset.
    3. Klikkaa Vahvista
  6. Valitse kielet, joilla viesti näkyy:
    1. Oletuskieli: Viesti näkyy oletuskielellä, jos käyttäjän laitteen kieltä ei voida selvittää tai se ei vastaa mitään Muut kielet ‑kohdasta valittua kieltä.
    2. Muut kielet: Viesti voi näkyä käyttäjälle millä tahansa Muut kielet ‑kohdasta valitulla kielellä, joka vastaa hänen laitteensa kieltä. Valitsemiesi kielten tulee vastata kieliä, joilla sovelluksesi on saatavilla. Voit muokata viestin tekstiä kullakin Muut kielet ‑kohdan kielellä.
      Esimerkki
      Jos valitset Muut kielet ‑kenttään hollannin ja käyttäjä on valinnut sen laitteensa kieleksi, hän näkee eurooppalaisia asetuksia koskevan viestin hollanniksi.
  7. Tee "Käyttäjän valinnat" ‑kohdassa Älä anna suostumusta ‑asetukseen liittyvä valinta. Kun tämä asetus on päällä, käyttäjät voivat kieltäytyä antamasta suostumustaan mainoskumppaneillesi ja kumppaniesi käyttötarkoituksiin. Kieltäytyminen onnistuu yhdellä klikkauksella viestin ensimmäiseltä sivulta.
  8. (Valinnainen) Jos haluat lisätä viestiisi sulkemiskuvakkeen, laita Sulje (älä anna suostumusta) ‑asetus päälle. Kuvaketta klikkaamalla käyttäjät voivat sulkea viestin ja kieltäytyä antamasta suostumusta mainoskumppaneillesi ja kumppaniesi käyttötarkoituksiin.
  9. Valitse Kohdistus-kohdasta jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:
    • GDPR-maat (ETA ja Yhdistynyt kuningaskunta): Eurooppalaisia asetuksia koskeva viesti näkyy Euroopan talousalueella (ETA), Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Sveitsissä oleville sovelluksen kävijöille.
    • Kaikkialla: Eurooppalaisia asetuksia koskeva viesti näkyy kaikille sovelluksen kävijöille.
  10. Lisää "Viestin nimi" ‑kenttään kuvaava nimi, joka helpottaa viestin tunnistamista myöhemmin. Nimi näkyy ainoastaan Tietosuoja ja viestit ‑sivulla, eikä se näy käyttäjille.
  11. (Valinnainen) Muokkaa ja muotoile viestiä niin, että se on sovelluksesi toimituksellisten ja visuaalisten standardien mukainen.
    Jos viesti näkyy usealla kielellä, tarkista viesti kaikilla valituilla kielellä ennen julkaisemista.
  12. Lisää tietosuojakäytännön URL-osoite.
  13. Klikkaa Tallenna luonnos.
  14. Kun olet valmis, julkaise viesti.

Usein kysyttyä eurooppalaisia asetuksia koskevista viesteistä

Alla on vastauksia yleisiin kysymyksiin eurooppalaisia asetuksia koskevista viesteistä.

Mitä TCF-versiota Google UMP SDK tukee?

IAB on sertifioinut Google UMP SDK:n TCF-versiota 2.2 varten kaikkien SDK-versioiden osalta.

Mitä tapahtuu, jos otan käyttöön Google UMP SDK:n ja käyttäjät eivät anna suostumustaan?

Rajoitettua mainontaa sovelletaan, jos käyttäjiltä ei ole saatu suostumusta IAB TCF:n käyttötarkoitukseen 1 EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaisesti.

Miten voin ratkaista TCF-virheitä?

Voit ratkaista TCF:n käyttöönottoon liittyviä ongelmia AdMobin käyttöliittymässä olevien virheraporttien avulla.

Miten mainoksia näkyy, jos käyttäjä näkee suostumusviestin ETA-alueella tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja matkustaa sitten ETA-alueen ja Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelle?

Google Mobile Ads SDK kunnioittaa käyttäjän suostumuspäätöstä ja soveltaa sen mukaista mainosten näyttötapaa, vaikka käyttäjä ei enää olisi ETA-alueelta tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Miten AC-merkkijonon versio 2 vaikuttaa waterfall-välitykseen ETA-alueen ja Yhdistyneen kuningaskunnan liikenteen yhteydessä?

Google tarkistaa, että mainosteknologian tarjoajat ja muut ohjelmallisen kysynnän lähteet eivät riko Googlen käytäntöä ja että niillä on vähintään yksi oikeudellinen peruste käsitellä dataa, ennen kuin sisällytämme ne waterfall-välitykseen.
Lisäsuostumuksen versiota 2 koskeviin muutoksiin sisältyy päivitys CMP:ssä ilmoitettujen palveluntarjoajien tukemiseksi. Ilmoitetut palveluntarjoajat voivat osallistua waterfall-välitykseen.

Täytetäänkö käyttäjän aiempi valinta automaattisesti GDPR-suostumusviestiin?

GDPR-suostumusviesti sisältää oletusarvoiset suostumusvaihtoehdot ja ‑valinnat joka kerta, kun viesti näkyy. Käyttäjän suostumusvalinnat tallennetaan kuitenkin paikalliseen tallennustilaan, kun käyttäjä on tehnyt suostumusta koskevan päätöksen.