Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Om personvern og meldinger

Google har alltid brukernes beste i tankene. Som en del av forpliktelsene våre overfor brukerne selger vi aldri personopplysninger, og vi gir brukerne innsyn i og oversikt og kontroll over annonseopplevelsene sine via verktøy som Min konto, Hvorfor vises denne annonsen? og Ignorer denne annonsen. Vi investerer også i tiltak som Coalition for Better Ads, Digital News Initiative, Google News Initiative og ads.txt. Hensikten med dette er å legge forholdene til rette for et sunt og bærekraftig økosystem for annonser og bidra til at dere, publisistene våre, skal oppnå høyere inntekter.

Som en del av dette arbeidet har vi utviklet et integrert «Personvern og meldinger»-verktøy du kan bruke til å administrere personvernvalg og tjene penger på innholdet ditt. Opprett og administrer meldingene du innhenter samtykke fra brukerne dine via. Skriv nye meldinger, vis dem til brukerne, og mål brukerengasjement for å danne deg et godt bilde av hvilke interaksjoner brukerne har med samtykkemeldingene du har opprettet.

Med «Personvern og meldinger» kan du administrere brukermeldinger – altså meldinger du oppretter og viser til brukere på nettstedet ditt. I disse meldingene får brukerne se informasjon om hva du ber om, og de gis ulike valg avhengig av hvilken meldingstype og hvilke innstillinger du har valgt. Du kan bruke «Personvern og meldinger» til å formidle informasjon til brukerne dine angående forespørsler om bortvalg eller innhenting av samtykke, som pålagt i henhold til ulike forordninger som EUs personvernforordning og California Privacy Rights Act (CPRA).

Det finnes flere typer brukermeldinger, og hensikten med hver av dem er at du skal kunne effektivisere bestemte prosesser.

I denne artikkelen får du et sammendrag av de ulike personverns- og meldingskomponentene samt tilgjengeligheten av disse.

Kom i gang

For at du skal få tilgang til «Personvern og meldinger»-siden, må du logge på AdMob-kontoen din og klikke på Personvern og meldinger i sidefeltet i AdMob.

Innstillinger

Hvis du tidligere brukte Funding Choices til å administrere brukermeldinger, er de eksisterende meldingene og innstillingene dine, deriblant valg av annonsepartnere, flyttet over i «Personvern og meldinger»-verktøyet.

Bruk de tilgjengelige innstillingene i «Personvern og meldinger» til å administrere personverns- og meldingsinnstillinger på kontonivå:

• Innstillinger for personvernbestemmelser: På Innstillinger-fanen for de ulike personvernbestemmelsene kan du administrere innstillingene på kontonivå knyttet til bestemte personvernbestemmelser, deriblant hvilke typer annonser du vil vise, og hvilke annonsepartnerne du vil bruke. Disse innstillingene var tidligere plassert på siden for brukersamtykke i EU og på siden med innstillinger for amerikanske delstatlige forskrifter i AdMob-kontoen din (under Blokkeringskontroller) eller Ad Manager-kontoen din (under Administrator).
  • Meldingsinnstillinger: Du kan også administrere meldingsinnstillingene på kontonivå på Innstillinger-fanen hvis du oppretter og administrerer brukermeldinger via «Personvern og meldinger». Den første gangen du oppretter en ny melding av en bestemt type, kan du bli bedt om å gjennomgå noen viktige kontoinnstillinger, og du kan når som helst klikke på Innstillinger-fanen for å endre valgene du har gjort.

Du kan se innstillingene ved å klikke på Personvern og meldinger. Klikk på navnet på meldingstypen du vil se innstillingene for, og klikk så på Innstillinger.

Finn ut mer om innstillingene som finnes i Personvern og meldinger:

Meldinger

Skriv nye meldinger, vis dem til brukerne, og mål brukerengasjement for å se hvilke interaksjoner brukerne har med meldingene du for øyeblikket viser i appene dine. På Meldinger-siden ser du en liste over meldingsutkastene og de publiserte meldingene du har opprettet. Du kan også se om de er aktive eller inaktive, hvor mange apper de er forbundet med, og språkene de kan vises på.

Du kan åpne Meldinger-siden ved å klikke på Personvern og meldinger. Klikk på navnet på meldingstypen og så på Meldinger.

Hvis du har en kombinasjon av Ad Manager-, AdSense- og AdMob-kontoer, gjenspeiles endringer du gjør i meldinger i én konto, i de andre kontoene. Finn ut hvordan budskap formidles på ulike plattformer.

Språkene som støttes

Du kan skrive meldinger på en rekke språk. Meldinger som vises i apper, kan skrives på flere språk. Hvilket språk meldingen din vises på, fastslås på visningstidspunktet og er basert på språkinnstillingen på brukerens enhet.

Språk som støttes i personvernforordningsmeldinger

bulgarsk
dansk
engelsk (Storbritannia)
engelsk (USA)
estisk
finsk
fransk
gresk
islandsk
italiensk
japansk
katalansk
kroatisk
latvisk
litauisk
nederlandsk
norsk
polsk
portugisisk (Portugal)
rumensk
russisk
serbisk
slovakisk
slovensk
spansk
svensk
tsjekkisk
tyrkisk
tysk
ungarsk

Språk som støttes i IDFA-forklaringsmeldinger

Arabisk
Bengali
Bulgarsk
Dansk
Engelsk (Storbritannia)
Engelsk (USA)
Estisk
Filippinsk
Finsk
Fransk
Gresk
Hebraisk
Hindi
Indonesisk
Islandsk
Italiensk
Japansk
Kinesisk (forenklet)
Koreansk
Kroatisk
Latvisk
Litauisk
Marathi
Nederlandsk
Norsk
Persisk
Polsk
Portugisisk (Brasil)
Portugisisk (Portugal)
Rumensk
Russisk
Singalesisk
Slovakisk
Slovensk
Spansk
Spansk (Latin-Amerika)
Svensk
Tamilsk
Telugu
Thailandsk
Tsjekkisk
Tyrkisk
Tysk
Ukrainsk
Ungarsk
Urdu
Vietnamesisk

Test meldingene dine

Bruk Google User Messaging Platform (UMP) SDK til å teste ut funksjonaliteten som aktiveres i appen din, som om enheten hadde vært i EØS eller Storbritannia.

Finn ut mer om geografisk testing av UMP SDK på Google Developers

Rapportering

På et kort øverst på detaljsiden for personvernsforordninger vises det engasjementsberegninger for at du skal forstå resultatene (altså beregningsverdiene) du oppnår med meldingene dine. Du kan også laste ned en CSV-fil med detaljert informasjon om resultatene du oppnår med de enkelte meldingstypene.

Finn ut mer om beregninger og interaksjoner med meldinger