Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Yksityisyys ja viestit

Käyttäjän etu on jo kauan ollut lähtökohtana kaikessa Googlen toiminnassa. Olemme käyttäjiemme luotettavia kumppaneita emmekä milloinkaan myy käyttäjien henkilötietoja. Lisäksi edistämme avoimuutta ja annamme käyttäjille mahdollisuuden päättää mainoskokemuksiinsa liittyvistä asioista muun muassa seuraavilla työkaluilla: Oma tili, Miksi tämä mainos? ja Estä tämän mainoksen näkyminen. Tuemme myös Coalition for Better Adsin, Digital News Initiativen, Google News Initiativen ja ads.txt:n kaltaisia hankkeita, jotta voimme olla mukana luomassa toimivaa ja kestävää mainosekosysteemiä sekä auttaa sinua ja muita julkaisijoita tulojen kasvattamisessa.

Osana näitä pyrkimyksiä olemme kehittäneet integroidun Yksityisyys ja viestit ‑työkalun, jonka avulla voit hallinnoida tietosuojavalintoja ja kaupallistaa sisältöäsi. Työkalun avulla voit luoda ja muokata viestejä, joiden avulla pyydät suostumusta käyttäjiltä. Voit luoda uusia viestejä, kohdistaa niitä käyttäjille ja mitata, miten hyvin suostumusviestisi aktivoivat heitä.

Yksityisyys ja viestit ‐työkalulla voit hallinnoida käyttäjäviestejä, joita luot ja kohdistat käyttäjille sivustollasi. Käyttäjäviesteissä on tietoja pyynnöstäsi ja eri valintoja viestin tyypin ja valitsemiesi asetusten mukaan. Yksityisyys ja viestit ‑työkalun avulla voit kerätä käyttäjiltäsi suostumuksen tai tiedon siitä, että käyttäjä ei halua antaa suostumusta, mitä edellytetään esimerkiksi EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa (GDPR) ja Kalifornian kuluttajatietosuojalaissa (CPRA).

Saatavilla on useita erityyppisiä käyttäjäviestejä, ja jokaisen viestityypin avulla voit sujuvoittaa tiettyä prosessia.

Tämä artikkeli sisältää yhteenvedon Yksityisyys ja viestit ‑sivun osista ja saatavuudesta.

Aloittaminen

Pääset Yksityisyys ja viestit ‑sivulle kirjautumalla AdMob-tilillesi ja klikkaamalla AdMobin sivupalkista Yksityisyys ja viestit.

Asetukset

Jos olet aiemmin hallinnoinut käyttäjäviestejä Funding Choicesin avulla, nykyiset viestisi ja asetuksesi (myös mainoskumppanivalinnat) on siirretty Tietosuoja ja viestit ‑työkaluun.

Käytä Tietosuoja ja viestit ‑työkalua tilitason tietosuoja- ja viestiasetusten hallinnointiin:

• Yksityisyyteen liittyvien säädösten asetukset: Kunkin yksityisyyteen liittyvän säädöksen Asetukset-välilehdeltä voit muokata tilitason asetuksia, jotka koskevat tiettyjä yksityisyyteen liittyviä säädöksiä. Voit esimerkiksi valita, minkätyyppisiä mainoksia ja mitä mainoskumppaneita haluat käyttää. Nämä asetukset olivat aiemmin EU-käyttäjäsuostumusasetuksiin ja Yhdysvaltojen osavaltioiden säädöksiä koskeviin asetuksiin liittyvillä sivuilla AdMob-tililläsi (kohdassa "Eston hallinta") tai Ad Manager ‑tililläsi (kohdassa "Järjestelmänvalvoja").
  • Viestiasetukset: Voit muokata Asetukset-välilehdeltä myös tilitason viestiasetuksia, jos käytät käyttäjäviestien luontiin ja ylläpitämiseen Yksityisyys ja viestit ‑työkalua. Kun luot tietyntyyppisen uuden viestin ensimmäisen kerran, sinua saatetaan kehottaa tarkistamaan tärkeimmät tiliasetukset. Voit myös milloin tahansa tehdä muutoksia valintoihisi klikkaamalla Asetukset-välilehteä.

Pääset asetuksiin klikkaamalla Tietosuoja ja viestit. Klikkaa sen viestityypin nimeä, jonka asetuksia haluat katsoa, ja valitse sitten Asetukset.

Lue lisää Tietosuoja ja viestit ‑työkalun asetuksista:

Viestit

Voit luoda uusia viestiluonnoksia, kohdistaa niitä käyttäjille ja mitata, kuinka hyvin sovelluksissasi tällä hetkellä näkyvät viestit aktivoivat käyttäjiä. Viestit-sivu sisältää luettelon viestiluonnoksistasi ja julkaisemistasi viesteistä sekä tiedon siitä, ovatko kyseiset viestit aktiivisia. Lisäksi näet, kuinka moneen sovellukseen viestit liittyvät ja millä kielillä viestit ovat saatavilla.

Pääset viestisivulle klikkaamalla Tietosuoja ja viestit. Klikkaa viestityypin nimeä ja sitten Viestit.

Jos sinulla jonkinlainen Ad Manager-, AdSense- ja AdMob-tilien yhdistelmä, yhdellä tilillä viesteihin tekemäsi muutokset vaikuttavat myös toisiin tileihin. Lue, miten viestit toimivat eri alustoilla.

Tuetut kielet

Voit luoda viestejä useilla eri kielillä. Myös sovelluksissa näkyviä viestejä voi luoda monilla kielillä. Käyttäjälle näkyvän viestin kieli määräytyy laitteen kieliasetuksen mukaan.

GDPR-viesteissä tuetut kielet

bulgaria
englanti (Yhdistynyt kuningaskunta)
englanti (Yhdysvallat)
espanja
hollanti
islanti
italia
japani
katalaani
kreikka
kroatia
latvia
liettua
norja
portugali (Portugali)
puola
ranska
romania
ruotsi
saksa
serbia
slovakki
sloveeni
suomi
tanska
tšekki
turkki
unkari
venäjä
viro

Tuetut kielet IDFA-pohjustusviesteissä

arabia.
bengali
bulgaria
kiina (yksinkertaistettu)
kroatia
tsekki
tanska
hollanti
englanti (Iso-Britannia)
englanti (Yhdysvallat)
viro
filipino
suomi
ranska
saksa
kreikka
heprea
hindi
unkari
islanti
indonesia
italia
japani
korea
latvia
liettua
marathi
norja
persia
puola
brasilianportugali
portugalinportugali
romania
venäjä
sinhala
slovakki
sloveeni
espanja
espanja (Latinalainen Amerikka)
ruotsi
tamili
telugu
thai
turkki
ukraina
urdu
vietnam

Viestien testaaminen

Google User Messaging Platform (UMP) SDK:n avulla voit testata sovelluksesi toimintaa ikään kuin käyttäjän laite olisi ETA-alueella tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Lue lisää maantieteellisestä testauksesta UMP SDK:n avulla Google Developers ‑sivustolta.

Raportointi

Yksityisyyteen liittyvien säädösten tietosivun yläosassa on kortti, joka sisältää käyttäjien aktivoitumismittarit. Niiden avulla saat käsityksen siitä, miten hyviä tuloksia viestisi tuottavat. Voit myös ladata .CSV-tiedoston, jonka avulla voit perehtyä tarkemmin kunkin viestityypin tuloksiin.

Lue lisää mittareista ja viestien aikaansaamista aktivoitumisista.