Advertentiebelevingen blokkeren

Bepaal welke soorten advertenties en advertentiegedrag in aanmerking komen voor uw voorraad

U kunt advertentiebelevingen blokkeren voor weergave in uw netwerk of opgegeven voorraad. Houd er rekening mee dat het aanzetten van blokkeringen uw opbrengst kan verminderen door de weergave van bepaalde advertenties niet toe te staan.

Tip: Ad Exchange-tags kunnen niet worden gebruikt met beveiligingsmaatregelen. Implementeer in plaats daarvan Google-uitgeverstags.

Blokkeringen voor advertentiebelevingen zijn van toepassing op deze transacties:

• Open veilingen
  • Eerste overzicht
  • Privéveilingen

Blokkeringsinstellingen voor privéveilingen bevinden zich in de instellingen voor afzonderlijke veilingen, niet in de instellingen voor beveiligingsmaatregelen van advertentiecontent. Meer informatie

Aan de slag

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beveiligingsmaatregelen en dan Beveiligingsmaatregelen.
  3. Klik op Nieuwe beveiligingsmaatregel en dan Advertentiecontent.
  4. Geef een naam op voor uw beveiligingsmaatregel.
  5. (Optioneel) Selecteer in het dropdownmenu Voorraadtype het medium waarop u de advertentieweergave wilt beheren, zoals Mobiele app.

Specifieke voorraad targeten

1. Zo target u specifieke voorraad:
    1. Selecteer Alleen opgegeven voorraad beveiligen.
    2. Klik op Targeting toevoegen en selecteer een item in het dropdownmenu.
    3. Klik voor het item dat u heeft toegevoegd op Uitvouwen en maak uw targetingselecties.
    4. (Optioneel) Als u het item wilt sluiten, klikt u op Collapse en voegt u zo nodig meer targeting toe.
      Bekijk meer informatie over targeting in beveiligingsmaatregelen.

Blokkeringen voor advertentiebelevingen aanzetten

1. Klik onder Blokkeringen naast Advertentiebelevingen op Toevoegen.
  2. Als u een blokkering wilt aanzetten, zet u de schakelaar op Aan Aanzetten.
    Blokkeringen voor advertentiebelevingen zijn onder andere:
    • Display-advertenties blokkeren: Hiermee worden alle display-advertenties geblokkeerd. Staat alleen videoadvertenties toe voor getargete voorraad. In-stream voorraad blijft videoadvertenties tonen.
    • Niet-in-stream videoadvertenties blokkeren: Blokkeert display-advertenties die VAST zijn of anderszins een videobestand bevatten zoals een mp4-, webm- of hls-bestand. Dit omvat videoadvertenties die buiten een videospeler worden weergegeven. Voor native video moeten gebruikers van de begeleide ontwerpeditor voor native video een native videostijl instellen om hun voorraad in aanmerking te laten komen.

U kunt de opties Display-advertenties blokkeren en Niet-in-stream videoadvertenties niet tegelijkertijd aanzetten, omdat alle advertenties dan worden geblokkeerd.

3. Klik op Updaten.

Meer beveiligingsmaatregelen

1. Voeg zo nodig meer beveiligingsmaatregelen toe en klik op Opslaan.