Regelitems

Over targeting

Adverteerders of kopers willen meestal een bepaalde doelgroep of demografie bereiken met hun campagnes. Met behulp van targeting kunt u expressies ontwikkelen waarmee wordt bepaald hoe en waar advertenties worden weergegeven voor betere aansluiting op de doelen van uw adverteerders of kopers. Targeting kan breed of gedetailleerd zijn.

Belangrijke begrippen

Enkele belangrijke concepten die handig zijn om te weten:

Doorgaans wordt targeting toegepast op regelitems of voorgestelde regelitems. Targeting is echter van toepassing op veel onderdelen van Ad Manager. Denk hierbij aan Beveiligingen en uniforme prijsregels, functies waarmee u uw voorraad in de open veiling kunt beheren. Het maakt niet uit waar u targeting gebruikt: de concepten en het gedrag zijn hetzelfde in Ad Manager.

U vindt meer informatie over hoe u targeting kunt toevoegen in:

Targetingbeperkingen

U mag geen persoonlijke gegevens (zoals namen, adressen of gebruikers-ID's) in de targeting opnemen. Maskeer deze informatie met een coderingsmethode naar keuze. Controleer daarbij wel of uw traffickers de waarden weer kunnen decoderen om een regelitem in te stellen.

Ad Manager leest de cookies van uw site niet en heeft geen verbinding met uw websystemen. JavaScript-tagging is de enige manier om gegevens van webpagina's door te geven aan Ad Manager. U moet gegevens doorgeven aan Google Ad Manager op elke pagina, omdat de gegevens niet worden opgeslagen bij de gebruiker.

Google Ad Manager deelt geen gegevens met andere uitgevers, dus er is geen ingebouwde pool met demografische gegevens om te targeten.