Geautoriseerde verkopers specificeren via ads.txt/app-ads.txt

De ads.txt-/app-ads.txt-syntaxis valideren

Syntaxis valideren en problemen met de syntaxis oplossen

Nadat u een ads.txt-/app-ads.txt-bestand heeft gemaakt:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Ads.txt-beheer.
  3. Ad Manager geeft standaard de web ads.txt-bestanden weer. Klik op het tabblad app-ads.txt om de app-ads.txt-bestanden te bekijken.
  4. Klik in de kolom Actie op de link Oplossen of Weergeven in de betreffende rij om de instellingen van het bestand te bewerken. Hiermee wordt de versie van het bestand geopend dat het laatst is gecrawld door Google. Als er wijzigingen zijn aangebracht sinds de laatste keer dat we uw domein hebben gecrawld, is dit bestand mogelijk verouderd.
  5. Controleer de syntaxis van de velden in het dialoogvenster. Bekijk een volledig voorbeeld van de ads.txt-/app-ads.txt-syntaxis.
  6. Plaats de muisaanwijzer op een fout-/waarschuwingspictogram om een pop-upbeschrijving te bekijken.
  7. Breng de benodigde correcties aan.
  8. Kopieer de geüpdatete tekst en plak deze in uw ads.txt-/app-ads.txt-bestand.
  9. Stuur het bestand naar uw webmaster en laat deze het bestand uploaden naar uw rootdomein.
  10. Controleer na 48 uur of het geüpdatete ads.txt-/app-ads.txt-bestand kan worden gecrawld.

Fouten in ads.txt-/app-ads.txt-bestanden

Als een rij onjuiste opmaak bevat waardoor delen van het ads.txt-/app-ads.txt-bestand niet werken zoals verwacht, wordt er een rood foutpictogram naast de betreffende rij weergegeven.

Bericht Uitleg/oplossing
Elke rij in dit bestand moet 3 of 4 velden bevatten. Alle regels zonder opmerkingen in het bestand moeten precies 3 of 4 door komma's gescheiden velden bevatten.
De Google-uitgever-ID moet een nummer van 16 cijfers met het voorvoegsel 'pub-' zijn.

Neem alleen het voorvoegsel pub- en de numerieke code van 16 cijfers op in uw declaratie. Verwijder het productspecifieke voorvoegsel (bijvoorbeeld ca- of ca-video-).

De uitgever-ID van uw primaire Ad Exchange-account en andere gekoppelde accounts vinden:

Log in bij Google Ad Manager en klik op Beheerder en dan Algemene instellingen.

Het verkeerstype moet 'DIRECT' of 'RESELLER' zijn. Voor alle rijen waarop geautoriseerde verkopers worden aangegeven, moet 'DIRECT' of 'RESELLER' zijn opgenomen in veld 3.

Waarschuwingen in ads.txt-/app-ads.txt-bestanden

Als een rij andere problemen bevat die niet noodzakelijkerwijs tot gevolg hebben dat het ads.txt-/app-ads.txt-bestand niet werkt, wordt er een geel waarschuwingspictogram naast de betreffende rij weergegeven.

Bericht Uitleg/oplossing
Dubbele regel. Deze rij is een exacte kopie van een andere rij in het bestand. Verwijder een van de dubbele rijen.
Geef contactgegevens op voor de eigenaar van dit bestand. Voeg een rij aan het bestand toe die alleen contactgegevens bevat. Bijvoorbeeld:
contact=adops@example.com
Het google.com-verkopersaccount dat u heeft opgegeven, is niet gekoppeld aan dit Ad Manager-netwerk. We kunnen alleen uitgever-ID's verifiëren die horen bij verkopersaccounts die zijn gekoppeld aan uw Ad Manager-netwerk. Als u een uitgever-ID opneemt die hoort bij een verkopersaccount dat niet is gekoppeld aan uw netwerk, kunnen we niet controleren of de ID correct is.
De tag-ID voor Google-uitgeversaccounts is f08c47fec0942fa0. Als u veld 4 gebruikt om de ID van een certificeringsinstantie op te nemen, is dit de enige geldige waarde voor google.com-verkopersaccounts.

Fouten die specifiek zijn voor de declaratie inventorypartnerdomain

Ad Manager geeft momenteel geen fouten weer met betrekking tot inventorypartnerdomain in de diagnostische gegevens of editor-interface van ads.txt/app-ads.txt. Als u inventorypartnerdomain implementeert voor toepassingen voor voorraad delen, volgt u de instructies in ads.txt/app-ads.txt en partners voor voorraad delen.