Audio beheren

Upload nieuw advertentiemateriaal naar de advertentiebibliotheek

In de advertentiebibliotheek is al het naar Ad Manager geüploade advertentiemateriaal opgeslagen

In de advertentiebibliotheek is al het naar Ad Manager geüploade advertentiemateriaal opgeslagen, waaronder advertentiemateriaal dat rechtstreeks aan regelitems is toegevoegd. Advertentiemateriaal dat rechtstreeks aan de advertentiebibliotheek is toegevoegd, moet eerst aan een adverteerder worden gekoppeld. Advertentiemateriaal dat aan regelitems is toegevoegd, is gekoppeld aan de adverteerder die is opgegeven in de order van het regelitem.

Advertentiemateriaal in de advertentiebibliotheek kan worden gebruikt in regelitems, waarbij de in de order opgegeven adverteerder ook de adverteerder is die aan het advertentiemateriaal is gekoppeld. U kunt in de advertentiebibliotheek ook advertentiemateriaal kopiëren om dit opnieuw te gebruiken.

Advertentiemateriaal zoeken

Advertentiemateriaal wordt ingedeeld in de advertentiebibliotheek onder Weergave en dan Advertentiemateriaal.

Standaard advertentiemateriaal is een afzonderlijke advertentie. Hoofd- of begeleidend advertentiemateriaal maakt het mogelijk dat een primaire advertentie wordt weergegeven met andere, secundaire advertenties.

Verschillende typen advertentiemateriaal zijn te vinden onder:

• Display-advertentiemateriaal

Zoek naar display-advertentiemateriaal, waaronder op templates gebaseerd advertentiemateriaal en al het native-videoadvertentiemateriaal.

Bij display-advertentiemateriaal wordt hoofdadvertentiemateriaal zonder begeleidend advertentiemateriaal weergegeven. Hoofdadvertentiemateriaal wordt onder 'Hoofd/begeleidend' vermeld met het begeleidende advertentiemateriaal.

• Hoofd/begeleidend

Zoek naar hoofdadvertentiemateriaal en bijbehorend begeleidend advertentiemateriaal van uitsluitend het type display-advertentiemateriaal (geen VAST-advertentiemateriaal en bijbehorend begeleidend advertentiemateriaal).

• VAST-advertentiemateriaal

Zoek naar typen video- en audioadvertentiemateriaal samen met optioneel bijbehorend begeleidend advertentiemateriaal.

Nieuw advertentiemateriaal toevoegen

Regelitems zijn beperkt tot advertentiemateriaal in de bibliotheek met dezelfde formaten als de formaten die zijn opgegeven in het regelitem, en zijn beperkt tot advertentiemateriaal uit de bibliotheek dat aansluit op het type advertentiemateriaal of andere advertentiemateriaalvereisten van het regelitem.

U kunt verschillende typen advertentiemateriaal toevoegen. Als u niet bekend bent met de verschillende typen, bekijkt u de typen display-advertentiemateriaal of de typen video- en audioadvertentiemateriaal.

Advertentiemateriaal toevoegen aan de bibliotheek met advertentiemateriaal:

1. Ga naar Weergave en dan Advertentiemateriaal en dan:

• Display-advertentiemateriaal
      • Standaard
      • Hoofd/begeleidend
    • VAST-advertentiemateriaal
  2. Klik op Nieuw advertentiemateriaal.
  3. Selecteer een adverteerder en klik op OK.
  4. Kies een van de toepasselijke typen advertentiemateriaal: display of video en audio.

Als u een native indeling, aangepaste template voor advertentiemateriaal of standaardtemplate wilt toevoegen, moet u een template uit een lijst kiezen en op Doorgaan klikken.

5. Vul de vereiste gegevens in of upload de vereiste items en klik op Opslaan.

Vereisten voor advertentiemateriaal

De vereiste informatie of items kunnen verschillen, afhankelijk van het type advertentiemateriaal dat u heeft geselecteerd. Raadpleeg voor meer informatie over elk type advertentiemateriaal de volgende artikelen in het Helpcentrum:

Activeren of deactiveren

Nieuw advertentiemateriaal is standaard ingesteld op Actief en kan onmiddellijk worden gekoppeld aan regelitems. U kunt advertentiemateriaal deactiveren of activeren via de tabel bij Weergave en dan Advertentiemateriaal. Advertentiemateriaal dat niet in aanmerking komt voor deactivering in deze tabel, is onder andere:

• Advertentiemateriaal dat hoort bij een set met hoofd-/begeleidend advertentiemateriaal
  • VAST-advertentiemateriaal
VAST-advertentiemateriaal kan worden geactiveerd of gedeactiveerd via het bijbehorende regelitem.

Gedeactiveerd advertentiemateriaal zorgt dat alle koppelingen van advertentiemateriaal van het regelitem inactief zijn en kan pas worden toegevoegd aan regelitems nadat het opnieuw is geactiveerd. U vindt meer informatie in Status van advertentiemateriaal.

Advertentiemateriaal kopiëren

U kunt advertentiemateriaal kopiëren om nieuwe versies te maken:

1. Ga naar Weergave en dan Advertentiemateriaal.

2. Selecteer het advertentiemateriaal dat u wilt kopiëren.

3. Klik op Kopiëren om het advertentiemateriaal te kopiëren onder dezelfde adverteerder of klik op Kopiëren naar om een andere adverteerder te selecteren.

Gekopieerd advertentiemateriaal heeft dezelfde naam met de toevoeging '(kopie)', dezelfde items en dezelfde instellingen als het oorspronkelijke advertentiemateriaal.

Beperkingen voor het kopiëren van advertentiemateriaal

• Advertentiemateriaal met aangepaste items of dat is gemaakt via templates voor advertentiemateriaal kan maar één keer worden gekopieerd naar een andere adverteerder.
  • Videoadvertentiemateriaal kan niet naar een andere adverteerder worden gekopieerd.

Advertentiemateriaalstatus

Koppelingsstatus versus status van advertentiemateriaal

Er zijn twee statussen voor advertentiemateriaal waar u op moet letten:

• Status van het advertentiemateriaal zelf
  • Status van de koppeling van advertentiemateriaal van het regelitem

Als u niet bekend bent met het verschil tussen deze statussen, bekijkt u Koppeling van advertentiemateriaal versus status van advertentiemateriaal voor meer informatie. U leest dan meer over de interactie tussen de status van advertentiemateriaal en koppelingsstatus zoals in dit gedeelte wordt beschreven.

De status van advertentiemateriaal kan op elk moment worden gedeactiveerd of opnieuw worden geactiveerd. Nieuw advertentiemateriaal is standaard ingesteld op 'Actief'. U hoeft de status van advertentiemateriaal niet te wijzigen voor een nieuwe status, tenzij u deze moet deactiveren.

Gedeactiveerd advertentiemateriaal:

Als het advertentiemateriaal wordt gedeactiveerd, worden alle bijbehorende koppelingen van advertentiemateriaal ook gedeactiveerd. Als een koppeling van advertentiemateriaal inactief is, wordt de weergave van het advertentiemateriaal aan gebruikers gestopt.

Opnieuw geactiveerd advertentiemateriaal kan weer worden gekoppeld aan nieuwe regelitems. Koppelingen van advertentiemateriaal voor regelitems moeten opnieuw worden geactiveerd voordat het advertentiemateriaal weer kan worden getoond aan gebruikers via die regelitems. Bekijk meer informatie over hoe u een koppeling van advertentiemateriaal wijzigt.

Bepaald advertentiemateriaal komt niet in aanmerking voor deactivering omdat dit van invloed kan zijn op de weergave van hoofd-/begeleidend advertentiemateriaal in de set. Advertentiemateriaal dat niet in aanmerking komt voor deactivering omvat:

• Advertentiemateriaal dat hoort bij een set met hoofd-/begeleidend advertentiemateriaal
  • VAST-advertentiemateriaal

Gedeactiveerd advertentiemateriaal activeert een Ad Manager-melding, zodat u een melding over ontbrekend advertentiemateriaal te zien krijgt.