Basisprincipes van weergave

Manieren om transacties uit te voeren in Ad Manager

Meer informatie over methoden om gegarandeerde en niet-gegarandeerde deals af te ronden

In Ad Manager kunt u op verschillende manieren onderhandelen over campagnes en campagnes afronden. In dit artikel vindt u meer informatie over deze manieren en de gebruikte terminologie om ze te beschrijven.

• In de kolommen Programmatic en Traditioneel worden manieren weergegeven waarop partijen (kopers en verkopers) transacties kunnen uitvoeren of kunnen onderhandelen
  • In de rijen Gegarandeerde campagnes en Niet-gegarandeerde campagnes wordt het type toezegging tussen partijen weergegeven

Soorten transacties

Programmatic

Traditioneel

Gegarandeerde campagnes

Gereserveerde voorraad

Sponsoring

Standaard

'Programmatic Guaranteed' verwijst naar een van deze regelitemtypen. Meer informatie over Programmatic Guaranteed-regelitems

Sponsoring

Standaard

Niet-gegarandeerde campagnes

Niet-gereserveerde voorraad

Voorkeursdeals

Indirect verkocht

• Open veilingen (Ad Exchange)
  • Open bieden
  • Privéveilingen
  • Eerste overzicht
  • AdSense

Prijsprioriteit

Netwerk

Bulk

Google is geen partij bij de contracten tussen uitgevers en externe SSP's voor de verkoop van digitale voorraad en legt geen beperkingen op aan dergelijke partijen met betrekking tot onderhandelen over specifieke voorwaarden of prijsregels.

Regelitems voor eigen advertenties en kliktracking

Regelitems voor eigen advertenties en regelitems voor kliktracking vertegenwoordigen geen transacties met kopers.

• Regelitems voor eigen advertenties worden meestal gebruikt om de producten en services van uw keuze te promoten. Vaak zijn dit uw eigen producten en services. Hiermee wordt geen opbrengst gegenereerd. Meer informatie over regelitems voor eigen advertenties
  • Regelitems voor kliktracking zijn een mechanisme waarmee u kunt zien hoe vaak een bezoeker van uw website of app op een specifieke link klikt. Deze regelitems geven geen advertenties weer en genereren geen opbrengst. Meer informatie over regelitems voor kliktracking

Betekenis van termen

Er worden een aantal termen gebruikt om de verschillende transacties en dealtypen te beschrijven. We leggen ze hieronder kort uit.

Term of woordgroep Gebruik

Indirect verkocht

Transacties worden als volgt gekenmerkt:

• Op veilingen gebaseerd, een één-op-veel-relatie tussen u en meerdere kopers
  • Geen voorwaarden, toezeggingen of verplichtingen om te leveren volgens een overeenkomst buiten één veilinggebeurtenis
  • Er zijn mogelijk mechanismen om sommige kopers voorkeurstoegang tot voorraad te geven waarbij deze kopers voorrang krijgen op andere kopers

Er vindt geen rechtstreekse onderhandeling plaats voor deze transactie.

Direct verkocht

Transacties komen voort uit onderhandelingen tussen u en één koper, een één-op-één-relatie tussen u en een koper.

Een specifieke prijs maakt deel uit van onderhandelde voorwaarden, evenals specifieke voorraad, hoewel de voorraad wel of niet is gereserveerd voor de koper, afhankelijk van de transactie.

Programmatic versus traditioneel

Traditionele transacties

Voorwaarden worden onderhandeld en afgerond buiten Ad Manager, bijvoorbeeld via e-mail, spreadsheets of pdf's. Details worden handmatig in orders en regelitems ingevoerd, en advertentiemateriaal wordt handmatig geüpload of beheerd in Ad Manager. Facturering, betalingen en afstemming worden allemaal handmatig door u afgehandeld.

Alle traditionele campagnes zijn direct verkocht.

Programmatic transacties

Programmatic transacties zijn geautomatiseerd. Ze worden systematisch afgerond (in een veiling) en het advertentiemateriaal wordt weergegeven zonder handmatige tussenkomst en beheer door u. De verkoper host het advertentiemateriaal en Ad Manager stuurt een verzoek naar het advertentiemateriaal als de transactie is voltooid.

Programmatic direct

In het verleden werden programmatic transacties altijd indirect verkocht, op een veiling, in een één-op-veel-relatie tussen u en meerdere kopers, zonder specifieke voorwaarden buiten de veilinggebeurtenis.

Met Programmatic direct kunt u echter onderhandelen over direct verkochte campagnes terwijl u de voordelen van programmatic technologie benut.

De voorwaarden worden automatisch onderhandeld en systematisch afgerond binnen Ad Manager. Advertentiemateriaal wordt door de koper gehost en beheerd. Facturering, betalingen en afstemming worden allemaal automatisch afgehandeld door Google.

Programmatic Guaranteed

Verwijst naar voorgestelde regelitems van het type 'Standaard' of 'Sponsoring' onder de functie Programmatic direct.

Met Programmatic direct kunt u ook onderhandelen over voorkeursdeals, een niet-gegarandeerd regelitemtype (niet-gereserveerde voorraad).

Gegarandeerd versus niet-gegarandeerd

Beschrijft het soort verbintenis dat u en de koper hebben. Niet-gegarandeerde campagnes zijn niet contractueel verplicht om te leveren. Gegarandeerde campagnes zijn contractueel verplicht om te leveren op basis van voorwaarden waarover met een koper is onderhandeld.