Videoadvertentieregels voor sessies

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Met videoadvertentieregels voor sessies kunt u instellen wanneer en hoe prerolls worden weergegeven in meerdere videostreams. Ze zijn van toepassing op het volledige bezoek van een gebruiker aan de content van uw netwerk. U kunt bijvoorbeeld een advertentie weergeven bij de eerste video tijdens het bezoek van een gebruiker aan uw site en daarna om de 3 video's, ongeacht waar de video's worden weergegeven.

Met standaard advertentieregels kunt u instellen wanneer en hoe videoadvertenties worden weergegeven met 1 stream.

Bekijk meer informatie over de vereisten voor het gebruik van videoadvertentieregels.

Specifieke vereisten voor videoadvertentieregels voor sessies

Videoadvertentieregels voor sessies kunnen alleen worden toegepast op preroll-advertenties.

Hiervoor is een gebruikers-ID vereist, zoals een cookie, AdID, IDFA of PPID. Als er geen ID aanwezig is, wordt er geen rekening gehouden met advertentieregels voor sessies en wordt in plaats daarvan een standaardregel met een lagere prioriteit geselecteerd voor weergave.

Als een PPID is verstrekt en programmatic advertentiemateriaal voor Display & Video 360 in aanmerking komt voor weergave voor advertentieverzoeken die worden beheerd door een advertentieregel voor sessies, wordt de frequentielimiet soms niet toegepast. In dat geval blijven gebruikers advertenties krijgen nadat ze de limiet hebben bereikt.

Videoadvertentieregels voor sessies werken standaard alleen als een vertoning wordt gepingd. Het is wel mogelijk dat een op verzoeken gebaseerde advertentieregel voor sessies ervoor zorgt dat de sessieteller voor een verzoek/codeweergave wordt verhoogd in plaats van voor een vertoning. Dit kan handig zijn als uw netwerk gebruikmaakt van strakke timingperioden of als verzoeken geografisch worden verspreid en niet op tijd kunnen worden gekoppeld voor het volgende advertentieregelverzoek.

Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie over op verzoeken gebaseerde advertentieregels voor sessies.

Gerelateerde Skillshop-trainingscursus bekijken

Een videoadvertentieregel voor sessies maken

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Video en dan Advertentieregels en dan Nieuwe advertentieregel.

3. Geef een naam op, selecteer het type Sessie en selecteer een prioriteit.

4. Configureer uw regel op basis van de opties voor advertentieregels voor sessies.

5. Definieer datuminstellingen. Desgewenst kunt u de toepassing van de regel uitstellen of een limiet instellen voor het aantal dagen waarop de regel wordt toegepast op basis van de publicatiedatum.
  6. Configureer de targeting om deze regel toe te passen op bepaalde advertentieverzoeken. Advertentieregels zonder specifieke targeting zijn van toepassing op alle advertentieverzoeken, op volgorde van prioriteit.
  7. Klik op Opslaan.

Standaard- en sessieregels kunnen niet op hetzelfde verzoek worden toegepast. Als regels van beide typen in aanmerking komen, is de regel met hogere prioriteit van toepassing. Dit kan handig zijn als u uitsluitend om de paar video's advertenties wilt weergeven, maar ook wilt zorgen dat een video met een sponsoring altijd een advertentie toont.

Opties voor advertentieregels voor sessies

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Weergavefrequentie prerolls
Frequentie

Hiermee worden preroll-advertentiepods weergegeven op basis van het video- of minuutinterval dat u instelt, per sessie. Stel bijvoorbeeld '3 video's' in om prerolls elke drie video's weer te geven (ook als de gebruiker deze video's via verschillende streams op de pagina bekijkt), of stel '3 minuten' in om advertenties elke 3 minuten weer te geven (ook als de gebruiker één stream bekijkt).
Eerste preroll Hiermee wordt de eerste video-preroll weergegeven op de minuut- of videowaarde die u instelt, afhankelijk van of uw frequentie is ingesteld op minuten of video's.
Advertentiepods en templates voor advertentie-onderbrekingen
Type pod

Advertentiepods zijn groepen advertenties die op volgorde worden weergegeven. Met standaardpods kunt u het maximale aantal advertenties en de maximale duur voor elke advertentie opgeven. Met geoptimaliseerde pods kunt u bovendien de maximale podduur opgeven.
Max. advertenties De limiet voor het aantal advertenties dat in een pod kan worden weergegeven. De optie 'Geen maximum' is alleen beschikbaar voor geoptimaliseerde pods.
Maximum advertentieduur De limiet voor de duur van elke advertentie in de pod. Als er geen advertenties van de opgegeven duur beschikbaar zijn om een vereiste advertentieruimte te vullen, wordt die ruimte niet gevuld.
Max. duur pod De limiet voor de duur van de volledige pod, wat de totale duur is van alle advertenties die in de pod kunnen worden weergegeven. Deze optie is alleen beschikbaar voor geoptimaliseerde pods.
Template voor advertentie-onderbreking Voor geoptimaliseerde pods definieert u met advertentieplaatsingen hoe advertenties moeten worden weergegeven. U kunt maximaal 10 advertentieplaatsingen per template voor advertentie-onderbreking instellen.