Regelitems

Advertenties met beloning voor internet distribueren

Gebruik indelingen voor advertenties met beloning zodat gebruikers beloningen kunnen ontvangen voor het bekijken van advertenties op webpagina's. #rewarded

bookmarkGa naar: Vereisten en beperkingenAdvertenties met beloning voor internet distribuerenPrognose en rapportage van advertenties met beloning voor internet

Advertenties met beloning zijn ook beschikbaar voor apps, voor alle uitgevers.

U kunt advertenties met beloning distribueren via Google Ad Manager-webvoorraad voor desktop, mobiel en tablet. Via de advertentiebeleving met beloning kunnen gebruikers zich vrijwillig aanmelden voor een advertentiebeleving in ruil voor een beloning.

Advertenties met beloning worden ondersteund voor reserveringen, voorkeursdeals, open veilingen, privéveilingen en Programmatic Guaranteed. Uitgevers die voorraad met beloning gebruiken, moeten zich houden aan het beleid voor advertentieblokken die beloningen aanbieden.

Voorbeelden van een advertentiebeleving met beloning

Een gebruiker stemt ermee in een videoadvertentie te bekijken of een display-advertentie te bekijken om een beloning te ontvangen. Het gaat in dit geval bijvoorbeeld om 3 nieuwsartikelen, 10 gouden munten, een extra leven in een game, wifi-toegang op een luchthaven, enzovoort.

Vereisten en beperkingen

• Zorg ervoor dat de beveiligingsmaatregel Niet-in-stream videoadvertenties blokkeren uitstaat.
  • Advertenties met beloning komen in aanmerking voor pagina's die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten (bijvoorbeeld <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">).
  • Uitgevers zijn verantwoordelijk voor weergave van het scherm waar de gebruiker de advertentie met beloning bekijkt en voor levering van de beloning aan de gebruiker. In het geval van nieuws kan dit uw betaalmuur zijn (uw eigen of een betaalmuuroplossing van een derde). In het geval van wifi-toegang kan die uw toegangspagina voor de wifi-verbinding zijn.
  • Ad Manager haalt de content van de videoadvertentie vooraf op en genereert de advertentie met de bijbehorende gebruikersopties (zoals een sluitknop en volumebeheer).
  • Advertenties met beloning voor internet worden standaard gevuld via video en display-vraag.

Als u uw voorraad met beloning alleen via videovraag wilt laten vullen, kunt u een aanvraag indienen om display-vraag te blokkeren voor getargete voorraad. Zo wordt alleen videovraag weergegeven in uw voorraad met beloning. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

Gebruikerservaring voor advertenties met beloning voor internet

• Voor sommige vraagtypen worden advertenties met beloning voor internet automatisch afgespeeld met het geluid aan. Voordat de advertentie wordt gestart, wordt de gebruiker gevraagd de video verder met geluid af te spelen of te annuleren.
  • Als de gebruiker ervoor kiest de advertentie niet te bekijken of erop klikt om de advertentie te sluiten voordat deze is voltooid, wordt de gebruiker gevraagd te bevestigen dat hij of zij ermee akkoord gaat dat de beloning hiermee verloren gaat.
  • Vertoningen worden geteld als de advertentie wordt getoond. De advertentie moet 3 seconden in beeld zijn voordat er een beloning wordt toegekend.
  • Een voltooide weergave vindt plaats wanneer een video is voltooid, een bepaalde weergavetijd is bereikt of wanneer de drempel voor overslaan is bereikt (voor TrueView-advertenties).
  • Advertenties met beloning voor internet blijven staan wanneer de advertentie is voltooid en moeten door de gebruiker worden gesloten.

Advertenties met beloning voor internet instellen en distribueren in Ad Manager

Wanneer u een advertentieblok maakt of een regelitem maakt voor advertenties met beloning voor internet, moet u rekening houden met deze instellingen:

Advertentieblokken

• Formaat: Advertentieblokformaten hebben geen invloed op de advertentieweergave voor advertenties met beloning voor internet.
  • Beloning: Hoewel Ad Manager standaard 1 beloning biedt voor het bekijken van een advertentie, kunt u klikken om deze instelling te overschrijven. Als u bijvoorbeeld twintig levens in een game wilt aanbieden als beloning, geeft u bij 'Beloningsbedrag' '20' op en bij 'Beloningstype' 'levens'.

Regelitems

• Voorraadgrootten: Voor reserveringsregelitems selcteert u het advertentietype Video of audio en geeft u een verwacht advertentiemateriaalformaat op van 1x1v (Video/VAST). Selecteer voor Ad Exchange-regelitems het advertentietype Display (standaard) en geef een verwacht advertentiemateriaalformaat op van 1x1 (Aangepast).
  • Type: Voor reserveringen stelt u het type in aan de hand van prioriteit. Voor Ad Exchange gebruikt u het regelitemtype Ad Exchange.

Advertenties met beloning voor internet gebruiken GPT-code om een vergelijkbare beleving te bieden als advertenties met beloning voor apps.

Verificatie aan de serverzijde is een functie alleen voor apps en is niet beschikbaar voor webgebruik.
Bekijk voorbeeldcode, gebeurtenisbeschrijvingen en de Rewarded Web API

Het onderstaande voorbeeld laat het volgende zien:

• Er zijn 3 gebeurtenissen om in de gaten te houden:
    • rewardedSlotReady wordt geactiveerd wanneer de advertentie met beloning beschikbaar is en kan worden weergegeven aan de gebruiker.
    • rewardedSlotGranted wordt geactiveerd als de gebruiker de beloning kan ontvangen. Omdat de beloning door een bepaalde vraag wordt toegekend voordat de advertentie is afgelopen, moet u rewardedSlotGranted in de gaten houden om deze gebeurtenis correct te bepalen.
    • rewardedSlotClosed wordt geactiveerd als de gebruiker op de knop Sluiten klikt, ongeacht of er een beloning is toegekend.
  • Als u de beloning wilt verstrekken, moet uw code evt.makeRewardedVisible() aanroepen.
  1. GPT maakt een ins-element onderaan het element body aan het einde van het document om de kans op z-index-collusie te verkleinen. Het advertentiemateriaal wordt weergegeven binnen het frame en ins is ingesteld op display:none.
  2. Wanneer evt.makeRewardedVisible() wordt aangeroepen (retourneert true indien geslaagd), wordt ins zichtbaar gemaakt en op het volledige scherm weergegeven.
  3. Zodra dit is voltooid, verwijdert GPT het ins-element en wordt destroySlots aangeroepen voor de ruimte.

Voorbeeld van GPT-code

<!DOCTYPE html>
<html>
   <head>
      <meta charset="UTF-8">
      <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
      <title>
         Testpagina voor advertentieruimte met beloning
      </title>

<script src="//www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js"></script>
      <script>

googletag = window.googletag || {cmd: []};

googletag.cmd.push(() => {

const rewardedSlot = googletag.defineOutOfPageSlot(

'/1234/main/top',
       googletag.enums.OutOfPageFormat.REWARDED)

.addService(googletag.pubads());

googletag.enableServices();

googletag.pubads().addEventListener('rewardedSlotReady',
       function(evt) {

if (confirm('want to see a rewarded ad?')) {

evt.makeRewardedVisible();

} else {

googletag.destroySlots([rewardedSlot]);

}

});

googletag.pubads().addEventListener('rewardedSlotGranted',
       function(evt) {

alert('granted! ' + JSON.stringify(evt.payload));

});

googletag.pubads().addEventListener('rewardedSlotClosed',
       function(evt) {

alert('Closed by the user!');
         googletag.destroySlots([rewardedSlot]);

});

googletag.display(rewardedSlot);

});

</script>
   </head>
   <body>
       <p>
           Onderkant van de pagina...
       </p>

</body>
</html>

Bekijk een voorbeeldtestpagina.

Rewarded Ad Web API

Aanroep Beschrijving gebeurtenis
SlotRenderEndedEvent Gestarte advertenties
rewardedSlotGranted Advertentie verstrekt beloning
rewardedSlotClosed Gebruiker klikt op de sluitknop

Vernietig de advertentieruimte als rewardedSlotClosed wordt aangeroepen.

Aanvullende vereisten en beperkingen

• U kunt geen verzoeken indienen voor meerdere advertenties met beloning tegelijk. Zodra de eerste ruimte met beloning zichtbaar is, wordt de tweede niet weergegeven.
  • U moet advertenties sluiten in plaats van erop te vertrouwen dat GPT dit doet.
  • Maak onderscheid tussen advertenties met beloning en advertenties zonder beloning. Geef geen beloningsprompt weer voor een advertentie zonder beloning.
  • Zorg ervoor dat de gebruiker de video bekijkt om de beloning te ontvangen.
  • Op dit moment is de vernieuwingsfunctionaliteit nog niet getest.

Prognose en rapportage van advertenties met beloning voor internet

U kunt een voorraadprognose bekijken voor advertenties met beloning voor internet.

Als u rapporten wilt uitvoeren over de prestaties van advertenties met beloning, selecteert u Platform en dan Interactietype als dimensie om een specificatie te bekijken van vertoningen die verzoeken met beloning waren. Andere verzoeken worden in uw rapport weergegeven met het type 'Onbekend'. Deze dimensie is beschikbaar voor het rapporttype 'Historisch'.

Voeg de dimensie Technologie voor advertentiemateriaal toe aan uw rapporten om het type technologie te identificeren dat wordt gebruikt om advertentiemateriaal weer te geven, zoals video.

Meer informatie over hoe u een rapport maakt.