Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Methoden voor uitgevers om toestemming van gebruikers in de Europese Unie te verkrijgen

Uitgevers kunnen verschillende paden kiezen om toestemming van hun gebruikers in de EER te verkrijgen om zo te voldoen aan het geüpdatete beleid van Google ten aanzien van gebruikers in de Europese Unie.

1. De uitgever ontwikkelt zelf een oplossing voor het verkrijgen van toestemming

1. Ga naar Ad Manager en kies uw aanbieders van advertentietechnologie.
  2. Gebruik de GPT API om advertenties te onderbreken die worden geladen wanneer de pagina wordt geladen (disableInitialLoad()).
  3. Activeer de tool voor het verkrijgen van toestemming en vraag om toestemming voor Google en de geselecteerde aanbieders van advertentietechnologie.
    • Als de gebruiker toestemming geeft voor gepersonaliseerde advertenties, hervat u het laden van advertenties (refresh()).
    • Als de gebruiker geen toestemming geeft voor niet-gepersonaliseerde advertenties, laadt u niet-gepersonaliseerde advertenties (setRequestNonPersonalizedAds(1) + refresh()).
    • Als de gebruiker geen toestemming geeft voor Google, voert u geen aanroep naar Google uit.

U kunt meer informatie bekijken op de Help-pagina Instellingen voor advertentiepersonalisatie in advertentietags voor Google-uitgevers

2. De uitgever maakt gebruik van Financieringskeuzes (bèta)

1. Ga naar Ad Manager en kies uw aanbieders van advertentietechnologie.
  2. Ga naar Financieringskeuzes en geef netwerkcodes op.
  3. Implementeer de Financieringskeuzes-tag op de pagina.
  4. Google-tags houden rekening met de instellingen voor aanbieders van advertentietechnologie.
  5. U kunt de API voor Financieringskeuzes gebruiken voor andere tags dan Google-tags.

U kunt meer informatie bekijken op de Help-pagina Financieringskeuzes

3. De uitgever maakt gebruik van het IAB-framework

We zijn nog niet geïntegreerd met het IAB Transparency & Consent Framework (TCF). We hebben de afgelopen maanden samengewerkt met IAB Europe om te onderzoeken hoe onze producten en beleidsregels het TCF kunnen ondersteunen, maar onze technische integratie is nog niet voltooid.

Totdat de IAB-integratie van Google is voltooid, retourneert Google gepersonaliseerde advertenties voor de aanbieders van advertentietechnologie die zijn geselecteerd in de beheeropties voor aanbieders van advertentietechnologie (ATP) voor uitgevers. Via de gebruikersinterface van Ad Manager houden uitgevers de optie om het signaal voor niet-gepersonaliseerde advertenties op te nemen in hun advertentieverzoek of kunnen ze ervoor kiezen alleen niet-gepersonaliseerde advertenties weer te geven aan alle gebruikers in de EER. Houd er ook rekening mee dat de technische specificaties van het IAB TCF zijn bedoeld voor internet. De specificaties voor mobiele apps zijn nog niet definitief.