Native A/B-experimenten maken

Maximaliseer uw native prestaties via A/B-testen met verschillende native stijlen. Test visuele elementen en andere updates in twee stijlen om te zien welke stijl beter presteert voordat u een wijziging aanbrengt.

Hoe het werkt: De oorspronkelijke stijl waarmee u een nieuw ontwerp wilt testen, is de controlestijl. Het nieuwe ontwerp is experimentstijl. Update de instellingen van de experimentstijl om de prestaties in vergelijking met de controlestijl te verbeteren. Vervolgens kunt u de prestaties van de twee stijlen analyseren en bepalen welke instellingen u wilt behouden.

In native experimenten kunnen uitsluitend twee native stijlen in bestaande native plaatsingen worden vergeleken. Banneradvertenties en native-advertenties in dezelfde advertentieplaatsing kunnen niet worden vergeleken.

Als een experiment is getarget op een native controlestijl waarin zowel programmatic als traditioneel verkeer wordt gebruikt, heeft dit invloed op uw reserveringsverkeer.

Een experiment uitvoeren

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Weergave en dan Native.
  3. Klik in de tabel op een native stijl die aan de volgende twee vereisten voldoet:
    • Heeft de waarde 'Native contentadvertentie', 'Native ad voor app-installatie', 'Native videocontentadvertentie' of 'Native videoadvertentie voor app-installatie' in de kolom 'Indeling'.
    • Heeft de waarde 'Programmatic en traditioneel' in de kolom 'Geschiktheid van deal'.
  4. Klik op de pagina 'Uw native ad stileren' op A/B-experiment maken.
    De instellingen voor 'A/B-experiment uitvoeren' worden in het rechterdeelvenster weergegeven.
  5. Selecteer in het dropdownmenu voor datums wanneer het experiment moet worden uitgevoerd.
  6. Voer onder 'Verkeerstoewijzing' het percentage vertoningen in dat u gedurende het experiment wilt toewijzen aan de experimentstijl. De rest wordt toegewezen aan de controlestijl.
    • Als u bijvoorbeeld 60% van de vertoningen toewijst aan de experimentstijl, wordt de overige 40% toegewezen aan de controlestijl.
    • Voer 50% in voor een gelijkwaardige toewijzing van vertoningen aan de experimentstijl en de controlestijl.
  7. Klik op Experiment en breng wijzigingen aan in de experimentstijl van het experiment.
    Breng de wijzigingen aan waarvan u denkt dat deze voor betere prestaties van de resulterende native-advertenties zullen zorgen.
  8. Klik op Doorgaan, breng eventueel wijzigingen in de targeting aan en klik op Opslaan en voltooien.

Uw experiment analyseren en actie ondernemen

Nadat het experiment twee dagen is uitgevoerd, heeft het systeem waarschijnlijk voldoende resultaten verzameld. U kunt de gegevens doornemen en beslissen of u wilt overschakelen naar de experimentinstellingen.

1. Klik op Weergave en dan Native.
  2. Klik in de tabel op de native stijl waarvoor een experiment wordt uitgevoerd.
    Dergelijke native stijlen bevatten het label 'Actief experiment' in de rij.
  3. Klik rechts op de pagina 'Uw native ad stileren' op Experiment weergeven.
  4. (Optioneel) Als het experiment nog steeds wordt uitgevoerd, kunt u dit onderbreken door het dropdownmenu Actief uit te vouwen en op Onderbreken te klikken.
    Wanneer u een experiment onderbreekt, gaat 100% van het verkeer naar de native controlestijl (oorspronkelijke stijl).
  5. (Optioneel) Klik op Voorbeeld van stijlen bekijken om te zien hoe een resulterende advertentie eruit komt te zien voor elke native stijl.
  6. Bekijk de gegevens om te zien hoe het experiment presteert ten opzichte van de controlestijl (oorspronkelijke stijl).
    Houd rekening met deze verkeerstoewijzing wanneer u de resultaten analyseert. De toewijzing wordt in de linkerbenedenhoek weergegeven.
  7. Nadat het experiment is beëindigd, wordt alle verkeer toegewezen aan de native controlestijl (oorspronkelijke stijl). U kunt op elk gewenst moment de experimentinstellingen toepassen of de instellingen van de controlestijl (oorspronkelijke stijl) behouden.
    • Variant toepassen: De native controlestijl wordt geüpdatet om overeen te komen met de experimentstijl.
    • Variant weigeren: De native controlestijl (origineel) behoudt de bijbehorende instellingen.
    Nadat u op een van deze opties klikt, ontvangt de controlestijl (oorspronkelijke stijl) 100% van de verkeerstoewijzing en wordt de native experimentstijl verwijderd.

De resultaten van een experiment interpreteren

Experimenten tonen de volgende statistieken samen met de waarde '+/-% van controle', waarmee u de prestaties van het experiment en de native controlestijlen kunt vergelijken.

Voorbeeld
Een 'Opbrengst van experiment' van '$ 10.000 / +10,0% van controle' betekent dat de experimentstijl naar verwachting $ 10.000 aan opbrengst zal ontvangen, wat 10% hoger is dan de geschatte opbrengst van de controlestijl (oorspronkelijke stijl).
  • Opbrengst van experiment
    Netto-inkomsten die zijn gegenereerd met weergegeven advertentievertoningen (met aanpassingen voor advertentie-spam en andere factoren). Dit bedrag is een schatting en kan anders uitvallen wanneer uw opbrengsten aan het eind van de maand worden geverifieerd.
  • eCPM van experiment
    Advertentieopbrengst per duizend advertentievertoningen
    eCPM advertentie = opbrengst / advertentievertoningen * 1000
  • Experiment-CTR
    Voor standaardadvertenties is de klikfrequentie (CTR) van de advertentie het aantal advertentieklikken gedeeld door het aantal afzonderlijke advertentievertoningen, uitgedrukt met een percentage.
    Experiment-CTR = klikken / advertentievertoningen * 100
  • Dekking van experiment
    Het percentage advertenties dat is geretourneerd in vergelijking met het aantal aangevraagde advertenties.
    Dekking van experiment = (overeenkomende verzoeken / advertentieverzoeken)