Hoe prognoses werken

Bekijk meer informatie over de parameters die worden gebruikt om beschikbare voorraad te voorspellen. #forecasting #checkinventory

Als u de beschikbare voorraad controleert, doet Ad Manager het volgende:

• Analyseert het regelitem waarvoor u een prognose uitvoert ten opzichte van concurrerende geboekte regelitems.
  • Kijkt naar volledig historisch verkeer van de afgelopen 24 maanden of meer om als basis te gebruiken voor de ontwikkeling en prognose van toekomstige verkeersvolumes.
  • Analyseert een steekproef van advertentiekenmerken uit het recentere verleden voor gedetailleerdere informatie.
  • Houdt rekening met seizoensgebonden trends in berekeningen.

Ad Manager voert aan de hand van deze voorspellingen een simulatie uit voor het regelitem waarvoor de prognose moet worden uitgevoerd. De uitvoer van de simulatie laat zien hoeveel vertoningen er kunnen worden geboekt en hoeveel overeenkomen met de targeting van het regelitem. De voorspelde waarden zijn schattingen, verwijzen naar een deel van de totale gegevens en bieden geen garanties.

Omdat onze analyse van het recente verleden belangrijk is voor een nauwkeurige prognose, raden we u aan 28 dagen te wachten nadat u advertentieblokken, advertentieformaten, sleutel/waarden, enzovoort heeft toegevoegd, voordat u naar prognosecijfers kijkt (hoewel u bepaalde prognosecijfers sneller ziet). Dit geldt ook voor nieuwe productfuncties. U kunt ook uw site vooraf taggen vóór de lancering om prognosegegevens te bekijken zodra een campagne start.

Lagere prioriteit van regelitems

Ad Manager:

1. Bekijkt de huidige staat van het netwerk.
  2. Voert een simulatie uit voor het regelitem waarvoor de prognose moet worden uitgevoerd:
    • Als onderdeel van de simulatie geeft Ad Manager het regelitem eerst een prioriteit lager dan de andere regelitems in het netwerk. Deze kunstmatig verlaagde prioriteit betekent dat het voorspelde regelitem geen vertoningen van andere regelitems kan 'stelen'.
    • Vervolgens voert Ad Manager het voorspelde regelitem met de opgegeven prioriteit uit.
  3. Analyseert de simulatieresultaten om de geschatte cijfers voor de voorspelde vertoningen te krijgen.

Gerelateerde Skillshop-cursus bekijken