Beleidsschendingen uit advertentiemateriaal verwijderen

Google scant Ad Manager-advertentiemateriaal op beleidsschendingen en om malware in advertentiecontent te voorkomen. Als Google een beleidsschending detecteert, wordt de weergave van het advertentiemateriaal tijdelijk onderbroken of definitief gedeactiveerd. Verwijder de beleidsschending om het bestaande advertentiemateriaal opnieuw te distribueren of om nieuw advertentiemateriaal te distribueren.

Vanwege de gevoelige aard van beleidsschendingen kan Google geen aanvullende informatie verstrekken anders dan de informatie die beschikbaar is in de gebruikersinterface van Google Ad Manager.

Google scant advertentiemateriaal dat is gemarkeerd vanwege beleidsschendingen regelmatig opnieuw. De frequentie waarmee opnieuw wordt gescand is afhankelijk van een aantal factoren en is niet iets wat we kunnen versnellen. Als u een campagne zo snel mogelijk wilt uitvoeren, kunt u nieuw advertentiemateriaal distribueren zodra u de beleidsschending heeft opgelost.

Inzicht in de status van advertentiemateriaal met beleidsschending

Aan een beleidsschending gekoppeld advertentiemateriaal heeft een van de volgende 'inactieve' statussen:

Status Beschrijving Wat u moet doen
Uitgeschakeld vanwege beleidsschending Google heeft het advertentiemateriaal uitgeschakeld vanwege een beleidsschending. Het wordt in de toekomst niet opnieuw geactiveerd. Corrigeer de beleidsschending en distribueer nieuw advertentiemateriaal.
Onderbroken vanwege beleidsschending; opnieuw scannen Het advertentiemateriaal wordt momenteel niet weergegeven vanwege een beleidsschending. Het advertentiemateriaal wordt opnieuw gescand en als Google vaststelt dat dit geen beleidsschendingen meer bevat, wordt dit goedgekeurd. Wacht tot Google het advertentiemateriaal opnieuw heeft gescand.
Gewist; geschikt voor weergave Google heeft vastgesteld dat het advertentiemateriaal geen beleidsschendingen meer bevat. Voeg het advertentiemateriaal weer toe aan de regelitems om de weergave te hervatten.

1. Advertentiemateriaal vinden dat in strijd is met het beleid

U kunt filters voor regelitems gebruiken om advertenties met beleidsschendingen te zoeken.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Levering en dan Regelitems en dan Alle regelitems.
  3. Voeg een of beide onderstaande filters toe en gebruik de beschreven criteria. Als u beide filters toevoegt, worden alle advertentiemateriaalitems weergegeven die zijn gemarkeerd voor een beleidsschending, maar die zijn geüpdatet.
  4. Klik op Filters toepassen.

Beleidsschending in een regelitem in de gebruikersinterface van Ad Manager.

Filter Beschrijving
Beleidsschending Bekijk de regelitems met advertentiemateriaal dat een actieve beleidsschending bevat of opnieuw is gescand en goedgekeurd door Google.
  • Begin door het filter Beleidsschending en dan is en dan Gedetecteerd toe te passen. Klik op een regelitem en zoek vervolgens naar advertentiemateriaal met de status Inactief (uitgeschakeld wegens een beleidsschending) of Inactief (onderbroken wegens een beleidsschending; opnieuw scannen).
  • Pas het filter Beleidsschending en dan is en dan Gewist toe nadat u de beleidsschending heeft verwijderd. Klik op een regelitem en zoek vervolgens naar advertentiemateriaal met de status Inactief (gewist; geschikt voor weergave).
Beleidsschending geüpdatet Kies Beleidsschending geüpdatet en dan in de afgelopen, selecteer een periode en pas vervolgens het filter toe om regelitems te bekijken met advertentiemateriaal waarvan de beleidsschendingsstatus is gewijzigd tijdens die periode.

2. Beleidsschendingen oplossen

Als u advertentiemateriaal met een beleidsschending vindt, gaat u naar de detailpagina in Google Ad Manager. De beleidsschending wordt aangegeven in een geel vak aan de bovenkant. Voor gebruikers van Google Ad Manager 360 bevat het vak ook de domeinen die aan de schending zijn gerelateerd.

Beleidsschending in advertentiemateriaal in de gebruikersinterface van Ad Manager.

Volg deze stappen voor de betreffende schending.

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Malvertising in advertentiemateriaal

Het advertentiemateriaal bevat verzoeken aan domeinen die zijn gelinkt aan malvertising. Malvertising vormt een schending van het platformbeleid van Google.

De schending oplossen

• Zorg ervoor dat advertentiemateriaal nooit verzoeken bevat voor de opgegeven domeinen.
  • Als het advertentiemateriaal afkomstig is van een advertentienetwerk/SSP, brengt u het netwerk of de SSP op de hoogte van deze beleidsschending. Volg deze tips om het probleem op te lossen:
    • Zorg dat u contact opneemt met de afdeling voor malvertising.
    • Blokkering van één advertentiemateriaalitem door het advertentienetwerk of de SSP is niet voldoende. Alle vertoonde advertentiemateriaalitems die dit domein laden, moeten worden verwijderd.
  • Voor advertentiemateriaal dat in uw bezit is, verwijdert u alle verwijzingen naar het domein dat in strijd is met het beleid.
Malvertising op de bestemmingspagina

Het advertentiemateriaal leidt naar een bestemmingspagina waarop malvertising wordt gehost of verspreid. Malvertising vormt een schending van het platformbeleid van Google.

De schending oplossen

Controleer de bestemming van de bestemmingspagina. Verwijder alle verwijzingen naar het verdachte domein van de bestemmingspagina. Als het verdachte domein de bestemming is van de bestemmingspagina, kan Google Ad Manager het advertentiemateriaal niet weergeven.

Dit kan gebeuren wanneer de bestemmingspagina advertenties van advertentienetwerken/SSP's bevat. We raden u aan contact op te nemen met uw advertentienetwerken/SSP's om te zorgen dat deze geen advertentiemateriaal laden die verzoeken naar deze domeinen sturen. Volg deze tips om het probleem op te lossen:

• Zorg dat u contact opneemt met de afdeling voor malvertising.
  • Blokkering van één advertentiemateriaalitem door het advertentienetwerk of de SSP is niet voldoende. Alle vertoonde advertentiemateriaalitems die dit domein laden, moeten worden verwijderd.
Juridisch bezwaarlijke content

Het advertentiemateriaal verwijst naar een URL die naar een property met juridisch bezwaarlijke content leidt. De URL kan daarom niet worden omgeleid via een Google-domein of -netwerk.

De schending oplossen

Zorg ervoor dat het advertentiemateriaal of de bestemmingspagina niet verwijst naar of verzoeken stuurt naar het domein dat in strijd is met het beleid. Houd er rekening mee dat het domein dat in strijd is met het beleid dynamisch binnen het advertentiemateriaal of de bestemmingspagina kan worden geladen via scripts van derden.

Verkeerde voorstelling van product

Mogelijk ontbreekt er in de advertentie of op de site belangrijke informatie met betrekking tot financiële diensten, softwaredownloads, liefdadigheidsdonaties of politieke donaties. Daarnaast worden er op de site wellicht geen duidelijke en opvallende prijsgegevens vermeld.

De schending oplossen

• Verwijder ongewenste downloads in het advertentiemateriaal.
  • Controleer of het advertentiemateriaal een verzoek stuurt naar een domein dat aan ongewenste software is gekoppeld.
Advertentiemateriaal waarop automatisch wordt geklikt

De promotie van mechanismen voor kunstmatige advertentieklikken in advertentiemateriaal of de plaatsing van advertenties op bestemmingspagina's met mechanismen voor geautomatiseerde advertentieklikken is niet toegestaan. Deze advertentie bevat ten minste één vorm van geautomatiseerd klikken.

De schending oplossen

Dit gebeurt doorgaans als de klikmacro onjuist in het advertentiemateriaal wordt ingevoegd. Zorg ervoor dat de klikmacro niet wordt geactiveerd voordat de gebruiker heeft geklikt.

Dynamische DNS in advertentiemateriaal of op bestemmingspagina's

Het advertentiemateriaal maakt gebruik van dynamische DNS of IP-toewijzing. Dit is een domein dat regelmatig kan worden geüpdatet om van IP-adres te wisselen. Dergelijk gedrag kan verschillende content opleveren en is om die reden verboden conform ons beleid.

De schending oplossen

Zorg ervoor dat het advertentiemateriaal niet verwijst naar of verzoeken stuurt naar het domein dat in strijd is met het beleid. Houd er rekening mee dat het domein dat in strijd is met het beleid dynamisch binnen het advertentiemateriaal of de bestemmingspagina kan worden geladen via scripts van derden.

Phishing

Het advertentiemateriaal leidt tot phishing naar gebruikersgegevens of promoot andere scams.

De schending oplossen

Zorg ervoor dat het advertentiemateriaal niet verwijst naar of verzoeken stuurt naar het domein dat in strijd is met het beleid. Houd er rekening mee dat het domein dat in strijd is met het beleid dynamisch binnen het advertentiemateriaal of de bestemmingspagina kan worden geladen via scripts van derden.

Downloadprompt in advertentiemateriaal

Advertentiemateriaal waarin gebruikers worden gevraagd een bestand te downloaden, is niet toegestaan. Veelvoorkomende oorzaken van dergelijke prompts zijn onder andere:

• Onjuist gebruik van tracking-URL's van derden in advertentiemateriaal of advertentiemateriaaltemplates.
  • Instelling van JavaScript als de src van een <iframe>-html-tag.

De schending oplossen

Probeer het volgende om de downloadprompt uit het advertentiemateriaal te verwijderen: