Advertentieweergave inspecteren

Met Ad Manager-weergavetools kunt u problemen met advertenties oplossen. #addelivery

U kunt advertenties op webpagina's inspecteren in het geval van advertenties die worden getoond in browsers op computers of laptops via de weergavetools van Ad Manager of Google Publisher Console. Voor mobiel internet kunt u alleen gebruikmaken van Ad Manager.

Als u advertenties wilt inspecteren die in mobiele apps of video's worden vertoond, gebruikt u de probleemoplossers om de advertentieweergave voor mobiele apps of de weergave van in-stream video en audioadvertenties te inspecteren.

Via de inspectietool Advertenties op webpagina's kunt u zien welke advertenties geschikt zijn voor weergave in uw content. Door in aanmerking komende advertenties te inspecteren, kunt u problemen oplossen of inzicht krijgen in de advertentieselectie. U kunt advertenties inspecteren in browsers die worden gebruikt op desktops, laptops of mobiele apparaten (ook wel mobiel internet genoemd).

Enkele veelvoorkomende vragen die de inspectietool Advertenties op webpagina's kan beantwoorden:

• Welke advertenties zijn weergegeven op mijn pagina?
  • Waarom deze advertenties en niet andere?
  • Zijn mijn regelitems en advertentiemateriaal correct ingesteld?
  • Zijn er beveiligingsmaatregelen of prijsregels toegepast op een bepaald verzoek?
  • Waarom loopt mijn regelitem achter op schema of wordt het helemaal niet weergegeven?

U kunt gegevens delen met andere gebruikers in uw netwerk om samen te werken en problemen op te lossen.

bookmark Verder naar een specifiek gedeelte

Uw webpagina inspecteren met de weergavetools van Ad Manager

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Weergave en dan Weergavetools.
  3. Klik op Advertenties op webpagina's om de weergave in de desktop- of laptopbrowser te inspecteren of klik op Advertenties op mobiel internet om de weergave in de mobiele browser te inspecteren.
  4. Geef de URL op van de webpagina die moet worden geïnspecteerd.
  5.  (Optioneel) Selecteer een specifiek regelitem voor probleemoplossing.
  6. Klik op Doorgaan.

De URL wordt geopend in een nieuw venster. U kunt teruggaan naar Ad Manager om de weergavegegevens te bekijken.

Uw webpagina inspecteren via Google Publisher Console

De weergegeven informatie in Google Publisher Console is geen onderdeel van de weergavetools van Ad Manager. Ga terug naar Ad Manager om alle details van elke weergegeven advertentie te bekijken.

Zo kunt u inspecteren via Google Publisher Console:

1. Open de webpagina in een desktop- of laptopbrowser.
  2. Open de Google Publisher Console.
  3. Klik op Openen in weergavetools.

Weergavegegevens in Ad Manager

Zodra uw webpagina wordt geopend, geeft Ad Manager informatie weer over elk verzoek en de advertentie die is getoond. Elke rij op de pagina vertegenwoordigt een advertentieruimte en -verzoek.

Klik in de kolom Actie van de weergavetools van Ad Manager op Inspecteren voor weergavegegevens over een rij en om het verzoek te simuleren voor inzicht in waarom een andere advertentie mogelijk is weergegeven

Als u de advertentieweergave inspecteert, ziet u een overzicht van het verzoek. U kunt klikken op Details van advertentiemateriaal, Problemen oplossen (bèta) en Veilinggegevens.

Webpagina's met omleidingen kunnen URL-parameters blokkeren en voorkomen dat de tool 'Advertentieweergave op uw webpagina inspecteren' naar behoren werkt.

Overzicht

Informatie over het advertentieverzoek

• Het tijdstip waarop het verzoek is gedaan
  • Div: Geeft aan waar op de pagina de advertentieruimte is getoond (bijvoorbeeld top).
  • Advertentieblok dat aan het verzoek is gekoppeld
  • Aangevraagde formaten: Alle formaten die zijn opgegeven in het advertentieverzoek.
  • Sleutel/waarden: Alle sleutel/waarden die zijn opgegeven in het advertentieverzoek. Klik op Alles weergeven om de hele lijst te bekijken.

Informatie over wat is weergegeven

• Aanvraagkanaal: De methode die is gebruikt om de advertentie te selecteren, zoals Open bieden of Advertentieserver.
  • Adverteerder, order, regelitem en advertentiemateriaal, elk met hun bijbehorende ID's. Klik op de namen om ze te openen in Ad Manager.
  • Regelitemtype en -prioriteit
  • Advertentieformaat
  • Type advertentiemateriaal

Details van advertentiemateriaal

Het tabblad 'Details van advertentiemateriaal' is zichtbaar voor gebruikers met het recht Ad Exchange-advertentiemateriaal controleren en blokkeren.

Het tabblad 'Details van advertentiemateriaal' bevat informatie zoals het weergegeven advertentiemateriaal, het type advertentiemateriaal, de adverteerder, het bijbehorende regelitem en de suggestie.

U kunt op het tabblad 'Details van advertentiemateriaal' ook het volgende doen voor alleen Ad Exchange- of AdSense-advertentiemateriaal:

• Advertentie blokkeren: Voorkom dat het advertentiemateriaal wordt weergegeven. De geblokkeerde advertentie wordt weergegeven op het tabblad Geblokkeerd in Beoordeling van advertentiemateriaal.
  • Melden aan beleidsteam: Meld advertentiemateriaal met mogelijke beleidsproblemen aan voor een beoordeling.

Problemen oplossen (Bèta)

Op het tabblad 'Problemen oplossen' vindt u informatie over:

• Advertentieverzoektargeting: De targeting die is doorgegeven in het advertentieverzoek.
  • Regelitemtargeting: De targeting die is ingesteld voor het regelitem.
  • Targetingvergelijking: Eventuele verschillen tussen targeting die aanwezig is in het verzoek en targeting die is ingesteld voor het regelitem.

De informatie biedt u een beknopt overzicht van mogelijke targetingverschillen die er mogelijk toe leiden dat er geen advertenties worden weergegeven.

Plaatsingstargeting en aangepaste targeting met zoektypen worden momenteel niet ondersteund op het tabblad Problemen oplossen. Als uw regelitem plaatsingstargeting of aangepaste targeting met zoektypen bevat, ziet u dit hier niet staan.

Veilinggegevens

Het tabblad Veilinggegevens bevat prijsregels en beveiligingsmaatregelen die op het advertentieverzoek zijn toegepast, evenals alle programmatic weergavekanalen die in aanmerking kwamen voor weergave.

Gegevens delen

U kunt de gegevens delen met gebruikers die toegang hebben tot uw netwerk. Zo kunt u gemakkelijker samenwerken met anderen om een plan voor het oplossen van problemen met uw regelitems te bepalen.

1. Klik boven de gegevens die worden weergegeven op de pagina 'Problemen oplossen' op Deze sessie delen.
  2. Klik in de weergegeven pop-up op URL kopiëren.
    De URL is nu gekopieerd naar het klembord en kan worden geplakt.
  3. Stuur de URL naar een gebruiker met toegang tot uw netwerk.
    Vertel de gebruiker dat hij of zij de URL in de browser moet plakken.

Advertentieverzoeken simuleren

Hiermee wordt weergegeven welk regelitem zou winnen als u de advertentieruimte weer zou aanvragen. Als een onverwacht regelitem de simulatie wint, kunt u bekijken waarom. Vervolgens kunt u de targeting en taggegevens wijzigen om zo te proberen het gewenste regelitem de simulatie te laten winnen.

Als u op Verzoek simuleren klikt , voert Ad Manager een simulatie uit en worden de onderstaande details weergegeven.

De functie 'Verzoek simuleren' bewaart geen informatie over de pagina- of serverstatus. Concurrentie-uitsluitingen, roadblocks en frequentielimieten komen daarom niet overeen met het oorspronkelijke verzoek.

Oorspronkelijk verzoek

In dit gedeelte wordt gereconstrueerd hoe het advertentieverzoek dat u op de pagina 'Problemen oplossen' heeft geselecteerd, daadwerkelijk is weergegeven. Dit omvat:

• Advertentieverzoekgegevens: Het verzoek en de targetinginformatie voor het winnende regelitem.
  • Gegevens over het winnende regelitem: De leveringsgegevens voor het winnende regelitem.
  • Oorzaken voor geen levering bekijken: Klik op deze knop om oorzaken te bekijken waarom andere regelitems zijn geselecteerd voor levering in plaats van dit regelitem in gevallen waarin dit regelitem in aanmerking kwam. Hier zijn details van de mogelijke oorzaken voor geen levering.

Simulatie

In dit gedeelte wordt weergegeven wat er zou gebeuren als u deze advertentieruimte weer zou aanvragen.

Advertentieverzoekgegevens

Het verzoek en de targetinginformatie voor het gesimuleerde verzoek. Standaard worden de huidige instellingen gebruikt.

Winnend regelitem

De leveringsgegevens voor het regelitem dat de simulatie wint.

Zoeken naar het regelitem waarvan u verwachtte dat het zou winnen

Als een onverwacht regelitem de simulatie wint, kunt u met dit vak het regelitem zoeken dat volgens u zou winnen en op Ga klikken. Er wordt een pop-up weergegeven met de gegevens van het winnende regelitem aan de linkerkant en aan de rechterkant de redenen voor geen weergave van het regelitem waarnaar u heeft gezocht. Hier zijn details van de mogelijke oorzaken voor geen levering.

Simulatie opnieuw uitvoeren

U kunt de targeting en taggegevens onder 'Advertentieverzoekgegevens' wijzigen en vervolgens op Simulatie opnieuw uitvoeren klikken om te zien of het winnende regelitem verandert. Als u uiteindelijk een simulatie vindt die het gewenste winnende regelitem oplevert, kunt u teruggaan en de daadwerkelijke targeting en taggegevens updaten.

Waarom is het regelitem dat de simulatie heeft gewonnen, anders dan de oorspronkelijke winnaar?

Hiervoor zijn diverse redenen. Hier volgen een paar:

• Elk uitvoeringsverzoek (werkelijk of gesimuleerd) wordt dynamisch uitgevoerd. Als gevolg hiervan kunnen verschillende zaken veranderen tussen het ene verzoek en het andere, zoals looptijd, doelen, nieuwe regelitems om tegen te concurreren, enzovoort.
  • Het advertentieselectieproces kan ertoe leiden dat voor het ene advertentieverzoek andere regelitems worden weergegeven dan voor het volgende verzoek.
  • De simulatie houdt met slechts één advertentieruimte tegelijk rekening. Als het oorspronkelijke winnende regelitem deel uitmaakt van een verzoek met meerdere advertentieruimten (zoals een roadblock), wint het de simulatie niet.
  • Het regelitem heeft een frequentielimiet bereikt.
  • Het regelitem heeft het bijbehorende weergavedoel behaald.