Geoptimaliseerde concurrentie

Het algehele rendement verbeteren voor voorraad die in aanmerking komt voor dynamische toewijzing binnen Ad Manager

Met geoptimaliseerde concurrentie kunt u het algehele rendement verbeteren voor voorraad die in aanmerking komt voor dynamische toewijzing binnen Ad Manager. Dit is mogelijk dankzij meer concurrentie tussen directe en indirecte verkoop, en dat op een volledig automatische manier.

Gerelateerde Skillshop-trainingscursus bekijken

Via geoptimaliseerde concurrentie zijn er meer mogelijkheden voor resterende Ad Manager-regelitems, Authorized buyers en Open bieden-kopers om te concurreren wanneer ze bereid zijn hogere prijzen te betalen ten opzichte van de reserveringen.

Geoptimaliseerde concurrentie maakt deel uit van een reeks optimalisatiefuncties, waaronder dynamische toewijzing en Eerste overzicht:

• Met dynamische toewijzing wordt geoptimaliseerd voor algemene uitgeversopbrengst terwijl de weergave van gegarandeerde regelitems wordt beschermd. Deze functie is geactiveerd voor alle netwerken.
  • Met Eerste overzicht kunt u aanvullende hoogwaardige Ad Exchange-vraag genereren via gedetailleerde prijsregels. We raden u aan zowel geoptimaliseerde concurrentie als Eerste overzicht te activeren om uw rendement te maximaliseren.
  • Met doel-CPM kunt u in de loop van de tijd meer opbrengst genereren door minimumprijzen aan te passen voor aansluiting op meer biedingen. Minimumprijzen voor afzonderlijke biedingsverzoeken kunnen hoger of lager zijn dan de door u opgegeven doel-CPM. De gemiddelde CPM voor uw voorraad is echter gelijk aan of hoger dan de doel-CPM die u opgeeft.

Zodra u geoptimaliseerde concurrentie heeft geactiveerd, wordt deze functie automatisch uitgevoerd, net als dynamische toewijzing. En net zoals met Eerste overzicht kunt u hiermee aanzienlijk meer opbrengst genereren dankzij de introductie van meer concurrentie voor uw voorraad. Net als met Eerste overzicht kan deze verhoogde concurrentie leiden tot kopers in de veiling die vertoningen winnen die eerder naar een gereserveerd regelitem zouden gaan. Het lage opvullingspercentage (doorgaans minder dan 1%) resulteert in een beperkte impact op de weergave van gereserveerde voorraad.,

Hoe geoptimaliseerde concurrentie werkt

Als er via dynamische toewijzing een zeer hoge tijdelijke CPM wordt ingesteld om de weergave van een standaardregelitem van Ad Manager te beschermen, kan dit een beperking vormen voor de resterende regelitems van Ad Manager, Authorized buyers en Open bieden-kopers om te concurreren voor de vertoning.

Met geoptimaliseerde concurrentie is het mogelijk dat een dergelijke vraag kan concurreren met het standaardregelitem van Ad Manager voor een lagere minimumprijs. De via geoptimaliseerde concurrentie ingestelde minimumprijs is altijd minstens zo hoog als de CPM van het concurrerende standaardregelitem van Ad Manager. Met geoptimaliseerde concurrentie wordt de minimumprijs voor regelitems van het type 'sponsoring' niet gewijzigd en wordt de weergave hiervan niet beïnvloed.

De minimumprijs van geoptimaliseerde concurrentie wordt algoritmisch vastgesteld per query, op basis van factoren zoals de CPM van het concurrerende gereserveerde regelitem en historische Ad Exchange-biedingen voor vergelijkbare query's. Het doel van de minimumprijs van geoptimaliseerde concurrentie is een toename in uw algehele opbrengst via Ad Manager voor een laag opvullingspercentage.

Als u geoptimaliseerde concurrentie activeert, kan dit invloed hebben op de gereserveerde weergave van standaardregelitems en kan het aantal directe verkopen enigszins afnemen. U kunt een rapport uitvoeren om het aantal vertoningen te controleren dat is geoptimaliseerd via geoptimaliseerde concurrentie.

Geoptimaliseerde concurrentie en Eerste overzicht

Geoptimaliseerde concurrentie kan mogelijkheden vinden om te optimaliseren en de opbrengst te vergroten als Eerste overzicht is geactiveerd. Als er via dynamische toewijzing een zeer hoge tijdelijke CPM wordt ingesteld om de weergave van een standaardregelitem van Ad Manager te beschermen, kunnen voor Eerste overzicht geactiveerde kopers concurreren met de waarde die het laagst is: de minimumprijs van geoptimaliseerde concurrentie of de door de uitgever ingestelde minimumprijs voor Eerste overzicht.

Opbrengst voor Geoptimaliseerde concurrentie en Eerste overzicht

Voor uitgevers waarvoor Eerste overzicht is geactiveerd, kan sommige opbrengst die eerder aan Eerste overzicht werd toegeschreven, worden toegeschreven aan geoptimaliseerde concurrentie.

Hoewel de opbrengst van Eerste overzicht zou dalen, zal de opbrengst voor geoptimaliseerde concurrentie de daling in de meeste gevallen ruimschoots compenseren en zouden uitgevers een algehele opbrengstwinst moeten behalen in Ad Manager.

Geoptimaliseerde concurrentie activeren

Voor de activering van geoptimaliseerde concurrentie zijn geen updates voor de configuratie van uw regelitems of aanvullende tags op uw pagina vereist.

Zo activeert (of deactiveert) u geoptimaliseerde concurrentie op netwerkniveau:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen en dan Netwerkinstellingen.
  3. Activeer of deactiveer Geoptimaliseerde concurrentie.

Rapporteren over geoptimaliseerde concurrentie

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Rapportage en dan Rapporten.
  3. Klik op Nieuw rapport. Het rapporttype Historisch is standaard geselecteerd.
  4. Geef het rapport een betekenisvolle naam.
  5. Selecteer de dimensie Optimalisatietype en eventueel gewenste statistieken voor Totaal of Ad Exchange.

De dimensie Optimalisatietype biedt een specificatie van gegevens in categorieën voor Geoptimaliseerde concurrentie, Eerste overzicht en Al het overige verkeer (al het verkeer dat niet is geoptimaliseerd via de genoemde dimensies).

6. Klik op Uitvoeren of Opslaan.