Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Een advertentietag voor DAI maken

Nadat u videovoorraad voor dynamische advertentie-invoeging (DAI) heeft ingesteld, kunt u een advertentietag genereren. Het proces voor het genereren van de tag is over het algemeen hetzelfde als voor elke andere videoadvertentietag. Er moeten echter bepaalde tagaanpassingen worden doorgevoerd om te zorgen dat de tag geschikt is voor een lineaire livestream of voor VOD-content (video on demand).

Als u een advertentietag genereert, heeft u de optie om een bestaand advertentieblok te selecteren of een nieuw advertentieblok te maken. Google Ad Manager raadt ten zeerste aan unieke advertentieblokken te maken voor DAI, zodat u specifiek advertentiemateriaal aan specifieke DAI-voorraad kunt toewijzen en rapporten uitsluitend voor DAI-weergave kunt uitvoeren.

Voor dynamische advertentie-invoeging is het gebruik van geoptimaliseerde pods vereist. Standaardpods worden niet ondersteund.

Een advertentietag voor DAI genereren

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan op Advertentieblokken.
  3. Zoek en selecteer uw DAI-advertentieblok.
  4. Klik op Tags.
  5. Selecteer Google-uitgeverstag voor video en audio en klik op Doorgaan.
  6. Voltooi de stappen om de tag voor videoadvertenties te genereren en let op het volgende als u de tagopties selecteert:

• Zet 'Schakel dit in voor 'Live verkeer' als deze tag advertenties weergeeft voor een live gebeurtenis' aan. Deze stap is niet nodig voor VOD.

• Selecteer advertentieblokformaten voor alleen video. Deze worden aangeduid door een 'v' in het blokformaat (bijvoorbeeld: 640x480v).

7. Klik op Doorgaan nadat u de tagopties heeft geselecteerd.

8. Klik op Tag kopiëren.

De advertentietag aanpassen

Of de voorraad nu is bedoeld voor een live lineaire stream of VOD-contentbron, de advertentietag moet worden aangepast en opgeslagen op de juiste locatie. Afhankelijk van de uitvoering moet u de onderstaande aanpassingen doorvoeren.

Uw videospeler of app kan de parameters van de advertentietag wijzigen wanneer deze advertenties opvraagt voor afzonderlijke gebruikersstreams, maar de tag die is opgegeven in Ad Manager, moet aan de onderstaande voorwaarden voldoen.

Meer informatie over hoe u targetingparameters voor uw stream opgeeft.

live lineair

Live lineaire advertentietags

• Gebruik https://.
  • Voor GPT-tags gebruikt u de URL en het pad https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/live/ads gebruiken.
  • Stel een waarde in voor de parameters sz en iu.
  • Stel de parameter output in op xml_vast3 of xml_vast4
  • Stel de volgende parameters in op de volgende waarden: impl=s, env=vp, gdfp_req=1, unviewed_position_start=1, ad_rule=0.
  • (Optioneel) U kunt bepalen welk advertentiemateriaal in aanmerking komt voor weergave op basis van de configuratie die is ingesteld in een profiel voor videoadvertentiemateriaal door de parameter pp en de gekoppelde profielnaam toe te voegen.
Video on demand

Video on demand-advertentietags

• Gebruik https://.
  • Voor GPT-tags gebruikt u de URL en het pad https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/ads
  • Stel een waarde in voor de parameters sz en iu.
  • Stel de parameter output in op xml_vmap1.
  • Stel de volgende parameters in op de volgende waarden: impl=s, env=vp, gdfp_req=1, unviewed_position_start=1, ad_rule=1.
  • Voeg de parameters cmsid en vid toe en wijs deze toe aan de bijbehorende macro's. De code moet er als volgt uitzien: &cmsid=%%CMS_ID%%&vid=%%VIDEO_ID%%.
  • (Optioneel) U kunt bepalen welk advertentiemateriaal in aanmerking komt voor weergave op basis van de configuratie die is ingesteld in een profiel voor videoadvertentiemateriaal door de parameter pp en de gekoppelde profielnaam toe te voegen.

De parameters url en description_url worden niet automatisch ingesteld door de IMA-SDK voor CTV's. Deze parameters moeten handmatig worden ingesteld.

Bekijk meer informatie over deze parameters voor videoadvertentietags of bekijk meer informatie over de videocontentmacro's die beschikbaar zijn voor dynamische advertentie-invoeging, inclusief voorbeelden.

De aangepaste advertentietag opslaan in uw content in Ad Manager

live lineair

Live lineair

1. Klik op Video en dan op Livestreams. Open uw livestream.
  2. Zoek en update de advertentietag in de preroll- of midroll-advertenties-onderbrekingsinstellingen.

3. Klik op Opslaan.
Video on demand

Video on demand

1. Klik op Bewerken om de aangezette instellingen voor dynamische advertentie-invoeging te bewerken.
  2. Ga naar het veld 'Advertentietag' in het gedeelte 'Instellingen voor dynamische advertentie-invoeging' en plak uw aangepaste tag in dit veld.

3. Klik op Opslaan.

Een tag genereren op basis van een livestreamgebeurtenis

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Video en dan op Livestreams. Klik op Nieuwe livestream of selecteer een bestaande livestream.

3. Zoek de instellingen voor pre- of midroll-advertentie-onderbrekingen.

4. Klik op Tag maken.

5. Selecteer Google-uitgeverstag voor video en klik op Doorgaan.

6. Voer de naam van het advertentieblok, het formaat van de voorraadeenheid en de aangepaste targeting in.

7. Klik op Doorgaan om de advertentietag te genereren.

8. (Optioneel) Klik op Tag kopiëren.
    Tag kopiëren is alleen nodig als u de tag ergens anders wilt gebruiken.

9. Klik op Opslaan.

Een tag genereren op basis van contentbronnen

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Video en dan op Contentbronnen. Klik op Nieuwe contentbron of selecteer een bestaande contentbron.

3. Zet Dynamische advertentie-invoeging aan.

4. Klik op Tag maken. Selecteer Google-uitgeverstag voor video on demand en klik op Doorgaan.

5. Voer de naam van het advertentieblok, het formaat van de voorraadeenheid en de aangepaste targeting in.

6. Klik op Doorgaan om de advertentietag te genereren.

7. (Optioneel) Klik op Tag kopiëren.
    Tag kopiëren is alleen nodig als u de tag ergens anders wilt gebruiken.

8. Klik op Opslaan.

Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.