De weergave van in-stream video en audioadvertenties inspecteren

U kunt zien welke advertenties in aanmerking komen voor weergave in uw in-stream videocontent of audiocontent om beter inzicht te krijgen in het advertentieselectieproces van Ad Manager of problemen met betrekking tot weergave op te lossen.

Geef een URL voor de VAST-advertentietag op om de details van het advertentieverzoek en de weergave te bekijken. U kunt vervolgens de gegevens delen met andere gebruikers in uw netwerk.

Weergavetools voor video- en audioadvertenties bieden geen ondersteuning voor functies waarvoor context (zoals frequentielimieten) of cookies (zoals advertentieregels voor sessies) zijn vereist.

Hieronder vindt u enkele algemene vragen die worden beantwoord door de Ad Manager-weergavetools:

• Welke advertenties zijn weergegeven op mijn pagina?
  • Waarom deze advertenties en niet andere?
  • Zijn mijn regelitems en advertentiemateriaal correct ingesteld?
  • Waarom loopt mijn regelitem achter op schema of wordt het helemaal niet weergegeven?

Gerelateerde Skillshop-trainingscursus bekijken

Aan de slag

Als u de advertentieweergave wilt inspecteren, moet u een tag voor een videoadvertentieverzoek plakken in de Ad Manager-weergavetools. U kunt de videoadvertentietag vinden via Chrome-hulpprogramma's voor ontwikkelaars of software van derden, zoals Charles en Fiddler.

Uw video- of audioadvertentietag vinden met Chrome-hulpprogramma's voor ontwikkelaars

1. Ga in de Google Chrome-browser naar de pagina met het video- of audioadvertentieverzoek.
  2. Klik in de Chrome-menubalk op Weergeven en dan Ontwikkelaar en dan Hulpprogramma's voor ontwikkelaars. Het venster 'Hulpprogramma's voor ontwikkelaars' wordt onderaan de pagina geopend.
  3. Klik in de menubalk van 'Hulpprogramma's voor ontwikkelaars' op Network (Netwerk). De opnameknop wordt automatisch geactiveerd. Het is belangrijk dat de Inspector zich in de opnamemodus bevindt voordat u de pagina vernieuwt.
  4. Vernieuw de pagina om de videoadvertentie opnieuw te starten en informatie te verzamelen in het venster 'Hulpprogramma's voor ontwikkelaars'.
  5. Typ doubleclick.net/gampad in het veld 'Filter' van 'Hulpprogramma's voor ontwikkelaars'.
  6. Klik op een van de waarden in de kolom 'Name' (Naam).
  7. Klik rechts van de kolom 'Name' (Naam) op het tabblad Headers (Koppen).
  8. Kopieer de volledige URL naast 'Request URL' (Aanvraag-URL). Dit is de advertentietag-URL.

Problemen oplossen en gegevens over de advertentieweergave bekijken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Levering en dan Leveringstools en dan Video- en audioadvertenties.
  3. Plak de URL van de video- of audioadvertentietag in het vak Voer een video- of audiotag in om problemen op te lossen.
  4. (Optioneel) Selecteer een specifiek regelitem voor probleemoplossing. Als u een regelitem wilt inspecteren om meer informatie te bekijken over oorzaken voor geen weergave of om de geschiktheid van het regelitem te checken, is dit vereist.
  5. (Optioneel) Klik op Geavanceerd om aanvullende parameters op te geven die van invloed kunnen zijn op de advertentieweergave:
    • Land: het land waar de videoadvertentie wordt weergegeven (wordt gebruikt voor targeting).
    • User-agent: een tekenreeks die naar de server wordt verzonden en waarmee de browser, het besturingssysteem en de getargete omgeving worden geïdentificeerd.
  6. Klik op Problemen oplossen. De informatie voor het oplossen van problemen wordt op dezelfde pagina weergegeven.

In de weergavegegevens die worden weergegeven, ziet u sommige van de volgende gegevens:

• Een tijdlijn van de plaatsing van advertenties in de content. Plaats de cursor op elke onderbreking voor meer informatie over de advertentieposities en de advertentieduur.
  • Een overzicht van de winnende advertentieregel voor elke onderbreking.
    • Klik op Details om de instellingen voor alleen display-advertenties te zien vanaf de advertentieregel.
    • Klik op de advertentieregel-ID om de pagina met advertentieregels te bekijken en de instellingen te updaten.
  • Een simulatie van de advertentie voor elke positie in de advertentieregel (bijvoorbeeld 'Verzoek om standaardpod', 'VAST-videoadvertentie', 'Preroll-advertentie-onderbreking'). Dit kan 1 advertentie, een reeks advertenties of een pod van meerdere advertenties zijn.
    • Klik op Meer informatie om informatie voor het oplossen van problemen met regelitems te bekijken, met links naar aanvullende gegevens.
    • Klik op Verzoek simuleren als u wilt achterhalen waarom een onverwachte advertentie is weergegeven.
Als u de details met een andere gebruiker in uw netwerk wilt delen, klikt u op Deze sessie delen.

Weergavegegevens inspecteren

Klik in de kolom Actie van de weergavegegevens op Inspecteren om specifieke informatie weer te geven over wat is aangevraagd en wat is weergegeven. Afhankelijk van het aanvraagkanaal kunt u ook extra informatie toevoegen op het tabblad Veilinggegevens, waaronder de volgende:

Als u een specifiek regelitem heeft geselecteerd, kunt u details van het advertentiemateriaal en de geschiktheid van het regelitem bekijken, inclusief targetingverschillen tussen het advertentieverzoek en het regelitem.

Gegevens delen

U kunt de gegevens delen met gebruikers die toegang hebben tot uw netwerk. Zo kunt u gemakkelijker samenwerken met anderen om een plan voor het oplossen van problemen met uw regelitems te bepalen.

1. Klik boven de gegevens die worden weergegeven op de pagina 'Problemen oplossen' op Deze sessie delen.
  2. Klik in de weergegeven pop-up op URL kopiëren.
    De URL is nu gekopieerd naar het klembord en kan worden geplakt.
  3. Stuur de URL naar een gebruiker met toegang tot uw netwerk.
    Vertel de gebruiker dat hij of zij de URL in de browser moet plakken.

Advertentieverzoeken simuleren

Hiermee wordt weergegeven welk regelitem zou winnen als u de advertentieruimte weer zou aanvragen. Als een onverwacht regelitem de simulatie wint, kunt u bekijken waarom. Vervolgens kunt u de targeting en taggegevens wijzigen om zo te proberen het gewenste regelitem de simulatie te laten winnen.

Als u op Verzoek simuleren klikt , voert Ad Manager een simulatie uit en worden de onderstaande details weergegeven.

De functie 'Verzoek simuleren' bewaart geen informatie over de pagina- of serverstatus. Concurrentie-uitsluitingen, roadblocks en frequentielimieten komen daarom niet overeen met het oorspronkelijke verzoek.

Oorspronkelijk verzoek

In dit gedeelte wordt gereconstrueerd hoe het advertentieverzoek dat u op de pagina 'Problemen oplossen' heeft geselecteerd, daadwerkelijk is weergegeven. Dit omvat:

• Advertentieverzoekgegevens: Het verzoek en de targetinginformatie voor het winnende regelitem.
  • Gegevens over het winnende regelitem: De leveringsgegevens voor het winnende regelitem.
  • Oorzaken voor geen levering bekijken: Klik op deze knop om oorzaken te bekijken waarom andere regelitems zijn geselecteerd voor levering in plaats van dit regelitem in gevallen waarin dit regelitem in aanmerking kwam. Hier zijn details van de mogelijke oorzaken voor geen levering.

Simulatie

In dit gedeelte wordt weergegeven wat er zou gebeuren als u deze advertentieruimte weer zou aanvragen.

Advertentieverzoekgegevens

Het verzoek en de targetinginformatie voor het gesimuleerde verzoek. Standaard worden de huidige instellingen gebruikt.

Winnend regelitem

De leveringsgegevens voor het regelitem dat de simulatie wint.

Zoeken naar het regelitem waarvan u verwachtte dat het zou winnen

Als een onverwacht regelitem de simulatie wint, kunt u met dit vak het regelitem zoeken dat volgens u zou winnen en op Ga klikken. Er wordt een pop-up weergegeven met de gegevens van het winnende regelitem aan de linkerkant en aan de rechterkant de redenen voor geen weergave van het regelitem waarnaar u heeft gezocht. Hier zijn details van de mogelijke oorzaken voor geen levering.

Simulatie opnieuw uitvoeren

U kunt de targeting en taggegevens onder 'Advertentieverzoekgegevens' wijzigen en vervolgens op Simulatie opnieuw uitvoeren klikken om te zien of het winnende regelitem verandert. Als u uiteindelijk een simulatie vindt die het gewenste winnende regelitem oplevert, kunt u teruggaan en de daadwerkelijke targeting en taggegevens updaten.

Waarom is het regelitem dat de simulatie heeft gewonnen, anders dan de oorspronkelijke winnaar?

Hiervoor zijn diverse redenen. Hier volgen een paar:

• Elk uitvoeringsverzoek (werkelijk of gesimuleerd) wordt dynamisch uitgevoerd. Als gevolg hiervan kunnen verschillende zaken veranderen tussen het ene verzoek en het andere, zoals looptijd, doelen, nieuwe regelitems om tegen te concurreren, enzovoort.
  • Het advertentieselectieproces kan ertoe leiden dat voor het ene advertentieverzoek andere regelitems worden weergegeven dan voor het volgende verzoek.
  • De simulatie houdt met slechts één advertentieruimte tegelijk rekening. Als het oorspronkelijke winnende regelitem deel uitmaakt van een verzoek met meerdere advertentieruimten (zoals een roadblock), wint het de simulatie niet.
  • Het regelitem heeft een frequentielimiet bereikt.
  • Het regelitem heeft het bijbehorende weergavedoel behaald.