Richtlijnen voor programmatic native-advertenties met app-code

In dit artikel worden de richtlijnen beschreven voor programmatic native-advertenties die de optie Android- en iOS-app-code gebruiken. Deze richtlijnen zijn niet van toepassing op traditionele native-advertenties.

Als u de meer gebruikelijke optie Begeleide ontwerpeditor gebruikt, klikt u hier voor de richtlijnen voor de begeleide ontwerpeditor.

Vereiste grootte en indeling

Native-advertenties kleiner dan 32 x 32 dp (Android) of 32 x 32 pt (iOS) worden niet weergegeven als de optie 'Android- en iOS-app-code' wordt gebruikt. Het kan moeilijk zijn dergelijke kleine advertenties te zien of er interactie mee te hebben, wat een negatief effect kan hebben op de weergavekwaliteit van adverteerdersmiddelen.

Voor native-videoadvertenties moet het hoofditem MediaView minimaal 120 x 120 dp (Android) of 120 x 120 pt (iOS) zijn. Er worden geen videoadvertenties weergegeven voor implementaties waarvan het hoofditem MediaViews een afmeting van kleiner dan 120 dp heeft.

Alle items voor native-advertenties moeten zich binnen de native-advertentieweergave bevinden.

MediaView is vereist om het primaire video- of afbeeldingsitem in een advertentie weer te geven. U kunt ImageView gebruiken om de items voor het logo en app-icoon weer te geven.

Vereiste advertentie-elementen

Vereiste elementen voor programmatic native-advertenties omvatten onder meer advertentieattributie, de overlay 'Info' en bepaalde adverteerderselementen (afhankelijk van de native-advertentie-indeling).

Advertentieattributie en de overlay 'Info' (AdChoices) worden gebruikt om uw programmatic native-advertenties duidelijk te markeren als advertenties, zodat gebruikers de advertenties niet aanzien voor content. Het is belangrijk dat u begrijpt wat het verschil is tussen de twee:

Advertentie voor app-installatie met attributietekst

1. Advertentieattributie

De advertentieattributie is een badge die duidelijk aangeeft dat bepaalde blokken advertenties zijn. In het geval van de optie Android- en iOS-app-code geeft u de advertentieattributie in uw eigen app-code weer. De tekst Advertentie, Ad of Gesponsord moet duidelijk worden weergegeven (op de juiste wijze gelokaliseerd). De advertentieattributie moet bovenaan de advertentie worden weergegeven.

2. Overlay Info

Google voegt de overlay 'Info' automatisch toe voor de optie 'Android- en iOS-app-code'.

De overlay Info moet duidelijk zichtbaar zijn. Plaats advertentiecontent niet in de rechterbovenhoek waar de overlay wordt toegepast.

Afbeeldings- en video-elementen

• Uitgevers moeten zich houden aan de hoogte-breedteverhoudingen die worden vermeld in de onderstaande tabellen met veldbeschrijvingen. Uitgevers mogen de afbeelding of video niet vervormen (uitrekken/samendrukken) door de hoogte-breedteverhouding aan te passen.
  • Uitgevers mogen de afbeeldings- of video-elementen verkleinen zonder de hoogte-breedteverhouding aan te passen.
  • Voor niet-videoadvertenties mogen uitgevers de breedte van het primaire afbeeldingselement tot 10% symmetrisch bijsnijden. Het bijsnijden van de hoogte is niet toegestaan.
  • Voor video-elementen (voor videoadvertenties) moet een hoogte-breedteverhouding worden gehanteerd van 4:3, 16:9, 1:1, 3:4 of 9:16, of zoals anderszins goedgekeurd door Google. De langste zijde van outstream-videoadvertenties moet ten minste 256 pixels zijn. Voor de bovenstaande beeldverhoudingen komt dit overeen met minimumformaten van respectievelijk 256 x 192, 256 x 144, 256 x 256, 192 x 256 en 144 x 256.
  • De maximale bestandsgrootte voor een videoadvertentiemateriaalitem is 512 MB.
  • De maximale bestandsgrootte voor een beeldadvertentiemateriaalitem is 1 miljoen bytes.

Tekstelementen

Tekstelementen moeten voldoende contrast hebben ten opzichte van de achtergrond, zodat ze duidelijk leesbaar zijn. Sommige slechtziende gebruikers kunnen moeilijk contrast onderscheiden. Als tekst geen hoge contrastverhouding heeft, kunnen deze gebruikers de tekst misschien niet lezen.

Onderscheiden van content

Er moet duidelijk onderscheid zijn tussen advertenties en content. Het volgende is niet toegestaan:

• Advertentie-elementen camoufleren als bedieningselementen voor de navigatie in omliggende content.
  • De advertentieattributie of de overlay Info camoufleren.

Geen klikbare witruimte

De achtergrond van de advertentie mag niet klikbaar zijn (geen klikbare witruimte). Als u het afbeeldingselement als achtergrond voor de advertentie gebruikt, mag de afbeelding niet klikbaar zijn.

Standaard native-advertentie-indelingen

Programmatic transacties bieden ondersteuning voor gestandaardiseerde native-advertentie-indelingen om het bereik van de adverteerder en het rendement van de uitgever te maximaliseren. Voor standaard native-advertentie-indelingen wordt een door het systeem gedefinieerde groep van elementen gebruikt voor native-advertenties. Hoewel de elementen van standaard native-advertentie-indelingen vooraf zijn gedefinieerd, wordt het uiterlijk van de native-advertentie bepaald door de uitgever.

Programmatic transacties bieden momenteel ondersteuning voor de volgende native-advertentie-indelingen:

• Content
  • Videocontent
  • App-installatie
  • Video-app-installatie

Uitgevers moeten alle vereiste elementen voor elke indeling weergeven. Ze mogen zelf kiezen of ze aanbevolen elementen weergeven.

'Mag worden afgebroken na' betekent dat tekstitems die de opgegeven limiet overschrijden, kunnen worden afgebroken door Ad Manager of de uitgever, op voorwaarde dat de limiet voor de afgebroken tekst niet kleiner is dan de aangegeven waarde.

Als voor titels bijvoorbeeld een waarde van 90 is ingesteld voor 'Mag worden afgebroken na', betekent dat Ad Manager of de uitgever de tekst in de kolom mag afbreken tot 90 tekens (of langer). Ze kunnen ook '...' of een andere aanduiding gebruiken om aan te geven dat een tekst is afgebroken.

Houd er rekening mee dat de limieten voor 'Mag worden afgebroken na' half zo groot zijn voor Aziatische talen. De limiet voor de titel is bijvoorbeeld 90 voor Engels en 45 voor Chinees.

Velden voor content/videocontent

Veld Beschrijving Altijd inbegrepen? Vereist voor weergave? Mag worden afgebroken na
Video
(voor videoadvertenties)
De VAST-reactie van de video met alle benodigde items om een videoadvertentie af te spelen. Ja Vereist N.v.t.
Advertentiebadge Advertentieattributie die duidelijk aangeeft dat bepaalde blokken advertenties zijn. Ja Vereist N.v.t.
Afbeelding
(voor niet-videoadvertenties)
Grote, primaire afbeelding. Ja Aanbevolen N.v.t.
Afbeelding
(voor videoadvertenties)
Er wordt een afbeelding (miniatuur) weergegeven in de speler voordat er op de videoadvertentie is geklikt of terwijl de video wordt geladen. Moet overeenkomen met de hoogte-breedteverhouding van de video (bijvoorbeeld 1280 x 720 voor een video van 16:9, 640 x 480 voor een video van 4:3). Ja Vereist N.v.t.
Titel Primaire koptekst. Ja Vereist 25 tekens
Hoofdtekst Secundaire tekst (bijv. een beschrijving van het artikel). Ja Aanbevolen 90 tekens
Logo van adverteerder Klein afbeeldingsicoon met vierkante hoogte-breedteverhouding (1:1). Nee Aanbevolen N.v.t.
Naam van adverteerder Tekst die de adverteerder of het merk identificeert (bijv. naam van adverteerder of merk, zichtbare URL, enzovoort). Ja Aanbevolen 25 tekens
Call-to-action Tekst die de gebruiker aanspoort tot actie (bijv. Bezoek de site…). Ja Aanbevolen 15 tekens

Voorbeeld van een native contentadvertentie:

Een voorbeeld van hoe een contentadvertentie eruitziet op mobiele apparaten

Velden voor app-installatie/video-app-installatie

Veld Beschrijving Altijd inbegrepen? Vereist voor weergave? Mag worden afgebroken na
Advertentiebadge Advertentieattributie die duidelijk aangeeft dat bepaalde blokken advertenties zijn. Ja Vereist N.v.t.
Video
(voor videoadvertenties)
De VAST-reactie van de video met alle benodigde items om een videoadvertentie af te spelen. Ja Vereist N.v.t.
Afbeelding
(voor niet-videoadvertenties)
Grote, primaire afbeelding. Ja Aanbevolen N.v.t.
Afbeelding
(voor videoadvertenties)
Er wordt een afbeelding (miniatuur) weergegeven in de speler voordat er op de videoadvertentie is geklikt of terwijl de video wordt geladen. Moet overeenkomen met de hoogte-breedteverhouding van de video (bijvoorbeeld 1280 x 720 voor een video van 16:9, 640 x 480 voor een video van 4:3). Ja Vereist N.v.t.
Titel Primaire koptekst. Ja Vereist 25 tekens
Hoofdtekst Secundaire tekst (bijv. een beschrijving van de app). Ja Aanbevolen 90 tekens
App-icoon Kleine app-store-afbeelding met vierkante hoogte-breedteverhouding (1:1). Ja Vereist N.v.t.
Sterbeoordeling Beoordeling van 0-5 die de gemiddelde beoordeling van de app in een app-store representeert. Nee Aanbevolen N.v.t.
Call-to-action Knop of tekstveld waarmee de gebruiker wordt aangespoord tot actie (bijv. Installeren). Ja Vereist (in plaats daarvan kan ook een icoon voor het downloaden van een app worden weergegeven) 15 tekens

Voorbeeld van een advertentie voor app-installatie:

Een voorbeeld van een advertentie voor app-installatie

Metavariabelen in standaard native-advertentie-indelingen

Standaard native-advertentie-indelingen hebben ook de volgende metavariabelen. Deze zijn actief op de achtergrond en leiden gebruikers om naar de juiste bestemming. Daarnaast wordt hiermee het aantal klikken en vertoningen bijgehouden.

Metavariabele Beschrijving
Doorklik-URL De bestemmings-URL wanneer een gebruiker op een advertentie klikt en de klikactie-URL van de deep link niet wordt ondersteund door het apparaat van de gebruiker of niet aanwezig is.
Klikactie-URL van deep link De bestemmings-URL wanneer een gebruiker op een advertentie klikt en de URL wordt ondersteund door een app op het apparaat van de gebruiker. Bijvoorbeeld als de gebruiker op een advertentie klikt en in een andere app belandt (de klikactie-URL van de deep link).
Vertoningstracker van derden Een URL waarmee adverteerders een vertoning kunnen bijhouden als de advertentie wordt weergegeven. Met de URL kan een afbeelding of html-code worden aangeroepen.
Kliktracker van derden Een URL waarmee adverteerders een klik op een advertentie kunnen bijhouden. Met deze URL kan een afbeelding of HTML-code worden aangeroepen.