Aangepaste native-advertentie-indelingen

Met aangepaste (door de gebruiker gedefinieerde) native-advertentie-indelingen kunt u uw eigen variabelen definiëren voor traditionele native-advertenties. Een native-advertentie-indeling is een set variabelen en stijlen waaruit een native-advertentie bestaat. Variabelen kunnen waarden zoals een kop, afbeelding, hoofdtekst, app-icoon of call-to-action zijn. Deze variabelen zijn niet gekoppeld aan bepaalde informatie voor de weergave of vormgeving. Traffickers verstrekken waarden voor de variabelen in deze native-advertentie-indelingen. Deze waarden worden via Ad Manager gebruikt voor de content van native-advertenties.

De standaard native advertentie-indelingen (door het systeem gedefinieerd) omvatten veel toepassingen voor trafficking van native advertenties. Daarnaast worden alleen standaard native-advertentie-indelingen ondersteund voor programmatic native-advertenties. Het kan echter voorkomen dat u de flexibiliteit nodig heeft om uw eigen native-advertentie-indeling te maken. Met aangepaste native-advertentie-indelingen kunt u de variabelen selecteren die u wilt opnemen.

Een aangepaste native-advertentie-indeling toevoegen

U kunt een aangepaste native-advertentie-indeling toevoegen als u de advertentie-instellingen definieert via de html- en css-editor of de optie Android- en iOS-app-code. Als u variabelen toevoegt voor een aangepaste native-advertentie-indeling, selecteert u eerst het type variabele dat een trafficker kan invoeren, zoals een bestand, getal of URL. De aan dat type gerelateerde instellingen worden vervolgens weergegeven via Ad Manager.

Type variabele

Koptekst Koptekst
Bestand Trafficker klikt op de knop Bestand kiezen en uploadt een bestand.
Lijst Trafficker kiest uit een lijst met opties.
Getal Trafficker voert een geheel getal in.
Tekst Trafficker voert een tekenreeks in.
URL Trafficker voert een URL in.

Instellingen voor variabelen op basis van het type

Instelling Beschikbaar voor type variabele Beschrijving
Invoer vereisten bij trafficking Alle Hier kunt u selecteren of de trafficker verplicht een waarde voor de variabele moet opgeven.
Naam variabele Alle Hier kunt u een naam voor de variabele opgeven.
Hulptekst Alle U kunt de tekst voor een aangepaste hulp-pop-up opgeven. Wanneer de trafficker de muisaanwijzer op het vraagteken naast de variabele plaatst, verschijnt er een hulpvak met deze tekst.
Standaardwaarde Lijst
Nummer
Tekst
URL

Hier kunt u de standaardwaarde opgeven die wordt weergegeven voor het veld. Als u geen waarde opgeeft, blijft het veld leeg totdat de trafficker een waarde opgeeft.

Voor het variabeletype Getal stelt het systeem 0 in als standaard als u geen waarde opgeeft.

Voorbeeldwaarde Lijst
Nummer
Tekst
URL
U kunt een waarde opgeven voor de variabele, zodat deze wordt weergegeven in het voorbeeld van de native stijl.
Alleen bepaalde bestandstypen toestaan bij trafficking Bestand

U kunt aangeven dat de trafficker alleen de hier geselecteerde bestandstypen kan uploaden: jpg, png en gif.

De SDK voor mobiele advertenties van Google biedt geen ondersteuning voor geanimeerde gif's voor native-advertenties.

Opties Lijst Dit zijn de opties waaruit traffickers kunnen kiezen wanneer ze advertentiemateriaal toevoegen. Als u 'Andere opties toestaan' kiest, kunnen traffickers tekst aan een tekstvak toevoegen.
URL-type URL De eerste 3 opties worden gebruikt voor speciale gedragspatronen. Er is automatisch een variabele voor Doorklik-URL verstrekt voor alle aangepaste native-advertentie-indelingen. U hoeft deze variabele niet zelf toe te voegen.
  • Vertoningstracker van derden: Hiermee kunnen adverteerders een vertoning bijhouden als de advertentie wordt weergegeven. Met de URL kan een afbeelding of html-code worden aangeroepen. Als u native stijlen gebruikt, kunt u de tracker in uw stijl-html opnemen middels een macro. Als u gepersonaliseerde weergave gebruikt, wordt de tracker geactiveerd door de SDK voor mobiele advertenties van Google als er een vertoning wordt geregistreerd.
  • Kliktracker van derden: Hiermee kunnen adverteerders een klik op een advertentie bijhouden. Met deze URL kan een afbeelding of html-code worden aangeroepen. Als u native stijlen gebruikt, kunt u de tracker in uw stijl-html opnemen middels een macro. Als u gepersonaliseerde weergave gebruikt, wordt de tracker geactiveerd door de SDK voor mobiele advertenties van Google wanneer er een klik wordt geregistreerd.
  • Standaard: Een normale URL.
  • Deep link: De bestemmings-URL wanneer een gebruiker op een advertentie klikt en de URL wordt ondersteund door een app op het apparaat van de gebruiker. Bijvoorbeeld als de gebruiker op een advertentie klikt en in een andere app belandt (de klikactie-URL van de deep link). Als u gepersonaliseerde weergave gebruikt, wordt er via de SDK voor mobiele advertenties van Google een poging gedaan de gebruiker door te sturen naar elke deep link voordat er wordt teruggevallen naar de traditionele bestemmings-URL van het native advertentiemateriaal.
    Ad Manager accepteert geen aangepaste schema's.
  • App-links en universele links: In tegenstelling tot traditionele deep links vallen app-links en universele links terug op de browser als de app niet is geïnstalleerd. Meer informatie over deep links
  • Universele zelflinks: Hiermee kunnen adverteerders gebruikers doorsturen naar dezelfde app op iOS. Vereist het URL-type Universele zelflink. Meer informatie over deep links