Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Meer informatie over dynamische advertentie-invoeging (DAI)

Dynamische advertentie-invoeging (DAI) is een videoadvertentietechnologie op de server waarmee u videoadvertenties kunt weergeven via live lineaire programmering en video on demand-content. #dai #livestream #videoondemand

DAI voegt uw videocontent en advertenties samen in 1 stream, onafhankelijk van een webpagina of app, en verwijdert het advertentieverzoek en advertentiereactieproces uit de SDK. Op deze manier wordt het aantal fouten aan de clientzijde verminderd en wordt er een naadloze tv-achtige beleving geboden, zonder wachttijden of buffering tussen de content en advertenties.

Met DAI kunt u afzonderlijke advertenties targeten voor de programmering van live lineair en video on demand, verschillende schermen bereiken met een brede apparaatondersteuning en voor alle apparaten programmatic inkomsten genereren met Ad Exchange voor video. Zodra uw content digitaal beschikbaar is, kan DAI, ongeacht de oorspronkelijke indeling van uw content, videoadvertenties met aangepaste targeting toevoegen aan de stream, op basis van de individuele gebruiker die de content bekijkt.

Hoe de DAI-workflow verschilt van de traditionele weergave van videoadvertenties

Traditionele (niet-DAI) videoadvertenties

1. De videospeler op de webpagina of in de app laadt de SDK.
  2. De SDK verstuurt een verzoek naar de advertentieserver en ontvangt een VAST-reactie.
  3. De SDK parseert de VAST-reactie.
  4. De SDK haalt het inline videoadvertentiemateriaal op (en begeleidend materiaal, indien nodig).
  5. De videospeler speelt de advertentie af.
  6. De SDK laadt vertoningspixels.
  7. Nadat de advertenties zijn weergegeven, haalt de videospeler content op uit het CDN en speelt deze af.

Telkens als er een advertentie moet worden weergegeven, worden de stappen 2 tot en met 7 herhaald.

DAI-videoadvertenties

1. De webpagina of app laadt de IMA-SDK.
  2. De IMA-SDK verstuurt een verzoek naar de Ad Manager DAI-cloudservice voor content.
  3. De cloudservice retourneert advertenties en content die zijn samengevoegd in één stream.
  4. De videospeler speelt de stream af.
  5. De IMA-SDK laadt vertoningspixels.

Ondersteuning van traditionele videofuncties voor DAI

De meest voorkomende videofuncties worden ondersteund voor DAI, afhankelijk van het platform waarop ze worden getoond. Hieronder ziet u de videofuncties die misschien niet worden ondersteund voor bepaalde platforms en voor aanvullende targeting die mogelijk is vereist om de levering aan DAI-voorraad te waarborgen.

Functie Ondersteuningsstatus Meer informatie
Klikbare advertenties Verschilt Klikbare advertenties kunnen worden uitgevoerd in browsers wanneer de HTML5 (desktop), iOS en Android IMA-SDK's worden gebruikt. Alle andere platforms bieden geen ondersteuning voor deze functionaliteit.
Begeleidende advertenties Verschilt Begeleidende advertenties kunnen worden uitgevoerd in html5-browsers als de IMA-SDK wordt gebruikt (alleen met statische items). Andere platforms ondersteunen deze functionaliteit niet. Meer informatie over begeleidende advertenties voor video en audio.
Zichtbaarheid Verschilt Rapportagestatistieken voor de zichtbaarheid kunnen worden bijgehouden via html5/desktop, iOS en Android als de bijbehorende IMA-SDK's worden gebruikt. Alle andere OTT-platforms bieden geen ondersteuning voor deze functionaliteit, omdat er niet omhoog of omlaag kan worden gescrold op een videopagina.

Op platforms waar de IMA-SDK niet beschikbaar is en de DAI-API wordt gebruikt, kunnen uitgevers Open Measurement Interface Definition (OMID) implementeren voor tracking van de zichtbaarheid. Dit is nog niet geaccrediteerd door de MRC.

Advertenties die kunnen worden overgeslagen Verschilt

Advertenties die kunnen worden overgeslagen worden alleen ondersteund (en alleen voor video on demand) met html5, iOS en Android als de IMA-SDK wordt gebruikt. Als u de html5 IMA-SDK gebruikt, moet de parameter adUiElement worden doorgegeven als u de StreamManager maakt.

Als advertentiemateriaal dat kan worden overgeslagen, in aanmerking komt en wordt geselecteerd in niet-ondersteunde indelingen, wordt het niet weergegeven, wat resulteert in een onbenutte mogelijkheid om inkomsten te genereren.
VPAID-advertenties Niet ondersteund VPAID-advertenties worden niet door Ad Manager DAI ondersteund omdat ze niet kunnen worden getranscodeerd. Zowel de content als advertenties moeten worden getranscodeerd in verschillende HLS-varianten, zodat de adaptieve bitsnelheid (ABR) van de hoogste kwaliteit kan worden gebruikt.

Als u uw DAI-voorraad instelt, moet u ervoor zorgen dat er alleen advertenties met VAST-advertentiemateriaal beschikbaar zijn en worden getarget. Dit kan eenvoudig worden gerealiseerd door gebruik te maken van profielen voor videoadvertentiemateriaal.

Als VPAID-advertentiemateriaal in aanmerking komt en wordt geselecteerd in niet-ondersteunde indelingen, wordt het niet weergegeven, wat resulteert in een onbenutte mogelijkheid om inkomsten te genereren.
Videofallback Ondersteund

De functie voor videofallback is handig voor de weergave van uw standaardvideocampagnes, waarbij het risico dat er geen inkomsten via een vertoningsmogelijkheid worden gegenereerd, wordt verkleind. Een advertentiebuffet kan worden gebruikt om fallback-functionaliteit te bieden voor geoptimaliseerde pods.

Voor uw DAI-campagne wordt dit ondersteund in bèta.

Aanvullende vereisten voor DAI

Hoewel Ad Manager tal van ondersteunde opties biedt om videoadvertenties weer te geven voor uiteenlopende voorraad, heeft DAI enkele aanvullende vereisten die ervoor zorgen dat alleen uw premium content wordt gebruikt voor premium videoadvertenties.

• Alle videoadvertenties moeten kunnen worden getranscodeerd

Transcodering is een methode waarbij een advertentie-indeling wordt geconverteerd naar een andere indeling. In het geval van live lineaire DAI kunnen advertenties aanvankelijk een lineaire indeling hebben en vervolgens worden getranscodeerd naar een digitale indeling. Een getranscodeerde advertentie kan ook worden opgemaakt met verschillende adaptieve bitsnelheden (ABR) om het aantal gecomprimeerde pixels in de betreffende advertentie te verhogen of verlagen. Hoe hoger het aantal pixels, hoe hoger de kwaliteit van de advertentie.

Alleen advertenties die kunnen worden getranscodeerd, worden ondersteund door Ad Manager DAI.

• Alle videoadvertenties moeten voldoen aan VAST

VAST (Video Ad Serving Template) van IAB is een video-indeling die is ontworpen om de communicatie tussen videospelers en servers te standaardiseren om het verkeer tussen verschillende publicatieplatforms te faciliteren. Alle videoadvertenties met DAI moeten geschikt zijn voor VAST.

• Stel unieke advertentieblokken in voor DAI-voorraad

Wanneer u uw DAI-netwerk maakt, moet u ervoor zorgen dat u DAI-specifieke advertentieblokken instelt. Zodoende kunt u de weergave van DAI-campagnes bijhouden en rapporteren, voorkomen dat niet-geschikte videoadvertenties worden getarget op DAI-voorraad en het aantal verkeersfouten verminderen.

• Opname van videoadvertenties

Voordat u uw DAI-campagne implementeert voor live lineair of video on demand, moet de videoadvertentiecontent worden opgenomen in of geüpload naar het Ad Manager DAI CDN, waar de content wordt getranscodeerd naar de vereiste HLS-varianten.

Meer informatie over transcodering.

Als de opname en transcodering niet voorafgaand aan de activering worden uitgevoerd, gebeurt dit tijdens de eerste vertoning waarmee inkomsten kunnen worden gegenereerd. Stel tests in voor DAI-campagnes om te zorgen dat alle videoadvertenties geschikt en getranscodeerd zijn, en kunnen worden weergegeven tijdens uw live campagne.

Testcampagnes instellen

Als u er vóór de live campagne voor wilt zorgen dat de advertenties geschikt zijn en de content wordt opgenomen, kunt u het volgende doen:

1. Direct verkochte campagnes boeken en testen

Alle DAI-regelitems moeten worden geboekt en worden getarget op DAI-specifieke voorraad (de voorraad die u heeft gekozen toen u unieke advertentieblokken instelde).

Als uw directe aankopen VAST-omleidingen bevatten, moet u er samen met uw adverteerders voor zorgen dat hun advertentieservers van derden worden geboekt en alleen worden getarget met VAST-videoadvertenties.

2. Programmatische aankopen boeken en testen

Alle programmatic aankopen, zoals Ad Exchange-regelitems, moeten worden geboekt en worden getarget op DAI-specifieke voorraad. Als uw programmatische regelitems VAST-omleidingen bevatten, moet u advertentieregels hebben die ervoor zorgen dat er alleen VAST-videoadvertenties worden weergegeven. Als er videoadvertenties in aanmerking komen die niet transcodeerbaar zijn (bijvoorbeeld VPAID), worden deze niet weergegeven.

Bekijk meer informatie over activering van advertenties die kunnen worden overgeslagen als u DAI en Ad Exchange in Ad Manager gebruikt.

Als u de HTML5 IMA-SDK gebruikt, moet de parameter adUiElement worden doorgegeven als u de StreamManager maakt. Voor Android en iOS zorgt u zorgen dat u een upgrade naar de nieuwste IMA-SDK-versie heeft uitgevoerd.

3. Een script schrijven om streams met targetingparameters aan te vragen

Alle DAI-content voor de campagne moet worden afgespeeld om ervoor te zorgen dat de advertenties worden aangevraagd met alle toepasselijke targetingparameters (bijvoorbeeld sleutel/waarde of DAI-specifieke advertentieblokken). Zodra de advertentieverzoeken worden uitgevoerd, wordt het opnameproces door Ad Manager geactiveerd.

Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.